ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ» ΘΑ ΕΚΠΟΝΗΘΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΣΙΤΑΓΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΜΕ 620.000 ΕΥΡΩ

 

Πέρα από τα έργα που έχουν φυσικό αντικείμενο και αφορούν τους Δήμους Δράμας και Δοξάτου, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών θα χρηματοδοτηθεί και μια σημαντική δράση του Δήμου Προσοτσάνης, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για μια ακόμη μεγαλύτερη χρηματοδότηση στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, με 620.000 ευρώ χρηματοδοτείται η μελέτη εγγειοβελτιωτικών έργων σε Σιταγρούς και Αργυρούπολη στον Δήμο Προσοτσάνης. Η μελέτη αφορά γεωτρήσεις, σχεδιασμό αρδευτικών δικτύων, αγωγών προσαγωγής, αντλιοστασίου και δεξαμενής, ενώ θα περιλαμβάνει και βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών.

Το δίκτυο που υπάρχει στην περιοχή έχει κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960 και ήταν από τα πρώτα στον Νομό Δράμας. Πλέον έχει παλαιώσει αρκετά και είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρο, για αυτό και κρίνεται αναγκαία η πλήρης βελτίωσή του.

Μέσα από αυτή τη μελέτη, όταν ολοκληρωθεί, θα είναι έτοιμο προς χρηματοδότηση και υλοποίηση ένα έργο με υπολογιζόμενο προϋπολογισμό περίπου τα 6 εκ. ευρώ.