ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ

 

  • Οι κυριότερες παρεμβάσεις: Έναρξη λειτουργίας των οφθαλμολογικών χειρουργείων του καταρράκτη από τις 12 Μαρτίου, σε ρότα ανάπτυξης τα οικονομικά, προγραμματισμός μεγάλων έργων – Μεγαλύτερο πρόβλημα η στελέχωση
  • Ε. Πλωμαρίτης, Διοικητής 4ης Υ.ΠΕ.: «Ο χώρος της υγείας είναι επιλογή της Κυβέρνησης να στηριχθεί με κάθε τρόπο και αυτό θα το βλέπουμε καθημερινά να ξετυλίγεται και θα το βλέπουμε καθημερινά στις λειτουργίες των υπαρχουσών δομών, και των Νοσοκομείων και του Κέντρων Υγείας»
  • Το ζήτημα δημιουργίας Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Δράμας έθεσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Α. Πατακάκης και ο Δήμαρχος Χρ. Μαμσάκος
  • Ν. Λιάτσης, Διοικητής Νοσοκομείο: «Η πρόταση στον Οργανισμό μας υπάρχει. Έχει μπει το Τμήμα, 5 κλινών, και θεωρώ ότι το Υπουργείο θα καταλάβει την αναγκαιότητα, έτσι ώστε η Δράμα να εξυπηρετήσει τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας»

 

 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας, η 1η Δημόσια Λογοδοσία της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δράμας κ. Χρυσάνθη Λαθήρα, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας κ. Κωνσταντίνος Δαδούδης, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) κ. Ευστράτιος Πλωμαρίτης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Μιλτιάδης Μυλωνάς, Διοικητές άλλων Νοσοκομείων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, πλήθος εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση του έργου που επιτελέστηκε στο Νοσοκομείο, από τον Αύγουστο του 2016 που ανέλαβε καθήκοντα η νέα Διοίκηση έως σήμερα, καθώς και η παρουσίαση των μελλοντικών στόχων του Οργανισμού.

Όπως ανέφερε, σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δράμας κ. Νικόλαος Λιάτσης: «Θεωρούμε υποχρέωσή μας να γνωρίζει ο πολίτης τα πεπραγμένα του Νοσοκομείου και το έργο το οποίο έχει γίνει μέχρι τώρα στο Νοσοκομείο. Θέλουμε να πούμε στον πολίτη να έρθει να μας ακούσει, να μας καταθέσει προτάσεις και παρατηρήσεις, έτσι ώστε εμείς κάθε μέρα να γινόμαστε και καλύτεροι».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δημιουργία Τμήματος Χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο, που είναι απαίτηση της Δραμινής κοινωνίας, ο κ. Λιάτσης σημείωσε: «Η πρότασή στον Οργανισμό μας υπάρχει. Έχει μπει το Τμήμα, 5 κλινών, και θεωρώ ότι το Υπουργείο θα καταλάβει την αναγκαιότητα, έτσι ώστε η Δράμα να εξυπηρετήσει τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας».

Σχετικά με τα σημαντικότερα σημεία του έργου στο Νοσοκομείο, ο Διοικητής, αφού επεσήμανε ότι «αισθανόμαστε υπερήφανοι, και εγώ και όλο το προσωπικό, για το έργο που έχει τελεστεί μέσα στο Νοσοκομείο», στάθηκε στην έναρξη λειτουργίας των οφθαλμολογικών χειρουργείων του καταρράκτη από τις 12 Μαρτίου. «Κανένας Δραμινός πολίτης δεν θα φεύγει από την πόλη για να πηγαίνει να κάνει τέτοιου είδους επεμβάσεις. Έχουμε πάρει και το συνοδό εξοπλισμό, αλλά και το αναλώσιμο χειρουργικό υλικό για τον καταρράκτη. Είμαστε καθόλα έτοιμοι. Οπότε από 12 Μαρτίου οι Δραμινοί πολίτες έρχονται στο Νοσοκομείο για να εξυπηρετούνται» ανέφερε ο κ. Λιάτσης και πρόσθεσε: «Το δεύτερο μεγάλο θεωρώ ότι είναι τα οικονομικά μας, τα οποία έχουν μπει σε μια πολύ καλή ρότα ανάπτυξης. Το τρίτο και πιο μεγάλο είναι τα μεγάλα έργα που θα γίνουν στο Νοσοκομείο μας. η χρηματοδότηση που θα λάβει από το ΕΣΠΑ είναι της τάξης των 10 εκ. ευρώ». Όπως εξήγησε πρόκειται για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου με χρηματοδότηση ποσού 6 εκ. ευρώ και για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ποσού 4,3 εκ. ευρώ.

