ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ» ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΥΡΙΔΗ

 

  • «Σε συνεργασία με το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου πρέπει σε ελάχιστο χρόνο να γίνει ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ σε όλους τους τομείς και να αναδείξουμε τη φυσική ομορφιά της Δράμας που έχει ως βάση της το νερό»
  • «Εμπιστεύτηκα και πίστεψα σε ένα πρόσωπο που πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια θα εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και θα αποτελεί μια σπουδαία προσωπικότητα της Δράμας. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι ένας ευφυέστατος άνθρωπος. Απλός αλλά και πεισματάρης»
  • «Η παράταξή μας και ο Γιώργος Παπαδόπουλος έχει στόχο και προτεραιότητα να αναμορφώσει τον Οικισμό του Πανοράματος και να γίνει προσβάσιμος και λειτουργικός για τους κατοίκους, καθώς και ελκυστικός και πόλος έλξης για τους δημότες της Δράμας»

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε ο υπ. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δράμας με την παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» κ. Χρήστος Μαυρίδης, απόστρατος αξιωματικός Αεροπορίας Στρατού, Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Δράμας και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πανοράματος Δράμας.

Κύριε Μαυρίδη, κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη. Είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Δράμας με την παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα». Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;

Ένας σημαντικός λόγος που με οδήγησε στο να ασχοληθώ με τα κοινά αυτού του τόπου είναι η αδιαφορία ορισμένων ανθρώπων και στην προκειμένη περίπτωση της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ήταν τεράστια έκπληξη η «αδυναμία» που έδειξαν στο να κατανοήσουν οι σημερινοί αιρετοί που έχουν επιλεγεί από τους πολίτες, ποια είναι τα πραγματικά ζητήματα της καθημερινότητας και ποια τα μεγάλα θέματα και τα οράματα της πόλης που απαιτούν πραγματική δουλειά για να υλοποιηθούν.

Φυσικά, η απογοήτευση από την διοίκηση του Δήμου Δράμας, δεν ήταν από μόνη της αρκετή για αυτή μου την απόφαση. Εμπιστεύτηκα και πίστεψα σε ένα πρόσωπο που πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια θα εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και θα αποτελεί μια σπουδαία προσωπικότητα της Δράμας. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι ένας ευφυέστατος άνθρωπος. Απλός αλλά και πεισματάρης. Είπε ότι έχει διάθεση να δουλέψει σκληρά και να γράψει ιστορία σε αυτόν τον τόπο. Τον πίστεψα… και σε αυτόν τον αγώνα είμαι μαζί του.

Είστε κάτοικος του Πανοράματος, Πρόεδρος μάλιστα του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής. Ποια είναι η κατάσταση στο Πανόραμα και κυρίως ποιες παρεμβάσεις σκοπεύει να υλοποιήσει η παράταξή σας εφόσον αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου;

Με δυο λόγια, θα σας πω ότι στο Πανόραμα ζούμε περίπου 300 οικογένειες σε συνθήκες τριτοκοσμικές. Μια περιοχή που έχει τις δυνατότατες και τα χαρακτηριστικά να αποτελεί το σύγχρονο οικιστικό στολίδι της πόλης, έχει απαξιωθεί σε απόλυτο βαθμό από τη Δημοτική Αρχή.

Αρκεί μια επίσκεψη στον Οικισμό για να διαπιστώσετε ότι όχι μόνο δεν έχουμε πισίνες και γήπεδα, αλλά μας λείπουν ακόμη και οι βασικές υποδομές της καθημερινότητας όπως πεζοδρόμια, οι σημάνσεις και ο επαρκής φωτισμός. Τα οικόπεδα (κοινόχρηστα και μη) είναι αφημένα στην τύχη τους, τα χόρτα έχουν καλύψει εκτός των ορίων των πεζοδρομίων αλλά και μέρος του οδοστρώματος, οι κολώνες είναι μέσα στα όρια του δρόμου, οι παιδικές χαρές και τα γήπεδα είναι ανύπαρκτα (παρότι υπάρχουν οικόπεδα για αυτό τον σκοπό). Το δάσος του Κορυλόβου βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό του Πανοράματος και η αδιαφορία του Δήμου μας έχει γεμίσει με φόβο, για πρόκληση πυρκαγιάς. Ο Κορύλοβος άλλωστε είναι η γειτονιά μας και φυσικά και εκεί θα γίνει σπουδαία αναμόρφωση, που θα ξεκινήσει από την επόμενη μέρα της εκλογή μας.

