Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Δράμας για το εργατικό δυστύχημα στη Βιομηχανία Λιπασμάτων αναφέρονται τα εξής:

Το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Δράμας (μέλους της ΟΓΕ) και τα μέλη του εκφράζουμε τη θλίψη και την οργή μας για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Λιπασμάτων στη Ν. Καρβάλη Καβάλας την Τετάρτη 21/12, και είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό εργάτη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους του αδικοχαμένου εργάτη.

Το νέο τραγικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των σακατεμένων και νεκρών εργατών. Αποδεικνύει περίτρανα πως οι αιτίες των εργατικών ατυχημάτων δεν είναι ούτε η «κακιά η ώρα «ούτε η κακή μοίρα των εργατών» αλλά η εντατικοποίηση, η δουλειά τις Κυριακές, η εκμετάλλευση, η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με ευθύνη της εργοδοσίας, που θυσιάζει τις ζωές μας στο βωμό του κέρδους.

Στην ίδια κατεύθυνση όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν συρρικνώσει τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς ενώ με τον «νόμο Χατζηδάκη» η ήδη αποδυναμωμένη Επιθεώρηση Εργασίας μετατράπηκε σε «Ανεξάρτητη Αρχή» ώστε το αστικό κράτος να αποποιείται ακόμη πιο κυνικά την ευθύνη του.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

Εμείς οι γυναίκες της βιοπάλης δεν θα επιτρέψουμε να τζογάρεται η ζωή μας, να ζούμε με την αγωνία και το φόβο αν εμείς και οι πατεράδες των παιδιών μας θα γυρίζουμε ζωντανοί στα σπίτια μας από το μεροκάματο.

Άμεσα να στηριχθεί η οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη.

Τώρα να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή στους τόπους δουλειάς

Να ενισχυθούν και να στελεχωθούν το δημόσιο σύστημα υγείας καθώς και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί όπως το σώμα επιθεώρησης εργασίας.

Να εξασφαλιστεί γιατρός , νοσηλευτής καθώς και τεχνικός ασφαλείας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα διασφαλίζουν από το κατώτερο μεροκάματο μέχρι και τις συνθήκες εργασίας. Να μπει τέλος στα ωράρια λάστιχο , να έχουμε όλοι δουλειά και ζωή με δικαιώματα .

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ .

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ,

ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ.