ΠΡΩΤΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ» ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΟΞΑΤΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΠΑΖΩΤΟΥ

 

 

 • «Το “συνΕργάζομαι” είναι μία ομάδα πέρα από κομματικές γραμμές, δημιούργημα πολυφωνίας με μοναδικό στόχο την ευημερία αυτού του τόπου που τόσο πολύ πονάμε»
 • «Υπόσχομαι ότι θα εργαστώ σκληρά προς όφελος του τόπου μας και των ανθρώπων μας, που αγαπώ και σέβομαι»
 • «Δεσμευόμαστε για την επανεκκίνηση του Δήμου μας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συνεχείς δράσεις και παρεμβάσεις»
 • «Σας καλούμε να μας εμπιστευτείτε, γιατί μπορούμε να τα καταφέρουμε αύριο»

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στην Καπναποθήκη του Αγίου Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του συνδυασμού «συνΕργαζόμαι», του οποίου ηγείται η υποψήφια Δήμαρχος Δοξάτου κ. Κυριακή Παπαζώτου.

Όπως ειπώθηκε στην εκδήλωση «το “συνΕργάζομαι” είναι μία πρωτοβουλία ανθρώπων που ζουν στον Δήμο Δοξάτου, βιώνουν τα προβλήματα και γνωρίζουν τα πλεονεκτήματά του, έχουν τη διάθεση να ακούσουν τους συντοπίτες τους και να προσφέρουν για την Ανάπτυξη του Δήμου μας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε η ανακοίνωση των πρώτων 32 υποψήφιων της παράταξης για τις προσεχείς εκλογές, ενώ παράλληλα η κ. Παπαζώτου παρουσίασε τους βασικούς στόχους του «συνΕργαζόμαι».

 

Σύντομο βιογραφικό της Κ. Παπαζώτου

Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής εκφώνησης παρουσιάστηκε στο κοινό το βιογραφικό της υποψήφιας Δημάρχου Δοξάτου.

Η κ. Κυριακή Παπαζώτου γεννήθηκε, μεγάλωσε και μέχρι σήμερα ζει στον Δήμο Δοξάτου. Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, αστυνομικό, και είναι μητέρα δύο κοριτσιών, της Σοφίας και της Ζαφειρώς.

Είναι διπλωματούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος, του Δημοκρίτειου Πολυτεχνείου, όπου και απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους στην Υδραυλική Μηχανική και στην Περιβαλλοντική Μηχανική. Εργάστηκε από το πρώτο έτος της αποφοίτησής της, το 2008, ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας Τεχνικό Γραφείο στον Δήμο Δοξάτου.

Είναι μελετήτρια περιβαλλοντικών και υδραυλικών δημόσιων και ιδιωτικών έργων.

Η πρώτη επαφή της με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκινά το 2008 με τη συνεργασία της ως εξωτερική συνεργάτιδα στον πρώην Δήμο Δοξάτου.

Από το 2015 έως το 2018 εργάστηκε ως Τεχνικός Σύμβουλος του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων, του οποίου μέτοχοι είναι οι 22 δήμοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Από το 2007 έως και σήμερα είναι Ειδική Συνεργάτιδα της Δημάρχου Παρανεστίου.

Αξιόλογη είναι η εμπειρία της στη σύνταξη προτάσεων για τη χρηματοδότηση έργων, μελετών προμηθειών και υπηρεσιών από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Όπως ειπώθηκε, «η πορεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολύχρονη, παρά το νεαρό της ηλικίας της, γεγονός που συνδυάζει τη γνώση με την ορμή της νεότητας».