Η παράταξή μας και ο Γιώργος Παπαδόπουλος έχει στόχο και προτεραιότητα να αναμορφώσει τον Οικισμό και να γίνει προσβάσιμος και λειτουργικός για τους κατοίκους, καθώς και ελκυστικός και πόλος έλξης για τους δημότες της Δράμας. Οι παρεμβάσεις θα είναι άμεσες, ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων δίχως άλλες καθυστερήσεις.

Σε ποιον τομέα θεωρείτε πως πρέπει να επικεντρωθεί άμεσα η επόμενη διοίκηση του Δήμου; Πού θεωρείτε πως υστερεί η Δράμα;

Κατά κύριο λόγο στη συνολική αναδιοργάνωση του Δήμου ώστε να αποκτήσει ευελιξία στην επίλυση των προβλημάτων και διαχείριση των θεμάτων των πολιτών. Σε συνεργασία με το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου πρέπει σε ελάχιστο χρόνο να γίνει ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ σε όλους τους τομείς και να αναδείξουμε τη φυσική ομορφιά της Δράμας που έχει ως βάση της το νερό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως και τις προκλήσεις της εποχής. Αρχικά θέλουμε και θα εντάξουμε άμεσα τη νέα τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη. Επιπλέον όμως γνωρίζω ότι προτεραιότητα του νέου Δημάρχου θα είναι η «οχύρωση» του Δήμου από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Με την εμπειρία του Γιώργου Παπαδόπουλου αλλά και των στελεχών του καθώς και με την στρατηγική απόφαση για μεγάλα έργα υποδομών, εκτιμώ ότι αυτό θα το πετύχουμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε τη Δράμα, την ασφάλεια και τις περιουσίες των πολιτών, στην τύχη. Θα είναι τραγικό λάθος που σας βεβαιώνω πως εμείς δεν θα το κάνουμε.

Εφόσον οι πολίτες σας επιλέξουν να τους εκπροσωπήσετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας; Σε ποιους τομείς πιστεύετε πώς μπορείτε να συμβάλλετε;

Το σημαντικό για μένα είναι το επόμενο διάστημα οι πολίτες να γνωρίσουν το πρόγραμμά μας και να εμπιστευτούν την παράταξής μας. Εφόσον αρχικά οι πολίτες της Δράμας μας τιμήσουν με την επιλογή τους και σε δεύτερη φάση μου επιτρέψουν να τους εκπροσωπήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο, η προτεραιότητά μου θα είναι να δοθεί ανάσα στο κέντρο της πόλης. Πρέπει να λειτουργήσουν νόμιμα και με ασφάλεια οι αθλητικοί χώροι και να δρομολογήσουμε τέτοια έργα και προγράμματα ώστε να αναδειχθεί ο πολιτισμός μας και να αυξηθεί ο τουρισμός μας στον ορεινό όγκο του Δήμου, ο οποίος σήμερα είναι σε εγκατάλειψη. Προσωπικά μπορώ και λόγω της ιδιότητάς μου ως αξιωματικός του ελληνικού στρατού αλλά και των σπουδών μου σε σχολεία Επιτελών και Διοίκησης, να συμβάλω στην αναδιοργάνωση του Δήμου αλλά και στον τομέα του Πολιτισμού που αγαπώ ιδιαίτερα.

Τέλος, για ποιους λόγους οι συμπολίτες μας πρέπει να στηρίξουν τη δική σας υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές;

Οι φίλοι που γνωρίζουν τον Χρήστο ξέρουν καλά πως έχω απίστευτη διάθεση για σκληρή δουλειά εντελώς ανιδιοτελώς. Θα έλεγα ότι γενικά με χαρακτηρίζει η καθαρότητα της σκέψης και πιστεύω πολύ στη συνεργασία.

Η εμπειρία μου στη Διοίκηση λόγω της επαγγελματικής μου καριέρας, αλλά και η συμβολή μου στα πολιτιστικά του τόπου μου, νιώθω ότι μου επιτρέπουν σήμερα να σταθώ απέναντι στον πολίτη αυτού του Δήμου και με σιγουριά να ζητάω την υποστήριξή του. Να είναι όμως σίγουροι όλοι όσοι με εμπιστευτούν ότι θα τιμήσω με κάθε τίμημα, την εμπιστοσύνη τους.

Ακούστε όμως και κάτι τελευταίο… Θα έλεγα ότι έχω και μειονεκτήματα. Λέω πάντα ξεκάθαρα την άποψή μου και αυτό ορισμένες φορές με φέρνει σε δύσκολη θέση. Έχω όμως αποφασίσει και αυτό λέω πάντα στο γιό μου τον Κωνσταντίνο, ότι έχω επιλέξει να είμαι περισσότερο χρήσιμος και πολύτιμος, παρά ανούσια ευχάριστος!