ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

«Αποκατάσταση» κύρους χρειαζόταν ο Πρωθυπουργός όταν επισκέφτηκε ως «ξεναγός» Ευρωπαίων αξιωματούχων τον Έβρο για να αποδείξει ως αληθινό ότι η κοινωνία είναι ενωμένη!!! Δεν λύνουν βέβαια το πρόβλημα της χώρας μας τα επικοινωνιακά και πολιτικά σχέδια της Κυβέρνησης και μάλιστα στέλνοντας τα ΜΑΤ στον Έβρο για την αποκατάσταση του κύρους γι’ αυτά που συνέβησαν στα νησιά.

Οι Τούρκοι βέβαια εκμεταλλεύτηκαν το αδιέξοδο του ζητήματος (προσφυγικό κλπ.) για να προωθήσουν δικές τους επιθετικές, εκβιαστικές ή επικοινωνιακές πολιτικές τους ανάγκες.

Όσο για την Σύνοδο κρατών μελών του ΝΑΤΟ για ψήφισμα «συμπαράσταση» στην Τουρκία ότι δέχεται επίθεση από Σύριους, η ελληνική αντιπροσωπεία δεν θα είχε αντίρρηση να συμπαρασταθεί στην Τουρκία, εάν υπήρχε έστω και κάποια υπόμνηση για το προσφυγικό.

Όχι λοιπόν στο φασιστικό στίγμα που απλώνεται και μαυρίζει όλη την κοινωνία. Η μόνη διέξοδος στο πολυεπίπεδο αυτό αδιέξοδο είναι η ριζική ουσιαστικά αλλαγή πολιτικής της Κυβέρνησης, αφού ούτε το πρώτο σχέδιο αντίρρησης στο ΝΑΤΟ για το ψήφισμα συμπαράστασης στην Τουρκία, ούτε το δεύτερο σχέδιο με αποστολή στρατευμάτων στον Έβρο για «κλείσιμο» των συνόρων μας δεν έρχεται σε αντίθεση με τις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Δυστυχώς μάλλον θα το πιούμε το πικρό ποτήρι ως τον μαύρο πάτο.

(από κείμενο του Καθηγητή της Σύγχρονης Ιστορίας Πολιτικών Επιστημών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γ. Μαργαρίτη)