ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ΦΑΗΛΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ

  • «Η Δεξιά μόνο λαϊκή και πατριωτική μπορεί να είναι, γιατί αλλιώς δεν είναι Δεξιά»
  • «Η Ν.Δ. όπως έχει διαμορφωθεί δυστυχώς σήμερα η πολιτική της από την ηγετική ομάδα του κ. Μητσοτάκη είναι μια Κεντροδεξιά χωρίς Κέντρο και χωρίς Δεξιά»
  • «Εμείς δεν δεχόμαστε ανθρώπους οι οποίοι δεν πιστεύουν στο Δημοκρατικό Πολίτευμα, δεν υιοθετούμε ρατσιστικές αντιλήψεις, υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα και τους Έλληνες και αρκεί αυτό»
  • «Βασική μας θέση και την θεωρούμε και πιο σημαντική και από τα μνημόνια και από την οικονομία είναι η επαναφορά της Παιδείας στο συνταγματικό της σκοπό»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Διήμερη περιοδεία στη Δράμα, συνοδεία κλιμακίου στελεχών του κόμματος, πραγματοποίησε την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς κ. Φαήλος Κρανιδιώτης.

Στο πλαίσιο της περιοδείας πραγματοποίησε συναντήσεις με τους θεσμικούς φορείς της πόλης και συναντήθηκε με στελέχη και φίλους της Νέας Δεξιάς στο Νομό Δράμας. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κρανιδιώτης είχε συναντήσεις με το Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, ενώ επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Δράμας, την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, το Σύλλογο Πολυτέκνων, την Ένωση Κυριών Δράμας, καθώς και τις Φυλακές Νικηφόρου. Επίσης, ο κ. Κρανιδιώτης μίλησε σε συγκέντρωση στελεχών και φίλων της Νέας Δεξιάς στο Ξενοδοχείο «Ξενία». Κατά την περιοδεία του στη Δράμα ο κ. Κρανιδιώτης συνοδευόταν από τον Υπεύθυνο Βορείου Ελλάδος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Νέας Δεξιάς κ. Λευτέρη Καλλινικίδη.

 

«Είμαστε ένα λαϊκό, δεξιό, πατριωτικό κόμμα κανονικών ανθρώπων»

 

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εργασία… συν» για την επίσκεψή του στη Δράμα ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς κ. Φαήλος Κρανιδιώτης ανέφερε πως σκοπός είναι η «επαφή με τα στελέχη μας και η οργανωτική συγκρότηση στη λειτουργία της Νέας Δεξιάς, επαφή με τους τοπικούς παράγοντες και άμεση ενημέρωση για τα προβλήματα της περιοχής». Για το αν η επίσκεψη εντάσσεται στο σχεδιασμό του κόμματός του για ενδεχόμενο εκλογών στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο κ. Κρανιδιώτης σημείωσε: «Είναι στο πλαίσιο της δικής μας οργανωτικής και πολιτικής δράσης. Ήμουν αυτός που έλεγε από την αρχή ότι οι εκλογές θα αργήσουν. Δεν υιοθετούσα ποτέ τις ανοησίες που λέγαν ότι “θα γίνουν εκλογές, πέφτουν τώρα, πέφτουν τον Μάιο, πέφτουν το καλοκαίρι, θα τους ρίξει ο Καμμένος, θα τους ρίξει η αξιολόγηση”. Αυτά ήταν βλακείες. Και το λέω με πλήρη επίγνωση. Το επιβεβαιώνουν και τα γεγονότα. Απλά πρέπει το χρόνο μέχρι τις εκλογές -που θα αργήσουν εγώ πιστεύω –δεν νομίζω ότι νωρίτερα από το Σεπτέμβριο του 2018 υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι- να τον εκμεταλλευτούμε για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και των οργανώσεων και να προσπαθήσουμε όσο περισσότερος κόσμος να ακούσει τις απόψεις μας και τις ιδέες μας και τα προγράμματά μας, γιατί δεν αρκούν μόνο το διαδίκτυο και τα social media, πρέπει να έχεις και μια άμεση προσωπική επαφή με τους ανθρώπους». Για τους επόμενους σταθμούς της δράσης του ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς επεσήμανε: «Σε αυτό το πλαίσιο είναι το ταξίδι εδώ, στις 19 και 20 Δεκεμβρίου θα πάμε στις Σέρρες. Στο μεταξύ είμαστε προσκεκλημένοι της “Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας”, δηλαδή της ομάδας των ευρωπαϊκών κομμάτων που είναι πιο κοντά στις απόψεις μας, σε ένα συνέδριο στην Πράγα και μας έχει καλέσει το Τσέχικο κόμμα, το οποίο συμμετέχει, για λογαριασμό της ENF. Θα ακολουθήσει το ταξίδι στις Σέρρες και μετά έπεται συνέχεια με επισκέψεις στη Θράκη τον Ιανουάριο και σιγά σιγά σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε ήδη πάει και Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο και αλλού».