 

«Έχουμε την εμπειρία. Έχουμε τη γνώση. Έχουμε τη θέληση και την ορμή»

Στην ομιλία της η κ. Παπαζώτου ανέφερε τα εξής:

«Συνδημότες και Συνδημότισσες,

Φίλες και Φίλοι,

Σας ευχαριστώ που μας τιμάτε με την παρουσία σας.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο όπου η χώρα μαστίζεται από την οικονομική αλλά και πολιτική κρίση με αποτέλεσμα την αποδόμηση βασικών παραμέτρων που διαμορφώνουν τη βιωσιμότητα μιας χώρας η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται όχι μόνο να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα αλλά και να εξασφαλίσει πόρους από χρηματοδοτήσεις ώστε να καταστεί κάθε Δήμος βιώσιμος και λειτουργικός. Ταυτόχρονα, οι απαιτήσεις στην εφαρμογή ευρωπαϊκών οδηγιών είναι με καταληκτική ημερομηνία, η τετραετία που θα διανύσουμε αποτελείται κατά το ήμισυ από την περίοδο ολοκλήρωσης των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014 – 2020, οπότε θα πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα, ενώ ταυτόχρονα καλείται να λειτουργήσει για πρώτη φορά η εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Καλούμαστε να αξιολογήσουμε με αντικειμενικά κριτήρια ποιος μπορεί να λειτουργήσει τον Δήμο μας από την επόμενη μέρα των εκλογών.

Με την ολοκλήρωση μιας αυτοδιοικητικής περιόδου για τον Δήμο μας όπου απειλήθηκε πολλές φορές η καθημερινότητα, χάθηκαν οι ευκαιρίες, έλλειψε η συνεργασία.

Και επικράτησε η αποσύνθεση της Δημοτικής Αρχής.

Αντιληφθήκαμε την ανάγκη να ακουστεί μια διαφορετική φωνή.

Έτοιμη να Εργαστεί.

Ανοιχτή να Συνεργαστεί.

Ώστε όχι μόνο να ανατρέψει τα κακώς κείμενα αλλά και να αναπτύξει τον Δήμο μας.

Το “συνΕργάζομαι” είναι το αποτέλεσμα ενός ωραίου ταξιδιού μέσα στα όρια του Δήμου μας, όπου συνάντησα ανθρώπους με όραμα και θέληση για προσφορά.

Απαίτηση όλων είναι η ευημερία του τόπου μας.

Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς μας ακολούθησαν σε αυτό το ταξίδι και είναι κοντά μας ως υποστηρικτές.

Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που αφιερώνουν τόσο προσωπικό χρόνο σε αυτή την προσπάθεια.

Γιώργο, Σταύρο, Περικλή, Βαγγέλη, Σάκη, Γεωργία, Κατερίνα, Αθανασία, Δέσποινα, Γιάννη, Ιορδάνη, Ανέστη, Αναστάσιε, Γρηγόρη, Θοδωρή, Παναγιώτη, Μιχάλη, Κυριάκο, Μπάμπη, Πασχάλη, Δημήτρη, Σωτήρη, Σοφία, Τζένη, Χρύσα, Μηνά, Χάρη, Αντώνη, Νίκο, Μαρία, Άκη, Λίτσα, Κώστα, Στέλιο, Παύλε, Βασίλη, Ελένη, Αλέξανδρε, Χρήστο, Καλλιόπη, Λευτέρη…

Ευχαριστώ.

Το “συνΕργάζομαι” είναι μία ομάδα πέρα από κομματικές γραμμές, δημιούργημα πολυφωνίας με μοναδικό στόχο την ευημερία αυτού του τόπου που τόσο πολύ πονάμε.

Ελπίζουμε στις δυνάμεις, τις δεξιότητες και την θέληση των ανθρώπων που την πλαισιώνουν.

Συνεργάζομαι σημαίνει Εργάζομαι μαζί με άλλους.

Συμμετέχω μαζί με άλλους σε κοινή προσπάθεια.

Δέχομαι και δίνω βοήθεια σε όποιον ή ότι επιδιώκει έναν κοινό σκοπό.

Το Συνεργάζομαι αποτελεί ένα λογοπαίγνιο που συνδυάζει την πρόθεση Συν που δείχνει τη θετική μας διάθεση, εκφράζει πλεονέκτημα, με το ρήμα εργάζομαι που δηλώνει ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει και ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που απαρτίζουν την ομάδα μας, την εργατικότητα.

Είναι πολλά τα ΣΥΝ του ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ.

