Τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση της χαλάρωσης των μέτρων κατά της πανδημίας ανακοινώνει στις 11 το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πλεύρης αναμένεται να ανακοινώσει το «πάγωμα» της επίδειξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού στα καταστήματα εστίασης, πιθανόν αρχής γενομένης από την Πρωτομαγιά.

Επιπλέον, ένα ζήτημα που έχει εξεταστεί είναι και το τέλος στην υποχρέωση μαθητών και καθηγητών για διενέργεια self-test.

Διαβάστε επίσης:

Αντίθετα, δεν αναμένονται αλλαγές σχετικά με τη χρήση μάσκας.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τέταρτη δόση

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό νέων ραντεβού για τους πολίτες άνω των 70 ετών που επιθυμούν να εμβολιαστούν με την τέταρτη δόση και οι άνω των 60 ετών θα αποκτήσουν πρόσβαση την ερχόμενη Παρασκευή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χθες, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι η δεύτερη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού δεν είναι υποχρεωτική και δεν συνδέεται με τα πιστοποιητικά, αλλά αποτελεί απλώς μια σύσταση.

Σημείωσε επίσης ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με τη χορήγηση τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, πρόσθεσε ωστόσο ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης στα παιδιά.

Πηγή: kathimerini.gr