Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Δράμα-Αμφίπολη από την Αντιπεριφέρεια Σερρών. Η ανάδοχος εταιρία «ΔΕΥΚΩΝ Α.Ε.» του κ. Μεσοχωρίτη άρχισε την επέμβαση σε τμήμα του δρόμου στο Ροδολίβος, που ήταν φθαρμένο, με αποκαθήλωση του παλιού οδοστρώματος και νέα ασφαλτόστρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το Ροδολίβος, νέα ασφαλτόστρωση θα γίνει και στην Παλαιοκώμη και στη γέφυρα της Ν. Μπάφρας, όπου η κατάσταση του δρόμου είναι απαράδεκτη και μικρές παρεμβάσεις σε άλλα τμήματα του δρόμου, με σκοπό τη βελτίωσή του.

Είναι γνωστό ότι το όλο θέμα και το θετικό αποτέλεσμα προήλθε από την έντονη διαμαρτυρία του πρώην Δημάρχου Δράμας, κ. Θωμά Μαργαρίτη που αντάλλαξε σκληρές επιστολές με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, κ. Μωυσιάδη, ο οποίος υποσχέθηκε τελικά ότι θα ξεκινήσουν εργασίες την άνοιξη.

Ο κ. Μαργαρίτης βρέθηκε στο Ροδολίβος και συνομίλησε με τους υπεύθυνους του έργου.

 

Δήλωση Θωμά Μαργαρίτη

 

«Δυστυχώς χρειάσθηκε αγώνας για τα αυτονόητα. Δεν είμαι ικανοποιημένος από το εύρος των επεμβάσεων που θα γίνουν στα 29 χιλιόμετρα από Μαυρολεύκη έως Παλαιοκώμη. Δεν διευκρινίσθηκε αν από τη συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνουν διαγραμμίσεις του οδοστρώματος. Θα χρειασθεί αγώνας και γι’ αυτό. Μπορούσαν να γίνουν περισσότερα. Όμως και αυτά που θα γίνουν είναι κέρδος, αφού ο δρόμος Δράμα-Αμφίπολη είναι επαρχιακός δρόμος του Ν. Σερρών και εξαρτώμεθα από τις αποφάσεις των Σερραίων. Δυστυχώς οι υπεύθυνοι αιρετοί της Δράμας αρκούνται στις διαθέσεις των Σερρών. Πρότεινα από καιρό την οριστική λύση στο πρόβλημα της εξόδου μας στην Αμφίπολη, αλλά οι αρμόδιοι της Δράμας σφυρίζουν μέχρι σήμερα αδιάφορα».

 

«Να λυθεί οριστικά το πρόβλημα»

 

Ο κ. Μαργαρίτης προσέθεσε: «Η οριστική λύση είναι η υπογραφή διαπεριφερειακής συνεργασίας των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και ΑΜ-Θ με ανάληψη της ευθύνης συντήρησης και βελτίωσης των 29 χιλιομέτρων από την Αντιπεριφέρεια Δράμας με την οικονομική συμβολή της Αντιπεριφέρειας Σερρών.

Μόνο έτσι οι Δραμινοί, από αναρμόδιοι θα γίνουμε αρμόδιοι και δεν θα παρακαλάμε τους Σερραίους. Δυστυχώς κάποιοι στη Δράμα τη νόμιμη, εφικτή και υλοποιήσιμη πρότασή μου, την αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Φοβούνται τις ευθύνες, τους αρέσει να ταλαιπωρούνται και να σκοτώνονται οι Δραμινοί στο δρόμο αυτό, ή βολεύονται καλυπτόμενοι πίσω από την τυπική αρμοδιότητα των Σερραίων, ώστε οι ίδιοι να διαμαρτύρονται μόνο, χωρίς να κάνουν τίποτα; Δεν αντιλαμβάνονται ότι σήμερα προέχει η αξιοπρεπής συντήρηση του υφιστάμενου δρόμου, ώστε να βγαίνουμε με ασφάλεια στην Αμφίπολη τα επόμενα χρόνια;

Αν περιμένουμε να τελειώσουν –αν τελειώσουν ποτέ- οι μελέτες του Ε61 (που μιλούν για νέα χάραξη δρόμου), να αρχίσουν και να ολοκληρωθούν -αν ολοκληρωθούν ποτέ- οι απαλλοτριώσεις και να βρεθούν -αν βρεθούν ποτέ- τα χρήματα για την κατασκευή του Ε61, οι περισσότεροι από εμάς δεν θα βρισκόμαστε στη ζωή!!!

Ο Ε61 είναι στόχευση. Παλεύουμε γι’ αυτόν, αλλά πρέπει να δούμε το σήμερα και το άμεσο και απώτερο μέλλον».