Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσίαση της μελέτης, η οποία χρηματοδοτείται από την εταιρεία RAYCAP και αφορά την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, του δημοτικού κήπου και της οδού Εθνικής Αμύνης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μαμσάκος ανέφερε τα εξής:

Ένα όραμα για τη Δράμα γίνεται πραγματικότητα. Η Δράμα αλλάζει, μεταμορφώνεται. Το απόγευμα της Τετάρτης 17 Μαΐου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Δράμας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για τη νέα Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027 παρουσιάστηκε από την ομάδα των μελετητών η μελέτη του έργου πυρήνα που αλλάζει και μεταμορφώνει κυριολεκτικά την πόλη μας.

Το masterplan που παρουσίασαν από κοινού ο διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικός οίκος “FOSTERS” με έδρα το Λονδίνο, ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή του σε εκατοντάδες εμβληματικά έργα σε όλο τον κόσμο. Μερικά εξ αυτών ο Εθνικός βοτανικός κήπος της Ουαλίας, το στάδιο Wembley, το Γερμανικό Κοινοβούλιο μέχρι και το διεθνές αεροδρόμιο του Hong – Kong, και το βραβευμένο Ελληνικό γραφείο αρχιτεκτονικής τοπίου Παγκάλου & Συνεργάτες, του οποίου τη σχεδιαστική υπογραφή φέρει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου.

Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στον κύριο Αποστολίδη, ιδιοκτήτη της Δραμινής εταιρείας “RAYCAP”, για τη συνεργασία που ξεκίνησε το 2015 όταν αναλάβαμε τα ηνία του δήμου Δράμας, ο οποίος μοιράζεται μαζί μας το όραμα για την πλήρη μεταμόρφωση του αστικού τοπίου της Δράμας και μας προσφέρει ευγενικά τη χρηματοδότηση και αυτού του τόσο σπουδαίου masterplan για την εκπόνηση του οποίου επέλεξε ένα παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο και το καλύτερο ελληνικό γραφείο αρχιτεκτονικής τοπίου στη χώρα μας.

Η Δράμα αλλάζει, έχοντας δίπλα της τους καλύτερους του κόσμου, τους καλύτερους της χώρας μας, οι οποίοι μελετούν, σχεδιάζουν και εμπνέονται από το όραμά μας για μια σύγχρονη πόλη, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με σεβασμό στον πολιτισμό, στην ιστορία της, στις παιδικές αναμνήσεις μας και στον μοναδικό της φυσικό πλούτο.

Η Δράμα μεταμορφώνεται την επόμενη περίοδο με ένα μοναδικό έργο, το οποίο θα αποτελέσει το νέο τοπόσημο της πόλης μας, με πλήρως ανασχεδιασμένη την πλατεία Ελευθερίας, την οδό Εθνικής Αμύνης και ένα δημοτικό κήπο, όπως θα τον ήθελε η κάθε Δραμινή και ο κάθε Δραμινός.