Για το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, ο κ. Λιάτσης υπογράμμισε ότι «είναι η στελέχωση του Νοσοκομείου». «Θέλουμε να ενισχύσουμε τη μηχανή του Νοσοκομείου, τους γιατρούς» επεσήμανε ο Διοικητής του Νοσοκομείου και πρόσθεσε: «Ήδη έχουν πάρει το δρόμο οι 5 θέσεις της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Τελειώσαμε με το Συμβούλιο Κρίσεων, έχουν πάει στο Υπουργείο, για να βγει σχετικό ΦΕΚ. Σύντομα οι γιατροί θα έρθουν. Είναι ακόμη οι άλλες 5 θέσεις που αφορούν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, είναι η 1 θέση Αναισθησιολόγου και η 1 θέση του Παθολόγου. Κι αυτές έχουν μπει στο δρόμο τους».

 

«Χρηστή, συνεργατική διαφανή, αποτελεσματική και υπεύθυνη διοίκηση»

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δράμας κ. Νικόλαος Λιάτσης, κατά την ομιλία του, στην εκδήλωση λογοδοσίας, ανέφερε: «Ειδικά σε αυτό το σύγχρονο, πολύπλοκο, διαρκώς μεταβαλλόμενο και ολοένα πιο απαιτητικό περιβάλλον που ζούμε, ο κοινωνικός παράγοντας είναι και επιβάλλεται να είναι βασικό στοιχείο των στρατηγικών και των δράσεων που επιλέγονται για την προστασία της δημόσιας υγείας. Είναι γεγονός ότι η προσπάθειά μας ξεκίνησε σε μια εποχή που η βαθιά οικονομική κρίση δοκιμάζει τις αντοχές και τις ανοχές των πολιτών. Σε μια εποχή που η εξασφάλιση της σταθερότητας, της προστασίας του πολίτη, της παροχής υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας συνιστά όχι απλώς θεσμική υποχρέωση του κράτους, αλλά κυρίαρχη απαίτηση των πολιτών.

Από την ουσιαστική αυτή παραδοχή προκύπτει ότι ο βασικός στόχος της στρατηγικής μας πρέπει να είναι η επιλογή ενός προτύπου, το οποίο θα ενσωματώνει σε ένα επίπεδο αρμονικής ισορροπίας, τόσο τις αναγκαίες επιχειρησιακές δράσεις όσο και την τήρηση των κανόνων για την εκδήλωση παράπλευρων προς την εκδήλωση της κύριας αποστολής μας πρωτοβουλιών, που αφορούν τον απόλυτο σεβασμό των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών και την εξυπηρέτηση της κοινωνικής τους καθημερινότητας.

Θέσαμε στόχους και δεσμεύσεις, εφαρμόζοντας χρηστή και συνεργατική διοίκηση. Διαφανή, αποτελεσματική και υπεύθυνη διοίκηση. Θεωρώντας επιτακτική ανάγκη ένταξης της συμμετοχής του Οργανισμού στο συνεργατικό πλαίσιο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες. Την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και δεσμεύσεων για ισότιμη και καθολική πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας. Την αναδιάρθρωση του Οργανισμού. Τη συμμετοχή στην υλοποίηση του εθνικού σχεδίου δράσης. Την ανοιχτή διακυβέρνηση. Τη γεφύρωση της εμπιστοσύνης του πολίτη με το κράτος. Την ανοιχτή πρόσβαση στις αποφάσεις και στα δημόσια δεδομένα. Τη μείωση του ενεργειακού κόστους και τον εξορθολογισμό των δαπανών. Την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη δημόσια διοίκηση και πολιτική. Τη συμμετοχή στην ανάπτυξη τοπικής οικονομίας. Την εκμετάλλευση όλων των χρηματοδοτικών πηγών (ΕΣΠΑ, Interreg, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ευρωπαϊκά προγράμματα). Με κοινωνικό και γόνιμο διάλογο στην πράξη με φορείς, εργαζόμενους και σωματεία. Τη λογοδοσία στο δημόσιο βίο. Την υιοθέτηση καλών πρακτικών και πρωτοβουλιών από τον Οργανισμό. Με προώθηση της καινοτομίας και της ψηφιακής υγείας. Με εμπιστοσύνη και σεβασμό στον εργαζόμενο και στον πολίτη, να μεγιστοποιήσουμε το κοινωνικό όφελος. Αναπτύσσουμε ένα ζωτικό χώρο για την κοινωνία των πολιτών και αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί τις κοινές προκλήσεις για την υγεία. Δημιουργούμε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για τους πολίτες, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της διαφθοράς προς όφελος των πολιτών».

