Εγκαταστάθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο ανάδοχος του έργου της ανάπλασης στον περιφερειακό στους πρόποδες του Κορυλόβου. Συγκεκριμένα, στο πεζοδρόμιο, στο ύψος που βρίσκεται το 6ο Γυμνάσιο, έχουν τοποθετηθεί δύο κοντέινερ, τα οποία περιβάλλονται από λαμαρίνες. Η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, την τεχνική εταιρεία «ALPHADELTA CONSTRUCTIONS», υπογράφηκε από τον Δήμο Δράμας τον προηγούμενο μήνα.

Το έργο με τίτλο «Διαμόρφωση περιμετρικής οδού Κορυλόβου», αρχικού προϋπολογισμού 4.472.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η χρηματοδότησης της μελέτης έγινε από την εταιρεία RAYCAP και αφορά την ανάπλαση ενός σημείου της Δράμας το οποίο χρησιμοποιείται από αρκετούς Δραμινούς για άθληση και αναψυχή.

Η διαμόρφωση του περιφερειακού στους πρόποδες του Κορυλόβου περιλαμβάνει τη δημιουργία πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμου, jogging trail, χώρων στάθμευσης οχημάτων και ποδηλάτων, διαμόρφωση χώρου αναψυχής μπροστά από το 6ο Γυμνάσιο Δράμας και μικρότερων χώροι στάσης σε σημεία με ενδιαφέρουσες θεάσεις προς την πόλη και το άλσος.

 

Το μπιζέλι

 

 

Δύο θέσεις ιατρών για το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας περιλαμβάνει πρόσφατη προκήρυξη 246 θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Για τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της 4ης ΥΠΕ οι προκηρυγμένες θέσεις είναι συνολικά 47.

Πιο συγκεκριμένα, για το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας προκηρύχθηκαν 2 θέσεις με τις εξής ειδικότητες:

  1. Εσωτερικής Παθολογίας για το Παθολογικό τμήμα με βαθμό Επιμελητή Α’
  2. Αναισθησιολογίας ή Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας (για τη Μ.Ε.Θ.) για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με βαθμό Επιμελητή Β’.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 15/12/2023 στις 12.00 και λήγει στις 10/01/2024 στις 15.00.

Για το ζήτημα της στελέχωσης του Νοσοκομείου Δράμας και της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση από την πρώην Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του Γ.Ν. Δράμας και νυν μέλος του Δ.Σ. κ. Παρθένα Κιόρτεβε, η οποία ανέφερε τα εξής:

«Από τους 49 μόνιμους γιατρούς, που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο Γ.Ν. Δράμας (στις 107 οργανικές θέσεις) 24 έχουν τον βαθμό Διευθυντή και 25 είναι Επιμελητές Α’ και Β’ (από τους οποίους οι επιμελητές Β’ είναι μετρημένοι στα δάχτυλα).

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει πάρα πολλά πράγματα για τη μέχρι τώρα πορεία αλλά και για το μέλλον του ΕΣΥ. Το ιατρικό προσωπικό, εκτός από ελάχιστο, είναι πλέον γηρασμένο, αφού οι προσλήψεις νέων μονίμων γιατρών τα τελευταία 15 χρόνια ήταν ελάχιστες και βαίνουν συνεχώς μειούμενες αφού πολύ λίγοι νέοι γιατροί θέλουν να πάρουν μια μόνιμη θέση στο ΕΣΥ.

Γιατί άραγε να θέλουν;

Όταν οι μισθοί είναι απογοητευτικοί!

Όταν η ωριαία αποζημίωση της εφημερίας είναι εξευτελιστική!

Όταν οι υπερβάλλουσες εφημερίες που κάνουμε για να καλύψουμε τα τμήματά μας, οδηγούν σε υπερφορολόγηση και μας έχουν κάνει συνέταιρους με την εφορία!

Όταν πρέπει να κάνεις αριθμό εφημεριών που ξεπερνούν κατά πολύ αυτόν που αντέχεις ως άνθρωπος!

Το ΕΣΥ χρειάζεται πραγματική στήριξη με κάθε τρόπο και κάθε κόστος!

Εάν δεν γίνει ελκυστικό με μισθούς αξιοπρεπείς και συνθήκες εργασίας ανθρώπινες σε λίγο θα είμαστε όλοι διευθυντές του εαυτού μας».

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Γιατί άραγε στα γήπεδα της Ευρώπης έχουμε εφαρμογή νόμων και ευταξίας και στη χώρα μας μετρούμε ανθρώπινες απώλειες; Γιατί στη χώρα μας οι όποιοι νόμοι (που υπάρχουν) δεν εφαρμόζονται και η πεποίθηση της πλειοψηφίας είναι ότι η εφαρμογή τους είναι κατά περίπτωση και ελλειμματική; Είναι μόνο θέμα κουλτούρας και αξιοπιστίας;

Ένα είναι το δεδομένο, ότι πέρα από τη θεωρητική αντιμετώπιση, υπάρχει και η πρακτική ρήξη. Και μέχρι τώρα ΟΛΕ οι κυβερνήσεις έκαναν μόνο θεωρητική εφαρμογή της ρήξης και των τομών.

Απέχουμε πολύ ως κοινωνία και ως πολιτισμός στην έμπρακτη αποδοχή της πρόθεσης του νομοθέτη, γιατί χάνεται κάπου στη μετάφραση η εφαρμογή και μαζί χάνουμε κάθε τόσο ζωές και αξιοπιστία ως χώρα, με τον χαρακτηρισμό ως τριτοκοσμικός να είναι αποτύπωση.

 

Το λεμόνι