Μετά από 6 μήνες, τίτλοι τέλους φαίνεται να πέφτουν στα sms στο 13033, τον αποστολέα που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή που συνεδριάζει θα εισηγηθεί το οριστικό τέλος στην υποχρέωση αποστολής SMS για μετακινήσεις στο 13033 και για το λιανεμπόριο και τα πολυκαταστήματα στο 13032.

Συγκεκριμένα, η εισήγηση αναφέρει ότι από 14 Μαΐου, μια μέρα δηλαδή πριν άνοιγμα του τουρισμού, θα καταργηθεί εντελώς το SMS στο 13033 και το 13032 που πρακτικά σημαίνει ότι η τελευταία ημέρα που θα στείλουμε μήνυμα για να βγούμε είναι η Πέμπτη 13 Μαΐου.

Tέλος σε click away και click in shop

Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, οι ειδικοί εισηγούνται παράλληλα με τη κατάργηση του sms και των μεθόδων του click away και click in shop, με τους καταναλωτές πλέον να προσέρχονται ελεύθερα για ψώνια.

Ωράριο κυκλοφορίας

Παράλληλα, μαζί με την κατάργηση του SMS, το ωράριο κυκλοφορίας αναμένεται να παραταθεί έως τις 12.30 και αντίστοιχα θα παραταθεί, όπως είναι αναμενόμενο, και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Την περασμένη Κυριακή άλλωστε, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης διαμήνυσε πως η άρση των SMS ξεκινά στις 15 Μαΐου, δηλαδή παράλληλα με το άνοιγμα του τουρισμού.

Στην Ελλάδα φέτος αναμένονται από τον Μαΐου εκατομμύρια τουρίστες οι οποίοι και θα κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς, και όπως είπε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας είναι δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες.

Νωρίτερα, μέχρι τις 12:00, προηγήθηκε σύσκεψη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων με αντικείμενο την αξιολόγηση του επιδημιολογικού αποτυπώματος των εορτών του Πάσχα στη χώρα.

«Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν δείχνουν μόνο τη σταθεροποίηση που θα θέλαμε, αλλά δείχνουν και βελτίωση. Μπορεί χθες τα κρούσματα να ήταν 3200, αλλά οι θάνατοι ήταν λιγότεροι όπως και οι εισαγωγές. Γίνονται περισσότερες αποσωληνώσεις από διασωληνώσεις.

Ο δείκτης θετικότητας ήταν κάτω από 4 πράγμα πολύ σημαντικό διότι χθες είχαμε 80.000 τεστ που σημαίνει ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων είναι κοντά στην πραγματικότητα. Η εικόνα είναι αξιόπιστη» είπε στην ΕΡΤ η ομότιμη καθηγήτρια ΕΚΠΑ Ελένη Γιαμαρέλλου.

Πηγή: dikaiologitika.gr