Ακόμη ο κ. Λιάτσης σημείωσε: «Ο διάλογος για το Νοσοκομείο μάς αφορά όλους μας. Για μια σύγχρονη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Καλούμε πολίτες, επιστήμονες, επαγγελματίες, ΜΚΟ, σωματεία, ανεξάρτητες αρχές αυτοδιοίκησης, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, να μας καταθέσουν τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά τους στη λογοδοσία, προκειμένου να συμβάλλουμε στην ουσιαστική ανάπτυξη του Οργανισμού μας». Ακολούθησε ο λεπτομερής απολογισμός, από τον Διοικητή κ. Λιάτση, των όσων έχουν γίνει στο Νοσοκομείο και όσων σχεδιάζονται να γίνουν από τη Διοίκηση. Ειδικότερα για τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, ο κ. Λιάτσης ανέφερε ότι «το Νοσοκομείο απέκτησε βηματισμό ανάπτυξης» και πρόσθεσε ότι υπάρχει «σταδιακή αύξηση κάθε χρόνο». Όσον αφορά τον προϋπολογισμό του φαρμάκου, ο κ. Λιάτσης επεσήμανε ότι το 2017 καταγράφηκε μείωση και στόχος είναι η περαιτέρω μείωση των πρωτότυπων φαρμάκων. Σχετικά με τον προϋπολογισμό υγειονομικού υλικού, ο Διοικητής επεσήμανε ότι «το Νοσοκομείο δεν στερείται τίποτα», ενώ υπάρχει και «μαξιλαράκι ασφαλείας δύο μηνών».

 

«Έχουμε σταθεροποιήσει το σύστημα υγείας»

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν ο Διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ. κ. Ευστράτιος Πλωμαρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Μιλτιάδης Μυλωνάς και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος. Αναγνώστηκε επίσης γραπτό υπόμνημα του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστου Καραγιαννίδη, ο οποίος απουσίασε από την εκδήλωση, λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.

