Τις τραγικές καταστάσεις που συμβαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας περιέγραψε πριν από λίγη ώρα, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας κ. Παρθένα Κιόρτεβε, η οποία μίλησε στους δημοσιογράφους Εύα Αντωνοπούλου και Δημήτρη Οικονόμου.

Η κ. Κιόρτεβε υπογράμμισε πως “η Δράμα είναι σε τραγική κατάσταση”, προσθέτοντας “έχουμε την πρωτιά να κάνουμε διακομιδές ασθενών”, καθώς, όπως έγινε γνωστό από το πρωί, 3 ασθενείς από τη Δράμα μεταφέρονται με C-130 στην Αθήνα.

Η Πρόεδρος των Γιατρών του Νοσοκομείου ανέφερε πως “έχει γεμίσει το Νοσοκομείο με διασωληνωμένους ασθενείς στα χειρουργεία” και επεσήμανε ότι “ήδη ο χώρος των χειρουργείων που άδειασε από τους 3 ασθενείς που έγινε η αεροδιακομιδή, απ’ ότι έχω ενημερωθεί έχει έναν ασθενή και τώρα διασωληνώνεται ένας ακόμη”.

“Πρέπει να μας αδειάσουν την ΜΕΘ, να μας αδειάσουν κρεβάτια”, υπογράμμισε οι κ. Κιόρτεβε, εξηγώντας πως “οι 3 που φύγανε σήμερα ήταν διασωληνωμένοι από χθες στο χειρουργείο”. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι “σαφώς και διακινδυνεύουν αφού βρίσκονται εκτός ΜΕΘ”.

Η κ. Κιόρτεβε εξήγησε ότι από το Νοσοκομείο Δράμας “γίνονται διακομιδές παντού, στις Σέρρες, στην Καβάλα, στην Αλεξανδρούπολη, όπου μας δέχονται”, ενώ για “τους διασωληνωμένους περιμένουμε να μας πουν πού θα τους πάμε”.

“Η Δράμα πλήττεται περισσότερο από όλους τους Νομούς στη Βόρεια Ελλάδα αναλογικά με τον πληθυσμό της” ανέφερε η Πρόεδρος των Γιατρών του Νοσοκομείου και τόνισε πως “είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει στη Δράμα”.

Όσον αφορά το υπάρχον προσωπικό του Νοσοκομείου και την ανάγκη ενίσχυσής του, η κ. Κιόρτεβε ανέφερε πως για τα περιστατικά Covid υπάρχουν 2 Παθολόγοι (οι άλλοι 2 βρίσκονται εκτός, καθώς νόσησαν και οι ίδιοι) και 2 Πνευμονολόγοι, ένας από το προσωπικό του Νοσοκομείου και ένας ιδιώτης γιατρός, ο οποίος προσφέρθηκε να συνδράμει. Συνολικά εκτός εργασίας, λόγω Covid, ανέφερε η κ. Κιόρτεβε, βρίσκονται 80 άτομα από το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και 20-25 από το ιατρικό.