ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

«Η Β. Ελλάδα είναι στο επίκεντρο της πανδημίας. Αυτό που έγινε με την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών από την Κυβέρνηση, το περιέγραψε επιγραμματικά ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ: Πολύ λίγα, πολύ αργά. Έχουμε δεκάδες θανάτους καθημερινά. Είναι μια πολύ σοβαρή παράλειψη της Κυβέρνησης που δεν κατάφερε να οργανώσει έναν οδικό χάρτη για να αντιμετωπίσει την πανδημία, όταν όλοι ξέραμε ότι θα έρθει το δεύτερο κύμα, ώστε να είμαστε έτοιμοι».

Αυτά τόνισε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -, Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στο κανάλι ΕΝΑ Channel της Καβάλας. Και συμπλήρωσε:

«Δυστυχώς η Κυβέρνηση επαναπαύθηκε μετά το πρώτο κύμα, δεν πήρε μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ και τώρα έφτασε στο σημείο να τρέχει και να μην προλαβαίνει. Ο εκπρόσωπος των ιδιωτικών κλινικών είπε ότι η κυβέρνηση δεν τους προειδοποίησε και ότι τους είχε αφήσει με την αίσθηση ότι δεν θα χρειασθούν άλλες κλίνες. Δεν υπήρξε προετοιμασία ούτε σχέδιο, φοβάμαι για χειρότερα», υπογράμμισε.

Ο κ. Ξανθόπουλος, αναφερόμενος ιδιαίτερα στα προβλήματα του Νοσοκομείου της Δράμας, επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Έχω καθημερινή πληροφόρηση για όσα συμβαίνουν και με το νοσοκομείο της Δράμας. Μετά τη δωρεά 5 κρεβατιών από την εταιρεία “Παυλίδης”, τα κρεβάτια στη ΜΕΘ έγιναν 12 αλλά οι γιατροί παραμένουν 4. Έχει γεμίσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου και ψάχνουμε να βρούμε που θα στείλουμε τους ασθενείς. Η καθημερινότητα των γιατρών και των νοσηλευτών διαψεύδει όσα λέει η Κυβέρνηση. Η τροπολογία που κατέθεσε πριν μερικές μέρες στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας, για την πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ, τώρα που έφτασε στο όρια του, αποτελεί την κραυγαλέα ομολογία της κυβερνητικής αποτυχίας».

«Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες. Χρειάζεται και είναι στο χέρι της να συμφωνήσει σε συναινετική γραμμή. Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, εξάμηνο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ, Υπουργό υγείας κοινής αποδοχής, δυστυχώς, δεν απαντήθηκε», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.