Όπως ανέφερε ο κ. Κρανιδιώτης για τη Νέα Δεξιά, «είμαστε ένα λαϊκό, δεξιό, πατριωτικό κόμμα κανονικών ανθρώπων», Σε ερώτηση της εφημερίδας «Εργασία… συν» γιατί ένας πολίτης να επιλέξει το κόμμα του και όχι π.χ. τη Ν.Δ. που ένα κομμάτι της αυτοπροσδιορίζεται ως λαϊκή Δεξιά ή το ΛΑ.Ο.Σ. ή ακόμη και τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Κρανιδιώτης ανέφερε, κατ’ αρχήν για τη Ν.Δ.: «Η Ν.Δ. όπως έχει διαμορφωθεί δυστυχώς σήμερα η πολιτική της από την ηγετική ομάδα του κ. Μητσοτάκη είναι μια Κεντροδεξιά χωρίς Κέντρο και χωρίς Δεξιά. Δεν νομίζω ότι κάποιος δεξιός πολίτης θα συμμεριζόταν ποτέ τη στάση της Ν.Δ. στο τζαμί, τη σιωπή της στην εβδομάδα έμφυλων ταυτοτήτων, στην υποστήριξη πολιτικά, μπορεί να απείχε, αλλά η πρότασή της ήταν στην ίδια φιλοσοφία, της λεγόμενης ελεύθερης επιλογής του φύλου, όλης αυτής της αντιεπιστημονικής γελοιότητας ότι τα φύλα δεν είναι δύο, αλλά είναι εξήντα δύο, ότι αφήνει ανοιχτό να συζητήσει την υιοθεσία, ότι δεν έχει κάνει σημαία της την αντισυνταγματική εκτροπή στην Παιδεία. Δηλαδή το άρθρο 16 στο Σύνταγμα λέει ότι σκοπός της δημοσίας παιδείας είναι εθνική και θρησκευτική διαπαιδαγώγηση. Μόνο αυτό δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Στην ουσία μόνο αυτό δεν συμβαίνει σήμερα αυτή τη στιγμή, στην ουσία ο λαός πληρώνει γενίτσαρους για να κάνει τα παιδιά μας γενίτσαρους. Είναι βασική μας θέση, κεντρική μας θέση και την θεωρούμε και πιο σημαντική και από τα μνημόνια και από την οικονομία, την επαναφορά της Παιδείας στο συνταγματικό της σκοπό. Όλη αυτή η σιωπή, λοιπόν, σε όλα αυτά τα ζητήματα δεν νομίζω ότι έχει καμία σχέση με την λαϊκή και πατριωτική Δεξιά, γιατί, για να το πω και απλά, η Δεξιά μόνο λαϊκή και πατριωτική μπορεί να είναι, γιατί αλλιώς δεν είναι Δεξιά». Για τον ΛΑ.Ο.Σ. ο κ. Κρανιδιώτης υπογράμμισε: «Δεν νομίζω ότι ο κ. Καρατζαφέρης είναι παίχτης αυτή τη στιγμή. Έτσι δείχνει αυτή τη στιγμή». Τέλος, για τη Χρυσή Αυγή, ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς επεσήμανε: «Οι διαφορές μας από τη Χρυσή Αυγή είναι σαφέστατες και ορατές. Εγώ δεν συμμετείχα ποτέ στο λιντσάρισμα, αν θέλετε, το οποίο γινόταν από μερικούς και με έναν τρόπο ανοίκειο, γιατί εμένα μου αρέσει να χτυπάω τον άλλον, έχοντάς τον απέναντί μου, να μιλάω μαζί του και να αντιπαρατίθεμαι. Να τον βρίζω εν τη απουσία του δεν μου ταιριάζει. Δεν θεωρώ ότι είναι και αντρικό, αν θέλετε, και ελληνικό. Αλλά εμείς δεν δεχόμαστε ανθρώπους οι οποίοι δεν πιστεύουν στο Δημοκρατικό Πολίτευμα, δεν υιοθετούμε ρατσιστικές αντιλήψεις, υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα και τους Έλληνες και αρκεί αυτό. Δεν χρειάζεται να μιμείσαι κεντροευρωπαϊκά πρότυπα περασμένων και παρωχημένων δεκαετιών και μάλιστα πολιτικών συστημάτων που ήταν και εχθροί του λαού μας και εχθροί της πατρίδος μας. Οπότε νομίζω ότι οι άνθρωποι που είχαν από θυμό επιλέξει Χρυσή Αυγή τώρα έχουν μία διαφορετική σοβαρή επιλογή, χωρίς τα προβλήματα, αν θέλετε, της συμπεριφοράς μιας πολύ μικρής ομάδας που είχε τις απόψεις τις οποίες είχε».

Σε ερώτηση της εφημερίδας «Εργασία… συν» για το αν πιστεύει πως η Νέα Δεξιά θα είναι στην επόμενη Βουλή, ο κ. Κρανιδιώτης ανέφερε: «Εγώ πιστεύω ναι. Πιστεύω ναι, διότι η χώρα έχει ανάγκη από μια κανονική Δεξιά»