Ο ΔΡΑΜΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΑ 110 Μ. ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ

Ολοκληρώθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες στην Ταραγόνα με την ελληνική αποστολή να κατακτά συνολικά 47 μετάλλια (12 χρυσά, 14 ασημένια και 21 χάλκινα) και την Ελλάδα να βρίσκεται στην 6η θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Στην προηγούμενη διοργάνωση, το 2013, οι Έλληνες αθλητές και οι Ελληνίδες αθλήτριες είχαν ανεβεί στο βάθρο 61 φορές.

Το τελευταίο μετάλλιο για την Ελλάδα κατέκτησε ο Δραμινός Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος κατέκτησε την τρίτη στα 110 με εμπόδια. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε πολύ καλή κούρσα και με 13.67 ανέβηκε στο βάθρο, παρόλο που προερχόταν από τραυματισμό. Έτσι, ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα διατήρησε την παρουσία του στο βάθρο των Μεσογειακών πέντε χρόνια από τη νίκη του στη διοργάνωση της Μερσίνα. Νικητής με 13.49 ήταν ο Ιταλός Λορέντζο Περίνι και δεύτερος ο Ισπανός Γκαρσία Κοντρέρας με 13.54.

Αξιοσημείωτο γεγονός στους φετινούς Μεσογειακούς Αγώνες ήταν ότι το πρώτο, αλλά και το τελευταίο μετάλλιο στην παρουσία της ελληνικής αποστολής στην Ταραγόνα, προήλθαν από Δραμινούς αθλητές. Το… χορό των μεταλλίων για την Ελλάδα (όπως είχε συμβεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο) άνοιξε η αθλήτρια της σκοποβολής Άννα Κορακάκη, με το χρυσό στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ., ενώ οι επιτυχίες για την Ελλάδα έκλεισαν με την παρουσία του Κώστα Δουβαλίδη.