Σημαίνει ενεργώ, δημιουργώ, παράγω, με στόχο να έχω ένα ορατό αποτέλεσμα

Είναι και ιδιαίτερα επίκαιρο το ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ δεδομένου ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο επιτάσσει τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και την πολυφωνία

Διατηρώντας την ψυχραιμία μας σε αυτή τη δύσκολη προεκλογική περίοδο με υπομονή και σύνεση, ευελπιστούμε και θα επιδιώξουμε, κατανοώντας την ένταση των ημερών, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ την επόμενη μέρα, προς όφελος των συνδημοτών μας. Αυτών των ανθρώπων που οφείλουμε να υπηρετούμε είτε ως Δημοτική Αρχή είτε ως Αντιπολίτευση.

Μερικοί από τους βασικούς στόχους του προγράμματος μας είναι:

 1. Η βελτίωση της καθημερινότητας διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο την ποιότητα ζωής των δημοτών μας.
 2. Η ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων τόσο για την εξυπηρέτηση των δημοτών όσο και ειδικών κατηγοριών επαγγελματιών, αγροτών, κτηνοτρόφων, επιχειρήσεων
 3. Η δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων/επενδύσεων.
 4. Η εξοικονόμηση πόρων από την ενεργειακή διαχείριση – αυτονομία δημοτικών υποδομών και δικτύων.
 5. Η βελτίωση των υποδομών αθλητισμού, πολιτισμού και εκπαίδευσης. Υπήρξαν και υπάρχουν ενεργές προσκλήσεις. Άνοιγμα και όχι κλείσιμο. Πρόβλεψη και όχι καταστολή.
 6. Η αγροτική ανάπτυξη του Δήμου: βελτίωση προσβάσεων σε αγροκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ανάδειξη τοπικών προϊόντων, δημιουργία θερμοκοιτίδων και δικτύων υποστήριξης, λύση στο μεγάλο πρόβλημα του αναδασμού Δοξάτου, θα σταθούμε με σοβαρότητα στο βασικό πρόβλημα του ταλαιπωρημένου αρδευτικού δικτύου πηγή ζωής για τον αγροτικό πληθυσμό μας.
 7. Ανάδειξη του Δήμου σε τουριστικό προορισμό δημιουργώντας ένα δίκτυο προορισμών.

Και άλλα πολλά.

Αναλυτική αναφορά στην αποτίμηση της κατάστασης κάθε Κοινότητας και στα μέτρα που σχεδιάζουμε να ληφθούν θα γίνει στις κατά τόπους συναντήσεις, ώστε σήμερα να μη σας κουράσουμε περισσότερο.

Δεσμευόμαστε για την επανεκκίνηση του Δήμου μας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συνεχείς δράσεις και παρεμβάσεις. Με πρόγραμμα και δουλειά.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας, καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις της κατάρτισης του ψηφοδελτίου μας.

Υπάρχει μία ομοιόμορφη κατανομή υποψηφίων ανά Κοινότητα με βασικό χαρακτηριστικό την κατάρτισή του από νέα πρόσωπα, πολλά από τα οποία βέβαια έχουν αποδείξει την πολύχρονη συλλογική στάση και διάθεση για προσφορά.

Ωστόσο το ψηφοδέλτιό μας τιμούν και πρόσωπα με μεγαλύτερη εμπειρία.

Έχω ήδη δεσμευτεί ότι παλιοί και νέοι, πριν και μετά την εκλογή, θα είναι ίσοι για μένα, δεν έταξα τίποτα και σε κανέναν ούτε καν την ψήφο μου.

Αλλά θα πρέπει να τονίσω ότι κανένας εξ αυτών δεν μου ζήτησε κάτι για προσωπικό όφελος παρά μόνο την υπόσχεση να μην τους απογοητεύσω

Υπόσχομαι λοιπόν ότι θα εργαστώ σκληρά προς όφελος του τόπου μας και των ανθρώπων μας, που αγαπώ και σέβομαι.

Γιατί εδώ ζω και μεγαλώνω μαζί τους.

