ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Σας θυμίζει κάτι; Είναι η παράβαση νόμου ή καθήκοντος, καταχρήσεις, ψευδείς παρουσιάσεις γεγονότων, αλαζονική συμπεριφορά, πρόσκληση συμφορών κ.α.

Συζητώντας με τον σύζυγό μου και σε απορία μου πως είναι δυνατόν, κάποιος ηγέτης που έχει αποτύχει και που έχει κυβερνήσει με πάμπολλα λάθη, συμφορές, αδικίες για τον λαό, που τον θέλει μόνο το 1/3 της χώρας, να θέλει να ξαναδιοικήσει.

Εγώ αν ήταν έτσι η κατάσταση, αμέσως θα δήλωνα παραίτηση και δεν θα ξαναέβαζα υποψηφιότητα. Άσε που είμαι της γνώμης –όπως και πολλοί- σε οποιοδήποτε «πόστο διοικείν» να απαγορεύεται πάνω από δύο θητείες να έχει κάποιος το δικαίωμα υποψηφιότητας, όπως απαγόρευση και στις οικογενειοκρατίες και να υπάρχει όριο ηλικίας.

Η απάντηση του συζύγου: Είναι απλό και που πρέπει να το βλέπει ο κόσμος για να μην τον ψηφίσει πάλι. Το άτομο αυτό έχει κάνει τόσες ατασθαλίες στη χώρα του, στα οικονομικά, εξαθλίωση κανονική των κατοίκων της, κατάργηση κοινωνικών παροχών, διορισμό δικών του ανθρώπων, με μεγάλη ανισότητα στον κόσμο, με συρρίκνωση του πληθυσμού, κ.α. Και για αυτό θέλει να ξαναβγεί για να μην τον ελέγξουν! Οπότε «αμολάει» τους δικούς του για να πείσουν τον κόσμο τάχα μου ότι θα ενδιαφερθεί για το καλό του –τα ψίχουλα που αν θα δώσει- που δεν θα τον σώσουν και με τη ψήφο του λοιπόν που άσκεφτα θα ρίξει θα ξαναδιοικήσει, ενώ ο λαός και πάλι θα πληρώσει τη «νύφη».

Έτσι… έτσι… ακριβώς είναι! Κρίμα…

Η πολιτική είναι μεγάλη τέχνη. Πείθει τους ανθρώπους να πληρώσουν για αυτά που τους κλέψανε (Πολωνός γνωμογράφος).