Στο πλαίσιο της καμπάνιας για την προώθηση του Chairman’s Oceans Spiced, ο Αντώνης Τσακίρης, bar manager στο cocktail bar «Φάμπρικα», κάλεσε την ομάδα «DRAMATEYES World», σε μια ιδιαίτερη σύμπραξη. Συνδυάζουν πολύπλευρες μορφές τέχνης, με κύριο σκοπό την οικονομική ενίσχυση του «Πελίτι».

 

Το Πελίτι

 

Το Πελίτι δημιουργήθηκε το 2003 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός βασισμένο σε εθελοντές, με κύριο σκοπό την ανταλλαγή άλλα και την δωρεά παραδοσιακών σπόρων σε καλλιεργητές. Πρόκειται για μια κοινωφελή οργάνωση που έχει ως κύριο αντικείμενο την διαιώνιση των παραδοσιακών σπόρων.

H «Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι» πραγματοποιεί εκδηλώσεις και δράσεις Πανελλαδικής άλλα και διεθνούς εμβέλειας («Γιορτή σπόρων του Πελίτι» – «Ολυμπιακή γιορτή σπόρων»), δωρίζει σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών λαχανικών και σιτηρών, φέρνει σε επαφή καλλιεργητές με σκοπό την ανταλλαγή σπόρων και πρεσβεύει την διαιώνιση των σπόρων χωρίς την μεσολάβηση του χρήματος.

 

Το Project

 

Η ζωγράφος Ευθυμία Λαζαρίδου, εμπνεύστηκε και σχεδίασε τον πίνακα «My Ocean», αντλώντας στοιχεία μέσα από το Inspiration του Chairman’s Spiced και των συστατικών του (καρότο, ανανάς, καρύδα), τα οποία λειτουργούν ως σύνδεση μεταξύ δύο ωκεανών, της Καραϊβικής και της Μεσογείου. Ο σχεδιασμός του πίνακα κινηματογραφήθηκε σε ένα ιδιαίτερο time lapse από τον Πασχάλη Μαυρωδή. Σκοπός είναι να δοθεί προς πώληση ο πίνακας σε μια ανοιχτή δημοπρασία, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της εναλλακτικής κοινότητας του «Πελίτη».

Παράλληλα από την Δευτέρα 7/9 έως και το Σάββατο 12/9 προστίθεται στον κατάλογο της «Φάμπρικας» το Chairman’s Oceans Cocktail.

Για κάθε Chairman’s Oceans Cocktail, που παράγεται στη «Φάμπρικα» δωρίζεται 1 ευρώ ως επιπρόσθετη συνεισφορά για την ενίσχυση της καμπάνιας. Συμπληρωματικά χρησιμοποιήστε τα hastag #ChairmansOceansSpicedRum και #ChairmansSpiceLab και θα δωρίζεται άλλο 1 ευρώ στην μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Στηρίξτε ενεργά την διαιώνιση των παραδοσιακών σπόρων μέσω του Πελίτι απολαμβάνοντας το αγαπημένο σας cocktail στη «Φάμπρικα» ή παραγγέλνοντάς το μέσω της εφαρμογής e-food!

Για λοιπές πληροφορίες απευθυνθείτε στον Αντώνη Τσακίρη ([email protected]) ή στην ομάδα Dramateyes (καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαριάνθη Λαζαρίδου [email protected])

«..όλοι μας φέρουμε ευθύνη γι’ αυτά που γίνονται σε προσωπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Εμείς οι ίδιοι οδηγούμε τα γεγονότα με τη στάση και τη σκέψη μας».