Ήρθε η στιγμή να νιώσω πιο άνετα και μεγαλύτερη ασφάλεια καλώντας δίπλα μου μέρος της ομάδας μου, που σας παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως.

Της ομάδας που μου έχει χαρίσει το πλεονέκτημα, να είμαι σίγουρη, να νιώθω τη δύναμή τους, την αξία τους και τη θέλησή τους και να μην έχω την παραμικρή ανασφάλεια.

Είναι η δύναμή μου, είναι σοβαρό πλεονέκτημα».

Ακολούθησε η παρουσίαση των πρώτων 32 υποψηφίων του συνδυασμού.

Στη συνέχεια η κ. Παπαζώτου συνέχισε την ομιλία της, λέγοντας:

«Σας ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε και θέλω να σας εκφράσω όσο είναι δυνατό την τεράστια ευθύνη που νιώθω και να είστε βέβαιοι θα κάνω τα αδύνατα δυνατά έτσι όπως η εμπειρία μου δίδαξε για να ανταποκριθώ τόσο στις προσδοκίες σας όσο και στις απαιτήσεις των καιρών».

Έπειτα, η υποψήφια Δήμαρχος Δοξάτου έκανε μια μικρή προσωπική αναφορά σε τρεις ανθρώπους που θα ήθελαν αλλά και η ίδια θα ήθελε να είναι μαζί της στην εκδήλωση, «αλλά δυστυχώς η κακοδιαχείριση και η έλλειψη ανιδιοτέλειας και εντιμότητας όσων διοικούν τόσα χρόνια τους οδήγησε μαζί με πολλούς άλλους έκτος της χώρας μας». Πρόκειται για τους γονείς της και τον αδερφό της. «Υπόσχομαι και σε αυτούς ότι θα φανώ αντάξια όσων γαλουχήθηκα και θα σκέφτομαι συνέχεια το κοινό καλό, γιατί όπως έλεγε ο πατέρας μου θα είσαι καλά μόνο όταν οι γύρω σου θα είναι καλά, ενώ η μητέρα μου κατά την κατάρτιση του μηχανογραφικού δελτίου έλεγε μακάρι να μπορέσεις να κάνεις με τη δουλειά σου πολλούς ανθρώπους ευτυχισμένους όσο έκανε ο ερχομός σου εμάς. Αδερφέ τα χωριά που τόσο αγάπησες θα αναπτυχθούν και στο τιμόνι θα είναι αγνοί άνθρωποι και δημιουργικοί, όπως το αξίζουν» ανέφερε η κ. Παπαζώτου.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «συνΕργάζομαι» ολοκλήρωσε την ομιλία της αναφέροντας τα εξής:

«Πάμε λοιπόν δυνατά, να συνεργαστούμε. Για ένα καλύτερο αύριο. Για έναν Δήμο που μας αξίζει. Για έναν Δήμο πρωτοπόρο. Για τον τόπο που ζούμε και μεγαλώσαμε. Για έναν Δήμο κοντά στον δημότη. Για την ανάπτυξη όλων των δομών του Δήμου μας. Για να καταφέρουμε όσα μας παρουσίασαν δύσκολα. Για να δούμε τον τόπο να αναπνέει. Για να μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας.

Σας καλούμε να μας εμπιστευτείτε, γιατί μπορούμε να τα καταφέρουμε αύριο. Έχουμε την εμπειρία. Έχουμε τη γνώση. Έχουμε τη θέληση και την ορμή.

ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ».

Οι υποψήφιοι του «συνΕργάζομαι»

Οι 32 υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν από την κ. Παπαζώτου στην εκδήλωση είναι οι:

-Ανδρεάκης Νικόλαος, αστυνομικός

-Αποστολίδης Σπυρίδων, ελεύθερος επαγγελματίας, 12 χρόνια κοντά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

-Γουδάκης Γεώργιος, αγρότης, εποχιακός υπάλληλος εκκοκιστηρίου βάμβακος, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου, Αντιπρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Νεροφράκτη

-Δολαπτσή Ηλιάνα, απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δ.Π.Θ. με επιπλέον σπουδές στη διατροφολογία

