Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας μετά και από το Δελτίο Τύπου των Νοσοκομειακών ιατρών που παρέλαβε (με αρ. πρωτοκόλλου 370/8-9-2021) θεώρησε αναγκαίο και υποχρεωτικό να καλέσει τους Βουλευτές και το προεδρείο των νοσοκομειακών ιατρών σε σύσκεψη με μοναδικό σκοπό την έγκυρη ενημέρωση και εξεύρεση λύσεων.

Μετά από την εκτενή ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο μας, λόγω παραιτήσεων, αναστολών και φυσικά του νέου 4ου πανδημικού κύματος, ως Ιατρικός Σύλλογος έχουμε πλέον μια πλήρη εικόνα των συνθηκών εργασίας του προσωπικού. Τα προβλήματα της υποχρηματοδότητησης και της υποστελέχωσης ταλανίζουν χρόνια το Νοσοκομείο μας. Με τις συγχωνεύσεις κλινικών, τις αναστολές εργασίας υγειονομικών, λόγω εμβολιασμών και την αδυναμία συνεννόησης μεταξύ διοίκησης και προσωπικού, έχει δημιουργηθεί ένα έκρυθμο κλίμα. Η εύρυθμη λειτουργία όμως ενός Νοσοκομείου απαιτεί την συνεργασία και ομοψυχία όλων των εμπλεκομένων φορέων, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα πολιτικές ιδεολογίες ή ιδεοληψίες.

Με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου και την συναίνεση των Βουλευτών ζητήσαμε την μεσολάβηση του κυβερνητικού Βουλευτή, ώστε να κλειστεί ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας ή την Υφυπουργό με κύρια αιτήματα μας:

  1. την μετατροπή του Νοσοκομείου μας σε άγονο, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 131/1987 – ΦΕΚ 73/Α/25-5-1987, βάσει του οποίου η Δράμα, στην οποία εδρεύει το νοσοκομείο, να χαρακτηρισθεί άγονη, προβληματική (κατηγορία Β’), λόγω γεωγραφικών, συγκοινωνιακών και οικιστικών συνθηκών, ώστε να θεσπιστούν και οικονομικά κίνητρα ιατρών, για να στελεχώσουν το νοσοκομείο μας.
  2. την άμεση κάλυψη 2 θέσεων Αναισθησιολόγων, 4 θέσεων Παθολόγων και 4 Χειρουργών και οριοθέτηση επείγουσας πορείας προς εξεύρεση λύσης στην πολύπαθη παθολογική κλινική.
  3. την χρηματοδότηση για την αγορά υλικών, ώστε να γίνεται γρήγορη και άμεση επιβεβαίωση των περιστατικών COVID με PCR test στην Δράμα, χωρίς να είναι αναγκαία η μεταφορά των δειγμάτων στην Αλεξανδρούπολη και η καθυστέρηση της διάγνωσης έως 2-3 ημερών.
  4. την ενίσχυση με προσωπικό του ΕΚΑΒ

Η πανδημία δημιουργεί μια κατεπείγουσα συνθήκη για την αντιμετώπιση της οποίας κρίνεται απαραίτητη η συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων και του ιδιωτικού τομέα, ώστε να δείξουμε εμπράκτως την στήριξή μας προς στους συναδέλφους του δημοσίου τομέα.

Οι αντιπαλότητες και οι αντιπαραθέσεις δεν έχουν νόημα όταν οι συνάδελφοι μας αγωνίζονται καθημερινά να κρατήσουν όρθιο το Νοσοκομείο μας.