Μετά από δεκαετίες τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία το σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία της Δράμας, χαρίζοντας όμορφες εικόνες σε όσους διέρχονται από την καρδιά της πόλης. Μάλιστα τις βραδινές ώρες, συνδυαστικά με τον φωτισμό που λειτουργεί κι αυτός, η ομορφιά είναι ακόμη πιο έντονη για τους περαστικούς.

Το σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία τέθηκε σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και χάρη σε αυτή την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής του κ. Γιώργου Παπαδόπουλου διορθώθηκε μια… ανορθογραφία, καθώς η πόλη των νερών, η Δράμα, δεν είχε σε λειτουργία σιντριβάνι στην κεντρική της πλατεία.

 

Το μπιζέλι

 

 

Για πρώτη φορά το βράδυ της Ανάστασης ο Δήμος Δράμας χρησιμοποίησε «αθόρυβα» βεγγαλικά, δηλαδή χωρίς να προκαλείται κρότος αλλά μόνο λάμψη από τη χρήση τους. Επρόκειτο για ένα αίτημα που υπήρχε εδώ και χρόνια κυρίως από όσους είναι φιλόζωοι και έχουν κατοικίδια, καθώς οι έντονοι ήχοι προκαλούν μεγάλη ανησυχία στα τετράποδα ζώα. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής του κ. Γιώργου Παπαδόπουλου ήταν πολύ σημαντική και απέδειξε πως οι όποιες αλλαγές, μικρές ή μεγάλες, είναι κυρίως θέμα βούλησης.

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Σε μια νέα δωρεά για το Κολυμβητήριο της Δράμας προχώρησε η εταιρεία Raycap του αείμνηστου Κώστα Αποστολίδη, καθώς θα διαθέσει στον Δήμο Δράμας ποσό έως 1.400.000 ευρώ για την κατασκευή του έργου «Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο νέο Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας». Η αποδοχή της συγκεκριμένης δωρεάς έγινε σε πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας.

Η νέα αυτή δωρεά έρχεται ως συνέχεια της χρηματοδότησης της κατεδάφισης του παλαιού Κολυμβητηρίου και της εκπόνησης των μελετών για την κατασκευή του Νέου, ποσού 455.000 ευρώ, όσο και της χρηματοδότησης της κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων του νέου Δημοτικού Κολυμβητηρίου, ποσού 4.000.000 ευρώ που ήδη διανύει το τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσης του

 

Το λαχανάκι Βρυξελλών

 

 

Μετά τις συνεχόμενες αργίες λόγω του Άγιου Πάσχα και της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς, ξεκίνησε εκ νέου η δραστηριότητα των υποψηφίων Ευρωβουλευτών, καθώς απομένει πλέον ένας μήνας μέχρι τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών. Αυτό σημαίνει πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα οι υποψήφιοι θα πρέπει να επισκεφτούν όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας.

 

Το κρεμμύδι

 

 

Απομένουν λιγότερες από 30 ημέρες για τις Ευρωεκλογές και τα ζητούμενα είναι δύο, η συμμετοχή – προσέλευση και η ακρίβεια στην αγορά, στοιχεία που θα κρίνουν ποσοστά και εκπροσώπηση. «Θαύματα» δεν θα γίνουν, αλλά γενικά άλλες οι εθνικές εκλογές και άλλες οι Ευρωεκλογές.

Οπότε θα είναι 30 plus το ποσοστό για τη Ν.Δ., ποιοι θα έρθουν δευτερο-τρίτοι και με τι ποσοστά, καθώς και αν θα έχουμε 7 κόμματα που θα εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Στρασβούργο, είναι τα ζητούμενα της προσεχούς κάλπης.

Το σίγουρο είναι ότι το βράδυ της 9ης Ιουνίου η ακρίβεια και τα ποσοστά της θα είναι σταθερά. Είμαστε ακριβή χώρα.

 

Το σκόρδο