Δικαστήριο της Λιβύης (Al-Bayda), αρμόδιο για τις εφέσεις, ακύρωσε την Τετάρτη τις συμφωνίες οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του αλ Σάρατζ και της Τουρκίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων της χώρας.

Επίσης φέρεται να ακύρωσε και την συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Μέχρι της στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την Τρίπολη ή την Άγκυρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Defence Point:
Σοβαρότατες είναι όπως φαίνεται οι εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς το Εφετείο της περιοχής Al-Bayda, προχώρησε στην ακύρωση της χάραξης κοινών θαλασσίων συνόρων ανάμεσα στην κυβέρνηση του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ (GNA)και της Τουρκίας. Το θέμα αναμεταδίδεται πλέον από το διεθνές δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya και από άλλα ψηφιακά μέσα.

Σαν να μην έφταναν αυτά τα προβλήματα, οι ένοπλες πολιτοφυλακές στην περιοχή της Σύρτης απαίτησαν από το αρχηγείο των δυνάμεων του Σάρατζ, στο οποίο πρόσκεινται, την εξόφληση όλων των υποχρεώσεων απέναντί τους, χωρίς να διευκρινίζεται εάν τα χρήματα τα χρωστά…η Τουρκία.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι έχουν αφήσει απλήρωτους τους μισθοφόρους τους στις πολιτοφυλακές επί αρκετούς μήνες.

Οι πολιτοφυλακές απειλούν ότι αν δεν εξοφληθούν, το παραθαλάσσιο οδικό δίκτυο που ενώνει το ανατολικό με το δυτικό τμήμα της χώρας θα παραμείνει κλειστό, ενώ θα παραπέμψουν την εξέταση του θέματος “στη λιβυκή προεδρία”.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