ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Εκδήλωση με θέμα «Οι θέσεις του Κ.Κ.Ε. για τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογικές αναμετρήσεις για Δήμους, Περιφέρεια και Ευρωκοινοβούλιο» διοργάνωσε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας, η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του Κ.Κ.Ε.. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναπτύχθηκαν οι θέσεις του Κ.Κ.Ε. για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζονται από το Κ.Κ.Ε. στους Δήμους του Ν. Δράμας, καθώς και υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στην Π.Ε. Δράμας και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στο Δήμο Δράμας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Γραμματέα της Τ.Ε. Δράμας του Κ.Κ.Ε. κ. Γιώργο Πυργελή να αναφέρει πως «απευθυνόμαστε στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία των εργαζομένων, των ανέργων, των επαγγελματιών και αγροτών, των νέων και συνταξιούχων. Σε όλους αυτούς που αυτά τα χρόνια σηκώσανε τα βάρη που φόρτωσαν οι Κυβερνήσεις, η Ε.Ε., το κεφάλαιο». Ο κ. Πυργελής απεύθυνε κάλεσμα «σε συμπόρευση και συστράτευση για να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού», καθώς και «κάλεσμα ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στους Δήμους και την Περιφέρεια, για να δυναμώσει η φωνή μιας πραγματικής εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν Περιφέρεια και Δήμοι».

Στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψηφίους Δημάρχους στην Π.Ε. Δράμας με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Υποψήφια Δήμαρχος Προσοτσάνης είναι η κ. Κατερίνα Αετοπούλου, ιατρός, εργαζόμενη στο Ακτινολογικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Υποψήφιος Δήμαρχος Δοξάτου είναι ο κ. Μάριος Αμανατίδης, αναπληρωτής δάσκαλος για παιδιά με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε σχολείο του Δήμου Δοξάτου. Υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας είναι ο κ. Γιώργος Μήτρου, επαγγελματίας τεχνολόγος γεωπόνος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του Κ.Κ.Ε.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο κ. Παπατολίδης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στη Συμφωνία των Πρεσπών, επισημαίνοντας ότι το Κ.Κ.Ε. καταδικάζει τον εθνικισμό και από τις δύο πλευρές, τηρώντας πεντακάθαρη στάση. Όπως είπε «η Συμφωνία έχει στόχο να ενισχύσει την παρουσία του ΝΑΤΟ» και «παράλληλα να ενισχύσει το ρόλο της Ε.Ε. στην περιοχή». «Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους λύκους πως θα φέρουν την ειρήνη στην περιοχή» υπογράμμισε ο κ. Παπατολίδης. Όσον αφορά την πολιτική της Κυβέρνησης στο εσωτερικό, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε πως «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συνεχίζει και επιταχύνει στο δρόμο που βάδισαν οι προηγούμενες, στο δρόμο της λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος». Μάλιστα, χαρακτήρισε  τα πρόσφατα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αύξηση του κατώτατου μισθού και τις 120 δόσεις ως «στάχτη στα μάτια, για να κρυφτεί η απόλυτη αλήθεια». Ο κ. Παπατολίδης ανέφερε ότι «μπορούμε να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα, στηρίζοντας παντού τα ψηφοδέλτια του Κ.Κ.Ε. στις βουλευτικές, στις Ευρωεκλογές, τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε Περιφέρεια και Δήμους», προσθέτοντας ότι «χρειάζεται ισχυρό Κ.Κ.Ε. και ισχυρή “Λαϊκή Συσπείρωση” για να αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη το εργατικό – λαϊκό κίνημα», «για να δυναμώσει η ελπίδα, να χτυπηθεί η απογοήτευση και μοιρολατρία, το “τίποτα δε γίνεται”, οι μονόδρομοι που οδηγούν στον γκρεμό τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού». Στη συνέχεια, ο κ. Παπατολίδης αναφέρθηκε σε σειρά παρεμβάσεων που έγιναν την προηγούμενη περίοδο στην Α.Μ.Θ., παραθέτοντας τις θέσεις του Κ.Κ.Ε. για σειρά κομβικών ζητημάτων, ενώ παράλληλα παρουσίασε και μια σειρά προτάσεων τόσο για το σύνολο της Περιφέρειας όσο και για την Π.Ε. Δράμας. «Θα βάλουμε τη σφραγίδα μιας αντιπολίτευσης που μάχεται, διεκδικεί στριμώχνει, πετυχαίνει να δώσει ανάσες στο λαό, μιας αντιπολίτευσης που δεν τη βάζουν στο χέρι και θα αναλάβουμε και τις ευθύνες μας σε Δήμους και Περιφέρεια είτε σαν πλειοψηφία είτε σαν μειοψηφία, για Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές αγωνιστικές που συγκρούονται με την αντιλαϊκά πολιτική και τις Κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν», ανέφερε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ.

