Τα πρώτα καλά νέα για την κατάσταση της υγείας του Βασίλη Λεβέντη – Οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον αφήσουν να αναπνεύσει χωρις μηχανική υποστήριξη

Αποσωληνώθηκε πριν λίγη ώρα, ο άλλοτε βουλευτής, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσηλεύεται με κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των γιατρών του, ο Βασίλης Λεβέντης παραμένει στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, παρουσιάζει ελαφρά βελτίωση και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή.

«Ο φόβος τον έκανε να καθυστερεί το εμβόλιο»

Σύμφωνα με τα όσα είπε η σύζυγός του, ο Βασίλης Λεβέντης πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη, ενώ αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας. «Έχει πολλές ευαισθησίες», υπογράμμισε.

«Δεν το είχε κάνει το εμβόλιο. Το παρέτεινε το εμβόλιο γιατί είχε ανεβασμένη κρεατινίνη, ανεπάρκεια νεφρών που έλεγαν οι νεφρολόγοι ότι πρέπει να κάνει αιμοκάθαρση, έσπαγαν αγγειάκια στα χέρια του και φοβόταν τις θρομβώσεις. Και ο φόβος τον έκανε να καθυστερεί να κάνει το εμβόλιο. Για θέματα υγείας. Εμείς στην οικογένεια είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Και η εγγονή μου που είναι 13 ετών.

Σύμφωνα με την σύζυγό του, όλη η οικογένεια τον παρότρυνε να εμβολιαστεί. «Μου έλεγε: Ας περιμένω λίγο ακόμα…».

«Είναι σκληρές στιγμές, να μην τις ζει κανένας. Προσεύχομαι…», σημείωσε, τέλος, η γυναίκα.

Πηγή: dikaiologitika.gr