Στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» του τηλεοπτικού σταθμού NEXT TV (με έδρα τη Ξάνθη και μετάδοση σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη) και τον κ. Πάνο Παπαδόπουλο μίλησε την Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας κ. Αριστείδης Μωυσιάδης.

Υπενθυμίζεται πως η παραίτηση του κ. Μωυσιάδη δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 28 Απριλίου 2021 και ήρθε μετά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας 26 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη – Αμφίπολη – Αμυγδαλεώνας – Νέα Καρβάλη, η οποία παρακάμπτει τη Δράμα. Σε αυτή τη συνεδρίαση η παράταξη με την οποία εκλέχτηκε ο κ. Μωυσιάδης στις εκλογές του 2019, η «Περιφερειακή Σύνθεση» ψήφισε θετικά επί του θέματος, ενώ ο ίδιος ο κ. Μωυσιάδης αρνητικά (όπως και το σύνολο των Περιφερειακών Συμβούλων της Δράμας όλων των παρατάξεων).

Στις δηλώσεις του στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» ο κ. Μωυσιάδης αναφέρθηκε στο θέμα της νέας σιδηροδρομικής γραμμής και τη στάση της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση», καθώς και στους λόγους που τον οδήγησαν να ανεξαρτητοποιηθεί. Επίσης, μετά από σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Μωυσιάδης ανέφερε και γιατί δεν παραδίδει την έδρα του, όπως του ζητήθηκε από την «Περιφερειακή Σύνθεση». Ακόμη, του τέθηκαν ερωτήσεις σχετικά με το αν συνεργαστεί με την Περιφερειακή Αρχή του κ. Χρήστου Μέτιου, με τον ίδιο να αναφέρει πως είναι αρχή του να μην απαντά σε υποθετικές ερωτήσεις.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Αριστείδη Μωυσιάδη σε σχέση με την αποχώρησή του από τον Δήμο Δράμας, όπου είχε διατελέσει Αντιδήμαρχος, εκλεγμένος με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» του Δημάρχου κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μωυσιάδης εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στις εκλογές του 2014, διατέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και υπέβαλε τη διπλή παραίτησή του στα τέλη του Μαρτίου του 2019 «καθαρά για προσωπικούς λόγους», όπως ανέφερε στην επιστολή παραίτησής του.

Ο κ. Μωυσιάδης ερωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» γιατί ενώ το 2019 παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος, παραδίδοντας την έδρα στην παράταξη, δεν πράττει και τώρα το ίδιο που ανεξαρτητοποιήθηκε από την «Περιφερειακή Σύνθεση».

«Το καθετί είναι διαφορετικό. Στο Δήμο ήταν άλλοι οι λόγοι για τους οποίους παραιτήθηκα από την παράταξη…», επεσήμανε ο κ. Μωυσιάδης και όταν ρωτήθηκε ποιοι ήταν οι λόγοι, ο κ. Μωυσιάδης είπε: «Ο κ. Μαμσάκος δεν τίμησε τον λόγο του…».

«Όταν ξεκινήσαμε την παράταξη το 2012 ήμασταν και οι δύο σύμφωνοι ότι ο κ. Μαμσάκος θα πάει δύο τετραετίες και την επόμενη θα ακολουθούσα εγώ» ανέφερε ο κ. Μωυσιάδης και πρόσθεσε: «Όταν, λοιπόν, ο κ. Μαμσάκος δεν κράτησε τον λόγο του και τη θέση αυτή την έταξε σε άλλους δύο υποψηφίους, δεν είχα κανένα λόγο να συνεχίσω να συμπλέω στην ίδια κατεύθυνση. Έχω μάθει, απ’ ότι καταλάβατε, τις αρχές και τις αξίες μου να τις τηρώ».

Στο ίδιο θέμα υπήρξαν αναφορές και στη συνέχεια της τηλεοπτικής συνέντευξης του κ. Μωυσιάδη. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Παραιτήθηκα από την παράταξη του κ. Μαμσάκου και σας εξήγησα ποιος είναι ο λόγος. Διότι δεν κράτησε ουσιαστικά αυτό το οποίο είπαμε. Άρα δεν είχα την ευθύνη εγώ». «Όταν ο κ. Μαμσάκος πήρε ένα συνάδελφο υποψήφιο και κατέβηκε στη Ν.Δ. και τον προόριζε για Βουλευτή» ανέφερε ο κ. Μωυσιάδης και συνέχισε λέγοντας: «Όταν είδα την κίνηση αυτή, ήταν μια κίνηση πριν τις εκλογές, κι αμέσως μετά αποχώρησα».

Ο κ. Μωυσιάδης εξήγησε ότι παραιτήθηκε «δυο μήνες πριν τις εκλογές του 2019, όχι γιατί ήθελα», αλλά λόγω της πράξης του κ. Μαμσάκου. Για το ίδιο θέμα, μάλιστα, ο κ. Μωυσιάδης ανέφερε ακόμη: «Ο κ. Μαμσάκος πήρε έναν υποψήφιο –υποτίθεται- άλλο Δήμαρχο της Δράμας, ο οποίος δεν κατέβηκε ποτέ υποψήφιος, τον πήρε, τον κατέβασε στην Αθήνα, τον πήρε στην παράταξή του και μας τον παρουσίασε ως το νέο υποψήφιο Δήμαρχο στη θέση του».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Α. ΜΩΥΣΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ NEXT TV ΑΠΟ ΤΟ 1.02.13 ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ

Τι ανέφερε στην επιστολή παραίτησής του το 2019 ο Α. Μωυσιάδης

Ο κ. Μωυσιάδης, με επιστολή του στις 26 Μαρτίου 2019, υπέβαλε στο Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο την παραίτησή του από Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά και από Αντιδήμαρχος.

Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Μωυσιάδης ανέφερε τα εξής:

Κύριε Δήμαρχε, σας παρακαλώ όπως:

Α) αποδεχθείτε την παραίτησή μου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και

Β) επαγόμενα την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δράμας, καθαρά για προσωπικούς λόγους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Δράμας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου τον ιδιαιτέρως ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής πολιτικής του δήμου μας, για 4 1⁄2 συναπτά έτη, καθώς επίσης τους Δημοτικούς συμβούλους και τα μέλη της παράταξης μας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου όλο αυτό το διάστημα. Η παρακαταθήκη του έργου που επιτελέσαμε μαζί σε αυτά τα έτη της συνεργασίας μας νομίζω ότι είναι σημαντική για την τωρινή αλλά και τις μελλοντικές διοικήσεις του Δήμου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία που είχαμε από τον Σεπτέμβριου του έτους 2014 μέχρι σήμερα όλους τους υπαλλήλους της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Δράμας και ιδιαίτερα την προϊσταμένη και τον διευθυντή της υπηρεσίας.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημοτικούς συμβούλους, όλων των παρατάξεων για την συνεργασία που είχαμε εντός του δημοτικού συμβουλίου, για ζητήματα που αφορούν το καλό του τόπου μας και εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους που θα συμμετάσχουν εκ νέου ως υποψήφιοι στην τοπική αυτοδιοίκηση καλή επιτυχία.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνδημότες μου που με εξέλεξαν στη θέση του δημοτικού συμβούλου και όλους τους συμπολίτες μου που συνεργαστήκαμε αυτά τα 4 1⁄2 χρόνια με κοινό στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των αδυνάτων συνδημοτών μας.

Με τιμή

Αριστείδης Μωϋσιάδης