Επίσκεψη στη Δράμα σχεδιάζεται να πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξης Τσίπρας, μετά τις 28 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», ο κ. Τσίπρας, μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα εγκαινιάσει μια σειρά νέων περιοδειών σε πρωτεύουσες Νομών. Κορυφαία στελέχη και φορείς της κάθε πόλης θα συμμετέχουν στις συναντήσεις που θα λαμβάνουν χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο μέχρι τώρα σχεδιασμός περιλαμβάνει επισκέψεις στον Πύργο, στην Καρδίτσα, στη Δράμα και στα Γρεβενά. Μάλιστα, για τη Δράμα υπάρχει ιδιαίτερη αναφορά, καθώς μαζί με τα Γρεβενά, η εφημερίδα αναφέρει πως «θεωρούνται “κάστρα” της Νέας Δημοκρατίας που δεν “αλώθηκαν” ούτε τον Ιανουάριο του 2015.

 

Το μανταρίνι

 

 

Σύμφωνα με πρόσφατα διαδικτυακά δημοσιεύματα, τα οποία γρήγορα έγινα viral σε τοπικό επίπεδο, η Δράμα είναι η πιο βροχερή πόλη της Ελλάδας, με περίπου 97 ημέρες βροχής το χρόνο.

Συμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα στοιχεία προέκυψαν από έρευνα της εταιρείας Budget Direct, η οποία αποφάσισε να φτιάξει μια λίστα με τις πιο βροχερές πόλεις του κόσμου αναλύοντας τα δεδομένα της Climate Data. Για να οργανωθεί η λίστα, αναλύθηκαν 64.429 πόλεις στον κόσμο όπου πέφτει τουλάχιστον 1 χιλιοστό βροχής ή χιονιού.

Στο πλαίσιο αυτό προέκυψε η πανελλαδική πρωτιά της Δράμας όσον αφορά τις περισσότερες ημέρες βροχής τον χρόνο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πιο βροχερή πόλη της Γης είναι η Buenaventura στην Κολομβία, με μέσο όρο 258 βροχερές ημέρες το χρόνο.

 

Το πορτοκάλι

 

 

Ξεκινά η διενέργεια υγειονομικών εξετάσεων, αθλητικών και ψυχοτεχνικών δοκιμασιών για την πλήρωση 416 θέσεων μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης, μεταξύ των οποίων και το Κατάστημα Κράτησης στο Νικηφόρο της Δράμας, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη 9Κ του 2021.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΑΣΕΠ αναφέρονται τα εξής: «Γνωστοποιείται ότι αναρτήθηκε στους διαδικτυακούς τόπους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.minocp.gov.gr) και του ΑΣΕΠ, η Ανακοίνωση-Πρόσκληση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη “ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ” με την οποία καλούνται οι υποψήφιοι για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων δεκαέξι (416) θέσεων μόνιμου προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης, όπως ορίζεται στην προκήρυξη 9Κ/2021 (ΦΕΚ58/11-11-2021 Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.), να παρουσιαστούν ενώπιον των Υγειονομικών, Αθλητικών και Ψυχοτεχνικών Επιτροπών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη»

 

Το κυδώνι

 

 

Τη συμβολή του Δραμινού Κώστα Αποστολίδης της εταιρείας Raycap για τη δημιουργίας μιας μικρής Εδέμ στον αύλειο χώρο του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών στην Πλάκα της Αθήνας, ανέδειξε με δημοσίευμά της η εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Ο κ. Αποστολίδης, πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί ένα σύγχρονο ευεργέτη της Δράμας, συμβάλλει αθόρυβα και στην Αθήνα. Άλλωστε, ο ίδιος είναι μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών και σε αυτόν ανήκουν η ιδέα, η πρωτοβουλία και η πραγματοποίηση της μετατροπής του αύλειου χώρου του Κέντρου σε ένα μικρό παράδεισο. Η δημιουργία ήταν της αρχιτέκτονος τοπίου κυρίας Έλλης Παγκάλου.

«Η μεταμόρφωση είναι συγκινητική. Τα φυτά και τα δέντρα, διαλεγμένα ένα προς ένα, συνυπάρχουν με είδη που υπήρχαν στην αυλή του Κέντρου. Έχει ήδη γεννηθεί ένα νέο μικροκλίμα. Και μαζί γεννιέται και μια στοχαστική διάθεση για τη γη της Αττικής, για τις απεριόριστες και αναξιοποίητες δυνατότητες της φύσης μέσα στην πόλη», αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας..

 

Το σταφύλι

 

 

Μνημόνια, κορωνοϊός και ενεργειακή κρίση, το τρίπτυχο που εδώ και πάνω από μια δεκαετία άλλαξε προφίλ, προτεραιότητες και προοπτική στην πλειονότητα του πληθυσμού και εδώ η διαστρωματική πίεση είναι αναλογική.

Έτσι μπαίνουμε στον φετινό χειμώνα που είναι κε προεκλογικός με ό,τι συνεπάγεται αυτό στην στήριξη και υποστήριξη. Το περιβόητο καλάθι του νοικοκυριού μπαίνει σε κύκλο διαπραγμάτευσης με προσθαφαιρέσεις κέρδους και προϊόντων

Η ενεργειακή φτωχοποίηση είναι ήδη γεγονός (σε μέρος του πληθυσμού) και τα όποια επιδόματα μιας προσέγγιση για την όποια ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

 

Το ακτινίδιο