ΑΦΟΡΑ ΚΑΛΟ ΑΓΡΟ, ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ, ΜΑΥΡΟΒΑΤΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΩΡΙ

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Εργασίες αντικατάστασης τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης, ο οποίος εξυπηρετεί 4 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, πραγματοποιούνται από τη ΔΕΥΑΔ. Η αντικατάσταση γίνεται σε μήκος 1.100 μέτρων, με σωλήνα Φ200 πολυαιθυλενιου 3ης γενιάς, ενώ οι Τοπικές Κοινότητες που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο αγωγό είναι ο Καλός Αγρός, τα Κουδούνια, ο Μαυρόβατος και το Μικροχώρι. Το συνολικό κόστος των εργασιών ανέρχεται στα 74.000 ευρώ και η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης εκτελείται από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΔ. Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις στόχος η επίλυση προβλημάτων ύδρευσης στις 4 Κοινότητες, όπου καταγράφονταν συχνές βλάβες, καθώς και η εξοικονόμηση πόρων για τη ΔΕΥΑΔ.

Το σημείο των εργασιών, στην περιοχή των Κουδουνίων, επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης, ο Αντιπρόεδρος της επιχείρησης κ. Δημήτρης Σιδηρόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητας κ. Νίκος Ηλιάδης, καθώς και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Καλού Αγρού κ. Σοφία Σταματιάδου, Κουδουνίων κ. Χαράλαμπος Ηλιάδης, Μαυροβάτου κ. Θεόφιλος Κοτανίδης και Μικροχωρίου κ. Χρήστος Κυριακίδης.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης ανέφερε: «Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα που κατασκευάζει η ΔΕΥΑΔ από ίδιους πόρους. Ένα έργο ύψους προϋπολογισμού 74.000 ευρώ. Σε 1.100 μ. αλλάζουμε τον τροφοδοτικό αγωγό που δίνει νερό σε 4 Κοινότητες κι αυτό το δίκτυο είναι του παλιού συνδέσμου σε Μικροχώρι, Μαυρόβατος Κουδούνια και Καλό Αγρό. Το ζητούμενο ήταν ένα. Χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των Προέδρων, το τελευταίο διάστημα έγιναν έντονες οχλήσεις προς τη ΔΕΥΑΔ. Από το 2016 προγραμματίστηκε και μπαίνουμε και υλοποιούμε το έργο. Νέος τροφοδοτικός αγωγός σε 1.100 μ., με πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς. Δίνει λύσεις, καθώς πρώτον κάνουμε εξοικονόμηση των πόρων τουλάχιστον για τη ΔΕΥΑΔ από τις συχνές, πυκνές βλάβες. Το πιο σημαντικό όμως για εμάς είναι οι οχλήσεις που δημιουργούσαμε στους συνδημότες μας από τις συχνές βλάβες. Και το τελευταίο είναι ότι έχουμε μεγάλες απώλειες νερού και αυτά όλα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΔ. Δηλαδή, δουλεύουν τα μηχανήματα και το νερό πάει στράφι, πάει μέσα στου κόσμου τα χωράφια. Δημιουργήσαμε και τεράστια προβλήματα στους αγρότες. Θεωρώ και πιστεύω ότι με αυτό το έργο θα δώσουμε λύση σε όλα τα προηγούμενα που είπα. Έπρεπε να γίνει πριν από πολλά χρόνια. Τέλος πάντων, μας αξίωσε ο Θεός τώρα και υλοποιούμε αυτό το έργο, που θα δώσει ανάσα πνοής τουλάχιστον για τον Καλό Αγρό, τα Κουδούνια, τον Μαυρόβατο και το Μικροχώρι».

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις που σχεδιάζονται στον τομέα αλλαγής παλαιών αγωγών ύδρευσης σε Κοινότητες του Δήμου, μετά από ερώτηση της εφημερίδας «Εργασία…συν», ο κ. Χατζηγιάννης σημείωσε: «Αυτό είναι το μεγαλύτερο κομμάτι που υπήρχε πρόβλημα. Αυτός ο αγωγός είναι πολλά χιλιόμετρα. Φανταστείτε δηλαδή ότι ξεκινάει από τον Άγιο Τρύφωνα και φτάνει στον Καλό Αγρό. Αλλά αυτό το σημείο ήταν επίμαχο, είχε συχνές πυκνές, βλάβες, τουλάχιστον το 2016. Τα πάνδεινα τραβήξαμε, ταλαιπωρήσαμε πάρα πολύ τον κόσμο, ζητάμε συγγνώμη. Θεωρώ ότι όμως έγινε ένας σωστός προγραμματισμός και τώρα υλοποιείται και θα απαλλαγούμε από όλα τα προηγούμενα. Στο επόμενο διάστημα προγραμματίζεται να γίνει ακόμη μια παρέμβαση αυτού του ύψους, δηλαδή περίπου 1.000-1.200 μ.. Από το σημείο που αρχίσαμε θα πάμε προς το Μικροχώρι. Αυτά τα δύο σημεία ήταν τα πιο επικίνδυνα και το συγκεκριμένο το πιο επιβλαβές».