«Λαμβάνουμε προληπτικά μετρά προσπαθώντας να προλάβουμε το ολικό lockdown, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε δε θα διστάσουμε» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης και διευκρίνισε ότι το 70% της επικρατείας στο λιανικό εμπόριο λειτούργει, ενώ στις κόκκινες περιοχές το λιανικό εμπόριο λειτουργεί με παράδοση έκτος και εντός, αλλά κι εκεί δεν είναι κλειστή η αγορά.

«Η αγορά δεν πήγε στο μηδέν το Σάββατο στην Αττική έκανε 50% με 60% του τζίρου του προηγούμενου Σαββάτου, αλλά χωρίς εικόνα συνωστισμού» εξήγησε ο υπουργός.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η αύξηση κρουσμάτων είναι διακριτή αλλά όχι τραγική.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) αντέχει ακόμα, οι κλίνες ΜΕΘ απελευθερώνονται και οι εισαγωγές είναι ελέγξιμες.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι η μετάλλαξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ελήφθησαν προληπτικά μέτρα και «κοκκίνισε» η Αττική για να μελετηθεί η μετάλλαξη από τους επιστήμονες.

Σύσκεψη υπό τον Βασίλη Κικίλια..

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