Πρόγραμμα ύψους 320 εκατ. Ευρώ για «έξυπνους δήμους», ανακοίνωσε από το βήμα του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως είπε το πρόγραμμα θα αφορά όλους τους δήμους της χώρας, με μπάτζετ που θα ξεκινάει από 100.000 ευρώ για το μικρότερο δήμο.

Τα χρήματα θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, τα 90 εκατ, που θα «τρέξουν» πιο γρήγορα αφορούν τους δήμους άνω των 100.000 κατοίκων, στους οποίους ο κ. Πιερρακάκης συμπεριέλαβε (ως «ρουσφέτι»;) και τον δήμο Τρικκαίων  (σ.σ. πληθυσμός 81.000), όπου δήμαρχος είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, ενώ τα υπόλοιπα 230 που θα έλθουν αργότερα, από το ΕΣΠΑ.

Τα πρότζεκτ

Πάντως, ο υπουργός κάλεσε τους δημάρχους να αρχίσουν να ωριμάζουν από τώρα τα έργα, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα θα αφορά όλους τους τομείς πολιτικής (κοινωνικές παροχές, παιδεία, περιβάλλον, αγροτική παραγωγή, μεταφορές, μεταποίηση, εμπόριο, τουρισμός, δημοτική αστυνομία κλπ) και θα είναι επιλογή των ίδιων των δήμων.

Αναφορικά με τα πρότζεκτ, έφερε ως ενδεικτικά παραδείγματα το έξυπνο πάρκινγκ, την προσχολική αγωγή, την ενημέρωση γονέων και τα συστήματα πρόληψης ατυχημάτων.

Πηγή: aftodioikisi.gr