Σίγουρα οι νεκροί, οι καπνοί και η αναταραχή στην ευρύτερη γειτονιά μας δεν είναι για κομματική προσέγγιση ή εκμετάλλευση.

Δύο ηγέτες που ακουμπούν την χώρα μας ασκούν δική τους προσωπική πολιτική και δράση. Χρειάζεται εκ μέρους μας σύνεση και πραότητα στην όχι μόνο ρητορική επιθετική δραστηριότητα. Ο Τραμπ και ο Ερντογάν ακολουθούν και πράττουν κατά την προσωπική τους στρατηγική, που κάπου εφάπτεται όπως πρόσκαιρα τώρα και θα ‘ρθει η απομάκρυνση που αναμένεται.

Η δική μας προσήλωση πρέπει να είναι χωρίς κομματική «χρωματογραφία», αφού τόσο η Αν. Μεσόγειος όσο και το Μεταναστευτικό είναι ζητήματα που καθορίζονται από τον διεθνή παράγοντα. Το κυρίαρχο είναι αν οι χώρες της Ευρώπης θα ‘χουν για τον δικό τους ξεχωριστό λόγο τέτοιες σχέσεις που θα δίνουν χώρο και πρωτοβουλίες στον εξ Ανατολών μας να εξάγει εθνικισμό…

 

Το μαρούλι

 

 

Μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου είναι ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής ανέρχονται στα 25, εκ των οποίων 14 από τη Ν.Δ., 7 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 2 από το ΚΙΝΑΛ, 1 από το Κ.Κ.Ε. και 1 από την Ελληνική Λύση, ενώ το ΜέΡΑ 25 δεν συμμετέχει.

Εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής είναι οι Δώρα Αυγέρη, Γιάννης Γκιόλας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Σπύρος Λάππας, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Από τα 7 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, οι 4, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ξανθόπουλος είναι δικηγόροι (Δ. Τζανακόπουλος, Γ. Γκιόλιας και Σπ. Λάππας οι άλλοι 3).

Ο κ. Ξανθόπουλος σχολίασε τη συμμετοχή του στην Προανακριτική Επιτροπή, αναφέροντας τα εξής: «Πριν λίγο πληροφορήθηκα ότι συμμετέχω από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Η μεγάλη τιμή αναδεικνύει την ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη μου για την αναζήτηση της αλήθειας. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος αυτής της επιλογής και να ανταποκριθώ στο καθήκον μου και ως Βουλευτής αλλά και ως Νομικός».

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Με απόφαση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έγιναν γνωστοί ο ένας επιστημονικός συνεργάτης και οι δύο ειδικοί σύμβουλοι του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου.

Συγκεκριμένα επιλέχθηκαν ο Βασίλης Πνευματικάκης για τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη για την κάλυψη των αναγκών του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε θέματα επικοινωνιακής προβολής του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού και του έργου της Περιφέρειας, η Ιωάννα Κουτσογιάννη για τη θέση ειδικού συμβούλου για την κάλυψη των αναγκών του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε θέματα νομικά και ο Δραμινός Βασίλης Ποζατζίδης για τη θέση ειδικού συμβούλου του Περιφερειάρχη για θέματα Διά Βίου Μάθησης, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Απασχόλησης, Εργασίας Ανεργίας.

 

Το μπρόκολο

 

 

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής, την Ονειρούπολη, παρουσία του Προέδρου της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Λευτέρη Καλλινικίδη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου με την εκπρόσωπο του Make- A -Wish- Kάνε –Μία- Ευχή Ελλάδος κ. Κατερίνα Ζαγοράκη, για να σχεδιαστούν από κοινού οι δράσεις συνεργασίας των δύο πλευρών.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαμσάκος, «το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Προχωράμε και συνεχίζουμε όλοι μαζί, γιατί πιστεύουμε στη δύναμη των συνεργειών με όραμα, με στοχευμένο σχεδιασμό για τη Δράμα που αγαπάμε».

 

Το κουνουπίδι

 

 

Καμία παράταση στη διαδικασία κτηματογράφησης στο Ν. Δράμας δεν πρόκειται να δοθεί με την ημερομηνία εμπρόθεσμης προσέλευσης να παραμένει η 31η Οκτωβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Κατόπιν των ανυπόστατων φημών που διοχετεύτηκαν στα ΜΜΕ για παρατάσεις στην διαδικασία της Κτηματογράφησης, είναι επιτακτικό οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν καθώς η προθεσμία της εμπρόθεσμης προσέλευσης οριστικά ολοκληρώνεται στις 31/10/2019 για τους Νομούς Δράμας και Ξάνθης».

 

Το λάχανο

 

 

Ένας άτυχος άντρας, ηλικίας 68 ετών, έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα από πτώση σε γκρεμό 30 μέτρων, στην Καλή Βρύση.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο 68χρονος ήταν υλοτόμος και στη διάρκεια εργασιών κοντά στον γκρεμό, παραπάτησε κι έπεσε με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.

Στην περιοχή έσπευσαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα που κατάφεραν να τον ανασύρουν και να τον παραδώσουν σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του σε νοσοκομείο, ωστόσο παρά τις προσπάθειες που έγιναν, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

 

Το λεμόνι