Ο Διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ. Πλωμαρίτης έκανε λόγο για «πρωτόγνωρη διαδικασία» και σημείωσε: «Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν απολογούνται μόνο στους φυσικούς τους προϊσταμένους. Δεν απολογούνται στο Υπουργείο. Αλλά απολογούνται και στην κοινωνία. Σε ένα ζωντανό διάλογο καταθέτουν τον απολογισμό τους, καταθέτουν τον προγραμματισμό τους και ακούν την κοινωνία». Μάλιστα, χαρακτήρισε το δημόσιο απολογισμό ως «συστατικό στοιχείο της διοίκησης των Νοσοκομείων». Ο κ. Πλωμαρίτης έκανε λόγο για «δύσκολη περίοδο», «γατί είμαστε σε καθεστώς σκληρής επιτροπείας και επιτήρησης. Και κυρίως στο χώρο της υγείας. Γιατί δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα στις δαπάνες της υγείας. Δεν προσφέρουμε στον πολίτη, ζητώντας να βάλει το χέρι στην τσέπη. Για αυτό, λοιπόν, το κάθε ευρώ που ξοδεύεται για το χώρο της υγείας περνάει από κόσκινο». Παράλληλα, επεσήμανε ότι γίνεται «τεράστια προσπάθεια», «για να στηριχθεί ένα σύστημα, το οποίο το παραλάβαμε σε διαδικασία κατάρρευσης. Τώρα μπορούμε να πούμε, κοιτάζοντας τον κόσμο στα μάτια και γνωρίζοντας ότι δεν λέμε ψέματα, ότι αυτό το έχουμε σταθεροποιήσει. Όχι στο σημείο που επιθυμούσαμε, αλλά σταμάτησε η αιμορραγία του συστήματος». «Η υπαρξιακή αγωνία που διακατείχε τις διοικήσεις των Νοσοκομείων για το αν θα είχαν φάρμακα να βγάλουν τη χρονιά τους, για το αν θα είχαν υλικά για να προγραμματίζουν χειρουργεία μέχρι 31 Δεκεμβρίου έχει τελειώσει. Αυτά είναι διασφαλισμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλωμαρίτης. Ακόμη, ο Διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ. στάθηκε στις ελλείψεις σε προσωπικό, τονίζοντας ότι «γίνεται μια προσπάθεια και γίνονται μετά από 8 χρόνια προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όχι όσου προσωπικού χρειάζονται τα Νοσοκομεία, γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα». Στη συνέχεια του χαιρετισμού του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία στηρίζει τον τομέα της υγείας. Ο κ. Πλωμαρίτης αναφέρθηκε στην αντικατάσταση όλων των ακτινολογικών μηχανημάτων σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., ενώ ειδικά για το ΠΕΔΥ της Δράμας σημείωσε: «Εκτός από τα μηχανήματα στο Κέντρο Υγείας της Δράμας θα πάρουμε ψηφιακό μαστογράφο. Θα πάρουμε μηχάνημα μέτρησης ωστικής πυκνότητας, θα πάρουμε υπέρηχους και μόνιμους γιατρούς, ακτινολόγους, μικροβιολόγους, καρδιολόγους, για να διευκολύνουμε τον κόσμο και το Νοσοκομείο». «Ο χώρος της υγείας είναι επιλογή της Κυβέρνησης να στηριχθεί με κάθε τρόπο και αυτό θα το βλέπουμε καθημερινά να ξετυλίγεται και θα το βλέπουμε καθημερινά στις λειτουργίες των υπαρχουσών δομών, και των Νοσοκομείων και του Κέντρων Υγείας» επεσήμανε ο κ. Πλωμαρίτης.

 

«Πάνω από 1.200 καρκινοπαθείς συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται»

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης, στο χαιρετισμό του, επεσήμανε: «Με ιδιαίτερη ευαισθησία η Περιφέρεια έχει δείξει ότι έχει άριστη συνεργασία και έχει κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια, ολοκληρώνοντας τις μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου». Επίσης, ο κ. Πατακάκης στάθηκε στην αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας του Νομού και πρόσθεσε: «Το μεγαλύτερο αγαθό, αυτό της υγείας, παίζει σημαντικό ρόλο ιδιαίτερα τις ημέρες μας, που η κοινωνία δοκιμάζεται και υπάρχουν πολύ μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, τα οποία προσπαθούμε και δίνουμε λύσεις στο μέτρο του δυνατού». Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας έκανε λόγο για «άριστη συνεργασία με το Διοικητή», επισημαίνοντας ότι «η Περιφέρεια έδειξε ευαισθησία, έδειξε το σχεδιασμό και τη δυναμικότητα να στηρίξει. Και θα είναι κοντά». «Είμαστε στη διάθεσή σας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ακόμη, ο κ. Πατακάκης έθεσε το ζήτημα λειτουργίας Ογκολογική Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, αναφέροντας: «Πάνω από 1.200 καρκινοπαθείς συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται και μετακινούνται είτε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης είτε στο Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης είτε στην Καβάλα. Θα πρέπει κάποια στιγμή αυτοί οι άνθρωποι που δοκιμάζονται, μαζί με τις οικογένειές τους, να βρουν ένα τρόπο να υπάρχει πιο καλή, πιο άμεση και ποιο λειτουργική αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζουν».

