Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, το απόγευμα της Τετάρτης 26 Απριλίου 2023, κατά τη διάρκεια των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων, έγινε γνωστό πως η ΔΕΥΑΔ προχώρησε στη διακοπή νερού σε 92χρονο ηλικιωμένο, ο οποίος κατοικεί στον οικισμό του Αγ. Σάββα.

Για το συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε αρχικά ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Ζωή» κ. Κυριάκος Χαρακίδης. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Τάσος Χατζηγιάννης επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΔ έκοψε το νερό στον ηλικιωμένο για οφειλές. Όπως είπε, αυτό συνέβη γιατί το προσωπικό της επιχείρησης δουλεύει με κωδικούς και υδρόμετρα και δεν γνωρίζει τα πρόσωπα στα οποία αντιστοιχούν. «Δεν γνωρίζουμε σε ποιους θα κόψουν το νερό», ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για την κοινωνική πολιτική της επιχείρησης, η οποία έχει σε εφαρμογή μια σειρά μέτρων για τις ομάδες πληθυσμού που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.

 

Το βύσσινο

 

 

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, το απόγευμα της Τετάρτης 26 Απριλίου 2023, αποφασίστηκε η «Κατανομή των χώρων προβολής των κομμάτων και καθορισμός της χρήσης αυτών ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023». Το σώμα αποφάσισε ομόφωνα να κάνει αποδεκτή την πρόταση της διακομματικής επιτροπής, η οποία είχε συνεδριάσει την Τρίτη 25 Απριλίου 2023, με τους εκπροσώπους των κομμάτων να καταλήγουν σε συμφωνία. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το Κ.Κ.Ε., την Εθνική Δημιουργία και την Πατριωτική Ένωση.

Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθορίστηκαν σε ποια σημεία και στάσεις λεωφορείων θα μπορεί να γίνει προώθηση – προβολή των προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων, καθώς και σε ποια σημεία θα στηθούν τα προεκλογικά περίπτερα των κομμάτων για την προώθηση του προεκλογικού τους υλικού.

Τα σημεία έχουν ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: Μπροστά από το άγαλμα της Ελευθερίας, σε οικίσκο δικής τους κατασκευής

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Εφέδρων Αξιωματικών και Εθνικής Αμύνης, μπροστά από την ATTICA Bank σε οικίσκο της Ονειρούπολης από τον Δήμο Δράμας

KINΑΛ – ΠΑΣΟΚ: Απέναντι από το ξενοδοχείο ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ, στη γωνία σε οικίσκο της Ονειρούπολης από τον Δήμο Δράμας

K.K.E.: Στη Ν.Α. γωνία της Πλατείας Ελευθερίας, σε οικίσκο δικής τους κατασκευής

Εθνική Δημιουργία: Δίπλα από το Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ στην είσοδο του Δημοτικού Κήπου σε «παγόδα» από τον Δήμο Δράμας

Πατριωτική Ένωση: Δίπλα από το Μάι – Τάι σε «παγόδα» από τον Δήμο Δράμας

ΜεΡΑ 25: Μπροστά από το PUBLIC σε οικίσκο δικής τους κατασκευής ή οικίσκο της Ονειρούπολης ή «παγόδα» από τον Δήμο Δράμας

Ελληνική Λύση: Στη θέση Πηρούνια έναντι λέσχης Εφ. Αξιωματικών σε οικίσκο δικής τους κατασκευής ή οικίσκο της Ονειρούπολης ή «παγόδα» από τον Δήμο Δράμας

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκαν πριν από το «κόψιμο» της συμμετοχής στις εθνικές εκλογές του κόμματος Πατριωτική Ένωση.

 

Η φράουλα

 

 

Μια σταθερά υπάρχει για όλα τα κόμματα που εξουσιάζουν στη χώρα μας. Η σταθερά και η παραδοχή είναι ότι απέχουμε από το status της Ευρώπης όπου ανήκουμε και δικαιολογίες δεν υπάρχουν για κανέναν που είχε και διεκδικεί θέση ευθύνης.

Όλοι διαχρονικά υποσχέθηκαν –και το λένε και σήμερα- αξιοκρατία, δικαιοσύνη, σταθερότητα, που οι πράξεις όμως μας οδήγησαν στα μνημόνια και τις επιτηρήσεις. Φταίει λέει το πελατειακό κράτος 50 χρόνια τώρα. Σωστό, μόνο που στο συνοδευτικό ερώτημα πώς στήθηκε – στηρίχθηκε το πελατειακό κράτος, η μπάλα πάει στην κερκίδα.

Ανήκουμε στην Ευρώπη, αλλά Ευρώπη στην καθημερινή λειτουργία και συμπεριφορά δικαιούται η νέα γενιά πριν την αναζήτηση στην κανονική Ευρώπη.

 

Το κεράσι