Νέο διάγγελμα απηύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι το πρωί της Παρασκευής (25/2) καλώντας τους δυτικούς συμμάχους να βοηθήσουν τη χώρα του και να σταματήσουν τη βάναυση επίθεση της Ρωσίας, υπογραμμίζοντας ότι οι κυρώσεις δεν αρκούν, όπως φάνηκε.

«Σήμερα το πρωί υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας μόνοι μας. Όπως και χθες, οι πιο ισχυρές δυνάμεις του κόσμου παρακολουθούν από μακριά», είπε ο Ζελένσκι σε νέο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του, σημειώνοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισβολής στοχεύουν περιοχές αμάχων, και επαίνεσε τους συμπατριώτες του για τον «ηρωισμό» τους και διαβεβαιώνοντας ότι το Κίεβο κάνει «ό,τι είναι δυνατό» για να τους προστατεύσει.
«Τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας υπερασπίζονται τους ουρανούς μας», είπε. «Οι Ουκρανοί επιδεικνύουν ηρωισμό».

«Ποιος είναι έτοιμος να πολεμήσει μαζί μας; Δεν βλέπω κανέναν. Ποιος είναι διατεθειμένος να δώσει στην Ουκρανία την εγγύηση για την εισδοχή της στο NATO; Όλοι φοβούνται», ανέφερε σε επικριτικό τόνο.

«Η Ρωσία θα πρέπει να μας μιλήσει αργά ή γρήγορα για το πώς θα τερματιστούν οι εχθροπραξίες και θα σταματήσει αυτή η εισβολή», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένκσι.
“Η Ρωσία θα πρέπει να μας μιλήσει αργά ή γρήγορα. Μιλήστε για το πώς θα τερματιστούν οι μάχες και θα σταματήσει αυτή η εισβολή. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει η συζήτηση, τόσο λιγότερες απώλειες θα υπάρξουν για την ίδια τη Ρωσία”, είπε.

Πηγή: ertnews.gr