Σε ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, η οποία υπογράφεται από τη Διοικήτρια κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, αναφέρονται τα εξής:

Το κέντρο διαχείρισης των πηγών ηλεκτρικής ενέργειας του Νοσοκομείου (πεδίο μεταγωγής) ήταν σε άθλια κατάσταση εδώ και αρκετά χρόνια. Ήταν πεπαλαιωμένο, εκτός σύγχρονων προδιαγραφών, με πολλά κατεστραμμένα – καμένα υλικά, δηλαδή άκρως επικίνδυνο.

Η πιθανότητα να μείνει το Νοσοκομείο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για ώρες έως και μέρες όπως και ο κίνδυνος πυρκαγιάς ή και πρόκληση ζημίας σε εγκαταστάσεις τρίτων (ΔΕΔΔΗΕ) ήταν πολύ μεγάλη.

Οι συνέπειες για εκατοντάδες ζωές νοσηλευομένων θα ήταν ολέθριες.

Με συντονισμένες ενέργειες της Τεχνικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Προμηθειών, του Οικονομικού Τμήματος και της Διοίκησης -εν μέσω πανδημίας- ολοκληρώθηκαν αθόρυβα όλες οι εργασίες αντικατάστασης-αναβάθμισης. Όλα πλέον εκεί είναι καινούργια και εντός των σύγχρονων προδιαγραφών

Η κρυφή μας αγωνία τελείωσε. Είμαστε πλέον ασφαλείς!

Ένα μεγάλο μπράβο στους αφανείς πρωτεργάτες των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, που μακριά από κάμερες και συνεντεύξεις, σώζουν και αυτοί ζωές εξαλείφοντας τον κίνδυνο που τις απειλεί.

 

Η Διοικήτρια του Γ.Ν. Δράμας

Καρατζόγλου Β. Θεσσαλονικιά