-Δραγουδάκης Χαράλαμπος, συνταξιούχος υπάλληλος της ΔΕΗ, 18 χρόνια εκλεγμένος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και Αντιδήμαρχος για συνολικά 6 έτη

-Θωμαΐδης Γεώργιος, ιδιωτικός υπάλληλος

-Καραβασίλογλου Σάββας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δράμας

-Καραγιαννίδου – Συμεωνίδου Παρασκευή, εκπαιδευτικός, Δημοτική Σύμβουλος

-Καραϊσαρλής Χρήστος, γεωλόγος, έμπορος

-Καραγκιόζης Κωνσταντίνος, ιδιωτικός υπάλληλος

-Κελετζής Γεώργιος, αγρότης, Πρόεδρος ΑΕ Καλαμπακίου

-Λαζαρίδου – Γκόλνα Παρασκευή, συνταξιούχος τραπεζική υπάλληλος

-Λουλούδης Ιωάννης, αυτοκινητιστής, Γ.Γ. μετόχων ΚΤΕΛ Ν. Δράμας, πρώην Αντιδήμαρχος Καλαμπακίου

-Μακελλά Αναστασία, εργοθεραπεύτρια σε Ψυχιατρική Κλινική, απόφοιτος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας, εξειδίκευση στον τομέα της Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Βόλου

-Μαυρίδης Γεώργιος, απόφοιτος ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων, εκπρόσωπος πωλήσεων σε ζυθοποιία

-Μελισσινού Αφροδίτη, ελεύθερος επαγγελματίας, πρώην Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καλαμπακίου

-Μπέτσιος Δημήτριος, ιδιωτικός υπάλληλος, Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δοξάτου

-Μωυσόγλου Ευαγγελία, ιδιωτική υπάλληλος

-Ναλμπάντης Στέφανος, ιδιωτικός υπάλληλος, απόφοιτος Σχολής Τεχνολογίας – Γεωπονίας ΤΕΙ Φλώρινας

-Νερατζάκη Αγγελική, υπεύθυνη λογιστηρίου σε εταιρεία εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρων, απόφοιτη του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Λαογραφικού Συλλόγου Θρακιωτών Νεροφράκτη

-Παπαδόπουλος Αυγερινός, ιδιωτικός υπάλληλος

-Παπαδόπουλος Στυλιανός, κτηνοτρόφος, αγρότης, ποδοσφαιριστής, απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων

-Πετίνη Αναστασία, ιδιωτική υπάλληλος

-Σισμανίδης Ιωάννης, απόφοιτος τμήματος Φιλολογίας Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία με αντικείμενο τις Ευρωπαϊκές Σπουδές. Εργάζεται στο χώρο της εκπαίδευσης.

-Σωτηριάδης Μακάριος, υπάλληλος του Παρατήματος Χρονίων Παθήσεων, χοροδιδάσκαλος

-Τογγιαλίδης Νικόλαος, εργαζόμενος σε Τεχνικό Γραφείο στον τομέα αδειοδοτήσεων και πιστοποιήσεων μεγάλων βιομηχανιών και επιχειρήσεων. Πτυχιούχος Γεωτεχνολόγος – Μηχανικός, φοιτητής Νομικής του Δ.Π.Θ.

-Τοκούρογλου Δέσποινα, διοικητική υπάλληλος στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας

-Τσιτσιμπάση Νερατζιά, πτυχιούχος Υπαλλήλων Λογιστηρίου Τομέα Οικονομίας, και Διοίκησης

-Τσουμαρίδης Κωνσταντίνος, αστυνομικός, δρομέας μεγάλων αποστάσεων

-Τυλιπάκη Άννα, ιδιωτική υπάλληλος, πτυχιούχος ΤΕΙ Λογιστικής, σπουδές στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων

-Φυρινίδης Ευστάθιος, αγρότης, 20 χρόνια ενασχόλησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρώην Αντιδήμαρχος

-Φωτιάδης Κυριάκος, εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Δημοτικός Σύμβουλος