ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΗ ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

 

Νέα διάκριση πέτυχε η Άννα Κορακάκη, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σπορ πιστόλι 25 μ., στην πρώτη διοργάνωση για το παγκόσμιο κύπελλο σκοποβολής στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου, αφού άφησε δεύτερη τη Γερμανίδα Ντορέν Βένεκαμπ και τρίτη τη Γαλλίδα Ματίλντ Λαμόλ. Η Δραμινή αθλήτρια πέρασε ως τρίτη από τον προκριματικό γύρο, ενώ στον τελικό ήταν από την αρχή μεταξύ πρώτης και δεύτερης θέσης για να υπερισχύσει με μικρή διαφορά 2 β.

«Είχα μερικές δύσκολες στιγμές τους τελευταίους μήνες. Για αυτό και έκλαψα», δήλωσε λίγο μετά την απονομή η Άννα Κορακάκη. «Αυτό το μετάλλιο ήλθε την κατάλληλη στιγμή για εμένα. Θέλω να ευχαριστήσω την μητέρα μου, τον αδελφό μου, τον πατέρα και προπονητή μου, αλλά και τον σύντροφο μου, για την υποστήριξη τους όλη αυτήν την περίοδο. Και φυσικά τον νέο χορηγό μου, που θα είναι μαζί μου μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020», συμπλήρωσε.

Τα συγχαρητήριά του στην Άννα Κορακάκη και τον πατέρα της Τάσο εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Αισθανόμαστε εθνικά υπερήφανοι για τη νέα παγκόσμια επιτυχία της Άννας Κορακάκη. Απέδειξε για ακόμη μια φορά την αξία της. Θερμά συγχαρητήρια στην ίδια και στον προπονητή της γι’ αυτή την σημαντική διάκριση», δήλωσε.