Στη συνέχεια ο κ. Παπατολίδης παρουσίασε τους πρώτους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους για την Π.Ε. Δράμας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Συγκεκριμένα είναι οι:

 1. Δρανόβαλη Λίνα, συνταξιούχος, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Δράμας
 2. Θεοδωρίδης Νίκος, Καρδιολόγος, διετέλεσε Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας
 3. Κουταλίδου Γεωργία, ιδιωτική υπάλληλος
 4. Λιόντας Γιάννης, έμπορος
 5. Παπαδόπουλος Γιάννης, εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Δράμας, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας, μέλος του Ν.Τ. Δράμας της ΑΔΕΔΥ
 6. Στεφανίδης Γιάννης, αγρότης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δράμας με την «Λαϊκή Συσπείρωση», διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Δράμας

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας κ. Γιώργος Μήτρου, ο οποίος αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές, επισημαίνοντας πως πρόκειται για «ενιαία πολιτική μάχη», η οποία «αποκτά γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα». Αναλύοντας πλευρές της αυτοδιοίκησης, η οποία, όπως επεσήμανε, στην ουσία είναι «τοπική διοίκηση», αναφέρθηκε στην υποχρηματοδότηση των Δήμων, αλλά και στην ανταποδοτικότητα, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία για το Δήμο Δράμας. Τέλος, ο κ. Μήτρου απεύθυνε κάλεσμα να ενισχυθεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όλους τους Δήμους της Π.Ε. Δράμας, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου που πρέπει οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα να προβάλλουν το επόμενο διάστημα και έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι «είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούν να εκλεγούν ακόμη περισσότεροι κομμουνιστές και συνεργαζόμενοι αγωνιστές Σύμβουλοι σε Περιφέρεια και Δήμους στις επικείμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που στηρίζει το Κ.Κ.Ε.».

Στη συνέχεια ο κ. Μήτρου παρουσίασε τους πρώτους 20 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Συγκεκριμένα είναι οι:

 1. Βαρσάμης Δημήτρης, ιδιωτικός υπάλληλος. Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δράμας.
 2. Βογιατζής Αλέκος, έμπορος
 3. Βοζίκης Γεώργιος, αυτοαπασχολούμενος
 4. Δημητριάδης Κώστας, διπλωματούχος ηλεκτρονικός μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών
 5. Ελμαζίδου Ναταλία, συνταξιούχος, πρώην εργαζόμενη στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία
 6. Ισμιρίδης Παύλος, συνταξιούχος, πρώην μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στα μάρμαρα Λαζαρίδη, πρώην μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Δράμας.
 7. Κατσάνης Ηλίας, εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Δράμας
 8. Κούλαλης Ιωάννης, συνταξιούχος ΟΑΕΕ
 9. Κωνσταντινίδου Βάσω, εργάτρια
 10. Λαφαζάνης Χρήστος, ιδιωτικός υπάλληλος
 11. Μάλλη Μαρία, εκπαιδευτικός, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, μέλος του Δ.Σ. του Νομαρχιακού Τμήματος Δράμας της ΑΔΕΔΥ, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Δράμας
 12. Μπουργκής Γεώργιος, ιδιωτικός υπάλληλος
 13. Μπούρμαλη Άννα, αυτοαπασχολούμενη, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Δράμας, πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας
 14. Νεοφυτίδης Κώστας, συνταξιούχος ,πρώην εργαζόμενος στο Δασαρχείο Δράμας, πρώην μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
 15. Παπαδόπουλος Χαράλαμπος, συνταξιούχος εφοριακός, μαραθωνοδρόμος
 16. Ροτσιόλα Βιντσέντζο, καθηγητής Ιταλικών
 17. Σαββίδης Χρήστος, ιδιωτικός υπάλληλος
 18. Σακαλίδου Αναστασία, συμβασιούχος στην καθαριότητα στο βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Δράμας
 19. Σιδηροπούλου Αναστασία, άνεργη ιδιωτική υπάλληλος, Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δράμας, μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Δράμας
 20. Τζίνης Θωμάς, εργαζόμενος στον ΟΑΕΔ στην Καβάλα

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό από τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Δράμας και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο με την «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γιάννη Στεφανίδη, ο οποίος απεύθυνε κάλεσμα ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Όπως επισημάνθηκε στο τέλος της εκδήλωσης από τον Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του Κ.Κ.Ε. κ. Πυργελή, αντίστοιχες εκδηλώσεις, με παρουσιάσεις υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στους Δήμους Δοξάτου και Προσοτσάνης.