Οι μαθητές Γρηγόρης Χατζόπουλος και τα αδέλφια Μιχάλης και Άννα Μαρία Τσιολερίδου έφεραν τις δύο διακρίσεις στο Νηπιαγωγείο της Δράμας

 

Η δεύτερη και η τρίτη θέση στον διαγωνισμό της ACT NOW CAMPAIGN του Προγράμματος Σύμπραξης Σχολείων Erasmus+ «LET IT GROW!» για τον μήνα Μάρτιο ανήκει στις δύο ελληνικές συμμετοχές των παιδιών του 17ου Νηπιαγωγείου Δράμας! Στον διαγωνισμό συμμετείχαν παιδιά από επτά ευρωπαϊκές χώρες. Το θέμα του διαγωνισμού για το μήνα Μάρτιο ήταν «Life in Plastic is not Fantastic».

Η 2η θέση ανήκει στο μαθητή Γρηγόρη Χατζόπουλο που κερδίζει το βραβείο του «Hero of Sustainability» και η 3η θέση ανήκει στους μαθητές Μιχαήλ Τσιολερίδη και Άννα Μαρία Τσιολερίδου που κερδίζουν το βραβείο του «Avenger of Sustainability».

Η συμμετοχή του Γρηγόρη Χατζόπουλου που πήρε τη δεύτερη θέση ήταν video με τίτλο: «Ποια οδοντόβουρτσα να διαλέξω, Πλαστική ή Μπαμπού;» (https://youtu.be/1E8lCYxP9M0). Το μήνυμα είναι ότι αν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε μια οδοντόβουρτσα πλαστική και σε μια από «Μπαμπού» επιλέγουμε τη δεύτερη επειδή είναι πιο φιλική για το περιβάλλον.

Η συμμετοχή του Μιχαήλ Τσιολερίδη και της Άννα Μαρίας Τσιολερίδου ήταν ένα video με τίτλο: «Ένα εργοστάσιο που ανακυκλώνει Πλαστικά» (https://youtu.be/-WPFA9UXsB0). Η ιδέα των παιδιών ήταν να φτιάξουν με τα τουβλάκια τους, ένα μεγάλο εργοστάσιο, το οποίο θα ανακυκλώνει πλαστικά κι έτσι αυτά δεν θα μολύνουν τις θάλασσες και το θαλάσσιο κόσμο.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις οικογένειές τους που στήριξαν τις ιδέες των παιδιών για ένα καλύτερο κόσμο!

Το 1ο Βραβείο ανήκει στον Stefan Bacescu από τη Ρουμανία. Η συμμετοχή του είχε τίτλο: «Cleaning the green area near the house» (https://youtu.be/miBkM0hBz3AΗ). Η ιδέα του ήταν ο εθελοντικός καθαρισμός της περιοχής γύρω από το σπίτι του για ένα όμορφο περιβάλλον και έναν καθαρό πλανήτη.

Μπράβο σε όλα τα παιδάκια που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.