Σε συγκινητικό κλίμα και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου 2022, η τελετή ονοματοδοσίας της παιδικής χαράς του Μικροχωρίου σε παιδική χαρά «Χρήστος Κυριακίδης».

Η παιδική χαρά φέρει πλέον το όνομα του αείμνηστου Αντιδημάρχου του Δήμου Δράμας Χρήστου Κυριακίδη ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή στις 9 Ιανουαρίου 2022. Η τελετή ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε σε μια ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς στις 5 Οκτωβρίου ήταν η ημερομηνία γέννησης του εκλιπόντος.

Ο Δήμαρχος κ. Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, παίρνοντας τον λόγο, ανέφερε:

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα. Βρισκόμαστε στο Μικροχώρι όπου θα δώσουμε το όνομα του Χρήστου Κυριακίδη στην παιδική χαρά της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Διαλέξαμε αυτήν την ημέρα την 5η Οκτωβρίου ημέρα γέννησης του Χρήστου. Σήμερα θα συμπλήρωνε τα 38 του χρόνια.

Ο Χρήστος ήταν ένας λάτρης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία υπηρέτησε με συνέπεια από τη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας-Ανακύκλωσης και Κοινοτήτων του Δήμου, ενώ υπήρξε πριν ένας άξιος Πρόεδρος και στην Κοινότητα Μικροχωρίου.

Εξίσου μεγάλη ήταν και η προσφορά του στον Πολιτισμό, μέσα από τον αγαπημένο του Πολιτιστικό Σύλλογο Μικροχωρίου.

Στάθηκε πάντα ακούραστος μαχητής της ζωής, άνθρωπος φιλότιμος, δυναμικός, με ήθος και δημιουργικότητα, ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους συνεργάστηκαν μαζί του.

Για όσους τον γνωρίσαμε η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Ήταν πάντα δίπλα μας και είχαμε μαζί του μια ανθρώπινη και βαθιά σχέση. Έφυγε, αλλά αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον Δήμο μας».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μικροχωρίου κ. Ισαάκ Ζορπίδης, ο οποίος εξήρε το ήθος και την εργατικότητα του Χρήστου Κυριακίδη και η Πρόεδρος του Μορφωτικού- Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροχωρίου «Παναγία Σουμελά» Γεωργία Τζαβέλη.