Η ακαδημαϊκή καριέρα του Δραμινού Αλέξανδρου Νικήτα, Πολιτικού Μηχανικού – Συγκοινωνιολόγου, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Χάντερσφιλντ αναγνωρίστηκε από τους συναδέλφους του στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ιρλανδία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νικήτας, εκλέχθηκε Πρόεδρος των Ακαδημαϊκών Συγκοινωνιολόγων της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας, με θητεία από τον Ιούλιο του 2022 έως και τον Ιούλιο του 2025.

Πρόκειται για έναν θεσμό ιδιαίτερης βαρύτητας, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1967 και έχει σκοπό να προωθήσει την έρευνα και τη διδασκαλία των μεταφορών παγκοσμίως. Πρόκειται για μια ομάδα με επιστήμονες από 60 πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων του Κέμπριτζ, της Οξφόρδης, του UCL, του Imperial, του Πανεπιστημίου του Δουβλίνου και του Λιντς. Το δίκτυο είναι παγκόσμιο και πρόκειται για το δεύτερο ισχυρότερο αμιγώς συγκοινωνιακό φόρουμ στην υφήλιο.

«Αυτή η ευκαιρία είναι συνυφασμένη με μεγάλες υποχρεώσεις. Οφείλουμε παρά τις δυσκολίες του COVID-19 να πάμε τον τομέα των μεταφορών ένα βήμα πιο μπροστά για να διασφαλίσουμε για εμάς και τις επερχόμενες γενιές έναν καλύτερο και πιο ανθρώπινο κόσμο», ανέφερε σε σχετική ανάρτησή του ο Αλέξανδρος Νικήτας.