ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΡΑΜΑΣ Α. ΣΕΡΤΗ

 

Με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Δράμας κ. Αθανάσιου Σέρτη αποφασίστηκε η «άμεση διακοπή της κυκλοφορίας, στη γέφυρα του ποταμού Νέστου στο Παρανέστι Δράμας για όλα τα οχήματα μικτού βάρους άνω των δύο τόνων». Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «η κυκλοφορία των ανωτέρω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των κάτωθι παρακαμπτήριων οδών: α) Την οδό Καπνοφύτου – Χαλεπίου – Δρυμιάς – Πασχαλίας β) Την Εγνατία οδό μέσω Σταυρούπολης Ξάνθης». Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν δύο έκτακτες συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Δράμας.

Στην απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Δράμας ως λόγος για την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 2 τόνων αναφέρεται «το γεγονός ότι η στατική επάρκεια της γέφυρας είναι πολύ μειωμένη και προκειμένου ληφθούν μέτρα ρύθμισης κυκλοφορίας που επιβάλλονται από ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της κίνησης οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο της γέφυρας και για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων».

Ακόμη στην απόφαση αναφέρεται ότι «με ευθύνη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε Δράμας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης κινδύνου στους οδηγούς και πεζούς, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας», ενώ οι παραβάτες της απόφασης θα τιμωρούνται με κράτηση ή πρόστιμο.