ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ Δ. ΔΑΛΑΚΑΚΗΣ

 

 

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέες Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές σε όλη τη χώρα και ήδη σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν διεργασίες από τους εκλεγμένους επικεφαλής (είτε πρόκειται για επανεκλεγέντες είτε για νεοεκλεγέντες) για τη στελέχωση των νέων Αρχών τους με το απαιτούμενο δυναμικό, είτε αυτό αφορά αιρετούς είτε όχι.

Στο Δήμο Δράμας, μια σημαντική θέση, σύμφωνα με το οργανόγραμμα του Δήμου, είναι αυτή του Γενικού Γραμματέα, ο οποίος, σε γενικές γραμμές, λειτουργεί υποστηρικτικά προς το Δήμαρχο σε καθημερινό επίπεδο, συντονίζοντας τις υπηρεσίες του Δήμου, σύμφωνα με τις αποφάσεις των πολιτικών οργάνων. Κατά την τρέχουσα θητεία τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Δράμας ασκεί ο κ. Ευάγγελος Αραμπατζής, Οικονομολόγος, PhD, ο οποίος κατά γενική ομολογία εκτιμάται ότι είχε μια πετυχημένη θητεία. Εξάλλου, σε πολλές περιπτώσεις ο κ. Αραμπατζής, με τον ήπιο χαρακτήρα του, λειτούργησε θετικά και στη δημιουργία συναινέσεων στα όργανα διοίκησης του Δήμου.

Σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες, ένα από τα πρόσωπα που εξετάζονται από το Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο για να αναλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο Δήμο είναι και ο απερχόμενος Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δημήτρης Δαλακάκης, η θητεία του οποίου λήγει στις 31 Αυγούστου 2019. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δαλακάκης ήταν εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, χωρίς όμως να καταφέρει να επανεκλεγεί, καθώς οι δημότες του Δήμου Δοξάτου επέλεξαν για νέο Δήμαρχο τον κ. Θέμη Ζεκερίδη.

Φυσικά, το αν επιβεβαιωθούν αυτές πληροφορίες εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την απόφαση που θα λάβει ο κ. Μαμσάκος, ο οποίος, στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, θα ζυγίσει όλα τα δεδομένα. Σε γενικές γραμμές, στα θετικά του κ. Δαλακάκη καταγράφεται το γεγονός ότι γνωρίζει από δημόσια διοίκηση, έχοντας σε θητεύσει σε υψηλό θώκο όσον αφορά την Αυτοδιοίκηση, έχοντας παράλληλα και νομικές γνώσεις, ως δικηγόρος. Από την άλλη, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Δοξάτου κατά την τρέχουσα θητεία, με την αποστασιοποίηση της πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Αρχής και τις δημόσιες αναφορές από αιρετούς στο συγκρουσιακό χαρακτήρα του απερχόμενου Δήμαρχου Δοξάτου, ενδεχομένως να προκαλέσουν και δεύτερες σκέψεις για την αξιοποίηση του κ. Δαλακάκη.