Τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Δράμα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022, ήταν ένα μεγάλο ξέσπασμα του κόσμου με στιγμές διασκέδασης βγαλμένες όχι μόνο από την προ κορωνοϊού εποχή, αλλά ακόμη και από την περίοδο προ οικονομικής κρίσης και μνημονίων, τη δεκαετία του 2000.

Από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ στα καταστήματα εστίασης καταγράφονταν κυριολεκτικά το αδιαχώρητο, με τον κόσμο να βολεύεται ακόμη και σε πεζοδρόμια ή δρόμους. Μουσική, ποτό, χορός και τα… απαραίτητα λόγω της ημέρας μαγκάλια έδιναν τον τόνο της διασκέδασης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι πολίτες μετά από δύο χρόνια μικρών ή μεγάλων περιορισμών λόγω πανδημίας, το έδωσαν και κατάλαβε, βοηθούμενοι και από τον εξαιρετικό καιρό, τον ήλιο και την υψηλή για την εποχή θερμοκρασία. Η παραμονή αυτής της Πρωτοχρονιάς στη Δράμα (όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας) ήταν ένα μεγάλο πάρτι με μαζική συμμετοχή κόσμου.

 

Το λαχανάκι Βρυξελλών

 

 

Μετά από 9 χρόνια, ο Άγιος Βασίλης ήρθε και πάλι στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2023, χάρη στις προσπάθειες του Μ.ΕΑ.Σ. «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», ο οποίος κατάφερε, με τη βοήθεια του ΟΣΕ και τη συνεργασία του Δήμου Δράμας, να αναβιώσει μια εκδήλωση που πάντα κέντριζε το ενδιαφέρον κυρίως μικρών, αλλά και μεγάλων, για όλο το χρονικό διάστημα διεξαγωγής της.

Σε μια ημέρα με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022, εκατοντάδες παιδιά με τους γονείς τους βρέθηκαν στο Σιδηροδρομικό Σταθμό για να υποδεχτούν τον Άη Βασίλη, ο οποίος έφτασε με το τρένο, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού.

Ο σκοπός του δραστήριου συλλόγου «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» είναι η εκδήλωση, μετά την αναβίωσή της, να επαναλαμβάνεται πλέον κάθε χρόνο από εδώ και περά, με σκοπό να προσφέρει χαμόγελα και στιγμές ευτυχίας στους μικρούς φίλους του Άη Βασίλη.

 

Το μπιζέλι

 

 

Για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. του Μιχάλη Τάσσου στη Δράμα και της Πόλας Δαμιανού, κόρης του πρώην Υπουργού και πρώην Βουλευτή στον Ν. Δράμας Θόδωρου Δαμιανού, στην Αθήνα έκανε λόγο σε πρόσφατο δημοσίευμά της η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Σταύρου Παπαντωνίου αναφέρονταν πως ο σχεδιασμός από πλευράς Ν.Δ. «περιλαμβάνει και σταδιακή ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, με τις πληροφορίες να λένε πως η αρχή θα γίνει από τη νέα γενιά, σε μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρα που θα αποτυπώνει την ανανέωση και την έμφαση που θέλει να δώσει η Νέα Δημοκρατία στις νέες ηλικίες».

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση, σύμφωνα με την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», αναμένεται να γίνει «πιθανότατα στις αρχές Ιανουαρίου». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κ. Πόλα Δαμιανού αναμένεται να είναι υποψήφια στην Α’ Αθήνας. Από εκεί και πέρα, στο δημοσίευμα υπάρχει αναφορά πολλών ονομάτων για ολόκληρη τη χώρα. Ανάμεσα στα πρόσωπα που παρουσιάζονται είναι και του Αντιδημάρχου του Δήμου Δράμας Μιχάλη Τάσσου, για τον οποίον υπάρχει συζήτηση για υποψηφιότητά του στον Νομό Δράμας.

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Πρώτο σημείωμα στο νέο έτος που έχει πόλεμο (Ουκρανία), ακρίβεια (πληθωρισμός) και εκλογές (Απρίλη μήνα). Και φυσικά πάλι χρωματιστές υποσχέσεις από τους κομματικούς μηχανισμούς, όπως χρόνια τώρα.

Εδώ τώρα, στη Δράμα μας, άραγε υπάρχει ένα αξιολογημένο, στοχευμένο, κοστολογημένο πλαίσιο διεκδικήσεων ή μήπως ο καθένας έχει και το δικό του… μενού; Μάλλον εδώ και χρόνια προτιμήθηκε το δεύτερο, με το προσωπικό μενού), και θα (ξανα)μείνουμε ως «παράρτημα» σε κάποιο εθνικό σχέδιο δράσεων και παρεμβάσεων.

Έτσι ο μικρόκοσμος μας με τους δικούς του αιρετούς θα εξαγγέλλει την κοπή της κορδέλας π.χ. στο Δράμα – Αμφίπολη όχι στο πεδίο, αλλά σε κάποια συνέντευξη ή σε κάποιο στούντιο. Και οι γενιές αλλάζουν και η Δράμα… καμαρώνει.

 

Το κάστανο