 

«Τα Νοσοκομεία είναι όλων μας και με την υγεία δεν παίζουμε»

 

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος σημείωσε «το Νοσοκομείο της Δράμας είναι Νοσοκομείο όλων των πολιτών και όλων των φορέων. Άρα όλους μας αγγίζει», προσθέτοντας: «Με τα λίγα και πενιχρά έσοδά του ο Δήμος Δράμας, μετά από εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και γιατρού μας κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου, κάναμε δεκτό και προχωρήσαμε σε επιδότηση ενοικίου επικουρικών γιατρών που θα επιλέξουν την πόλη μας. Μάλιστα, το προχωρούμε λίγο περισσότερο, και πλέον με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία δρομολογούμε, θα δώσουμε και επιδότηση ενοικίου σε επικουρικούς γιατρούς του ΠΕΔΥ». Ο κ. Μαμσάκος ανέφερε στο χαιρετισμό του ότι «όσες φορές ζητήθηκε η βοήθεια του Δήμου Δράμας απλόχερα δόθηκε» και στάθηκε στην «πολύ καλή συνεργασία με το Διοικητή του Νοσοκομείου Δράμας πάνω σε μια κεντρική φιλοσοφία και λογική. Ότι με την υγεία δεν παίζουμε. Όλοι την στηρίζουμε. Όλοι είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτό το έργο και μαζί προχωρούμε για να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν». Ακόμη, ο Δήμαρχος Δράμας αναφέρθηκε στη δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Δράμας, σημειώνοντας: «Το Ογκολογικό Τμήμα της Δράμας επιβάλλεται και πρέπει να το προχωρήσουμε. Επιβάλλεται γιατί έχουμε εκατοντάδες συμπολίτες μας που δίνουν έναν αγώνα, κάνουν μια προσπάθεια και πρέπει επιτέλους στο σοβαρότερο βαθμό να τους υπολογίζουμε και να τους λάβουμε υπόψη». «Τόσο ο Δήμος Δράμας, όσο κι εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος Δράμας, με τους συνεργάτες μου, όποτε χρειαστείτε τη στήριξη και τη βοήθειά μας, απλόχερα θα τη δώσουμε με τη λογική ότι τα Νοσοκομεία είναι όλων μας και με την υγεία δεν παίζουμε» πρόσθεσε ο κ. Μαμσάκος.

 

«Θα είμαι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας»

 

Στο γραπτό υπόμνημά του προς το Διοικητή του Νοσοκομείου ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Να είστε βέβαιος ότι παρακολουθώ στενά την προσπάθεια που καταβάλει το Δ.Σ. και όλο το προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας». «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες τους τόπου μας» επεσήμανε ο κ. Καραγιαννίδης.

 

«Η υγεία θέλει χρήματα και ανθρώπους»

 

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Μυλωνάς, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση στάθηκε στους εργαζόμενους, οι οποίοι «έχουν δώσει τα τελευταία χρόνια τη ψυχή τους για να υπηρετήσουν τη δημόσια υγεία». Ο κ. Μυλωνάς σημείωσε πως «η υγεία θέλει χρήματα και ανθρώπους» και πρόσθεσε: «Εάν δεν διαθέτουμε χρήματα και ανθρώπους στην υγεία είναι μια πολιτική επιλογή, που κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα φροντίζουν να σπρώξουν την υγεία σε ιδιωτικά συμφέροντα. Τα ιδιωτικά συμφέροντα κερδίζουν από τον πόνο, το πρόβλημα και γενικότερα τη δυστυχία των ανθρώπων που πρέπει να απευθυνθούν κάπου για να είναι υγιείς την επόμενη μέρα». «Το ΕΚΑΒ είναι πάντα δίπλα σας. Το ΕΚΑΒ είναι ένα κομμάτι της δημόσιας υγείας. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουμε μια ασφαλή διακομιδή σε οποιαδήποτε μονάδα υγείας» υπογράμμισε ο κ. Μυλωνάς.

 

«Η λέξη φιλότιμο στην Ελλάδα σημαίνει δημόσια υγεία»

 

Η διαδικασία των χαιρετισμών ολοκληρώθηκε με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Λιθηρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ανθρώπινο δυναμικό στη δημόσια υγεία. «Η λέξη φιλότιμο στην Ελλάδα σημαίνει δημόσια υγεία» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παραθέτοντας προσωπικές εμπειρίες από νοσηλείες σε δημόσια υγεία, ο κ. Λιθηρόπουλος τόνισε: «Η δημόσια υγεία βασίζεται καθαρά στο φιλότιμο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».