ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΕΚΠΟΤΑ

 

  •  «Υπήρξε καταλογισμός πολύ μικρότερου ποσού απ’ αυτό που αναφέρθηκε»
  • «Αφορά σε αστοχίες διαδικαστικού τύπου ως προς τον τρόπο πληρωμής δαπανών (π.χ. απόδοσης των ασφαλιστικών κρατήσεων υπαλλήλων, φόρων μισθωτών υπηρεσιών κλπ), οι οποίες έχουν αποδοθεί στο ακέραιο»
  • «Είναι βέβαιο ότι το ζήτημα αυτό θα επιλυθεί σε δεύτερο βαθμό, αφού θα ασκηθούν τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα από τους θιγόμενους»
  • «Δηλώνουμε ρητά ότι ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης και εκτίμησής μας»

 

Ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα του καταλογισμού στη ΔΕΚΠΟΤΑ σε βάρος του πρώην Προέδρου της επιχείρησης και δύο υπαλλήλων εκδόθηκε από το Δήμο Δράμας την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ανέκυψε στο δημόσιο διάλογο έπειτα από σχετική τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «πόλη+ζωή» κ. Μιχάλη Μλεκάνη, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Δράμας, η οποία υπογράφεται από το Γραφείο Τύπου, αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Ιανουαρίου 2018 από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και μεταφέρθηκαν με ανακρίβειες στον τοπικό Τύπο σχετικά με πληροφορίες “περί καταλογισμού δαπάνης” στον πρώην Πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας και σε δύο υπαλλήλους της τελευταίας ξεκαθαρίζουμε τα κάτωθι:

Πράγματι υπήρξε καταλογισμός πολύ μικρότερου ποσού απ’ αυτό που αναφέρθηκε, το οποίο αφορά σε αστοχίες διαδικαστικού τύπου ως προς τον τρόπο πληρωμής δαπανών (π.χ. απόδοσης των ασφαλιστικών κρατήσεων υπαλλήλων, φόρων μισθωτών υπηρεσιών κλπ), οι οποίες έχουν αποδοθεί στο ακέραιο. Δεν υφίσταται επομένως κανένα θέμα δόλου ή κακοδιαχείρισης από πλευράς υπαλλήλων και του πρώην Προέδρου της Επιχείρησης.

Οι αστοχίες ή παραλείψεις επί της τυπικής διαδικασίας πληρωμής δαπανών που διενεργήθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία βαρύνουν τον εκάστοτε Πρόεδρο των Δημοτικών Επιχειρήσεων μόνο αντικειμενικά ως εκ της θέσης του.

Είναι βέβαιο ότι το ζήτημα αυτό θα επιλυθεί σε δεύτερο βαθμό, αφού θα ασκηθούν τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα από τους θιγόμενους.

Τέλος, δηλώνουμε ρητά ότι ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης και εκτίμησής μας. Εάν υπήρχε έστω και η παραμικρή υπόνοια κακοδιαχείρισης, εμείς ως Δημοτική Αρχή θα ήμασταν οι πρώτοι που θα το καταδικάζαμε δημόσια».