Ο ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ

 

  • «Μετά λύπης διαπιστώσαμε ότι η προσπάθεια του Κολυμβητικού υπήρξε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, τροφοδοτώντας με ανακρίβειες τον Τύπο»

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Άνοιξε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 το Κολυμβητήριο Δράμας, μετά από τις απαραίτητες εργασίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν και το κόστος των οποίων ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας. Μάλιστα, το διήμερο 9 και 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι 20 Κολυμβητικοί Αγώνες «Αγία Βαρβάρα». Να σημειωθεί ότι το Κολυμβητήριο παρέμενε κλειστό από την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, μετά από πτώση σαθρού τεμαχίου της εσωτερικής επικάλυψης της τοιχοποιίας.

Για το άνοιγμα του Κολυμβητηρίου παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο HYDRAMA GRAND HOTEL ο Πρόεδρος του Κολυμβητικού Συλλόγου Δράμας κ. Σταύρος Καρασαββίδης, ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Βαγγέλης Τοπχαναλής και ο Έφορος της προ-αγωνιστικής ομάδας κ. Χρήστος Μπανιώτης.

 

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως όταν κλείνει ένα Κολυμβητήριο δύσκολα ξανανοίγει»

 

Ο Πρόεδρος κ. Καρασαββίδης, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ανέφερε: «Όπως είναι γνωστό την Πέμπτη 9/11/2017 προκλήθηκε ένα ατυχές συμβάν στο χώρο του Κολυμβητηρίου, με την πτώση σαθρού τεμαχίου από την εσωτερική επικάλυψη της τοιχοποιίας, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί κανένας τραυματισμός σε σημείο που δεν εγκυμονούσε κίνδυνο για τους γονείς στις κερκίδες. Λόγω της πτώσης πάνω σε λαμαρίνα και του κρότου που ακούστηκε προκλήθηκε αναστάτωση από μερικούς γονείς και λόγω αυτού του γεγονότος ο Δήμος Δράμας προχώρησε στο κλείσιμο του Κολυμβητηρίου προληπτικά για να γίνει ένας πλήρης και ολοκληρωμένος έλεγχος της τοιχοποιίας του Κολυμβητηρίου.

Ευρισκόμενοι στο χώρο της κολύμβησης και των κολυμβητηρίων της χώρας μας για πάνω από 35 χρόνια από την εμπειρία μας και ως μέλος της Κ.Ο.Ε. γνωρίζουμε πολύ καλά πως όταν κλείνει ένα Κολυμβητήριο δύσκολα ξανανοίγει. Ανταποκρινόμενοι με ανησυχία και ευαισθησία προς τα μικρά παιδιά του Νομού μας που μαθαίνουν κολύμπι, τα αγωνιστικά τμήματα καθώς και όλους τους Δραμινούς πολίτες που αθλούνται στο Κολυμβητήριο, τους γονείς όλων των παιδιών αλλά και τους εργαζόμενους προπονητές και υπαλλήλους του ΚΟΔ και εφόσον μας έχει δοθεί από τον Δήμο η άδεια χρήσης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου αποφασίσαμε με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου και σε συνεργασία μαζί του, να αναλάβουμε ως Σύλλογος εξ ολοκλήρου το κόστος των επισκευών επιχρισμάτων των σαθρών τμημάτων της τοιχοποιίας με ειδικά υλικά και πλέγματα ώστε να μην έχουμε ξανά πτώσεις υλικών και να είναι και πάλι ασφαλές για όσους βρίσκονται καθημερινά εκεί ώστε να ανοίξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το κολυμβητήριο χωρίς της χρονοβόρες διαδικασίες του ελληνικού δημοσίου.

Την δεύτερη εβδομάδα ξεκίνησαν οι εργασίες με βάση όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες (προσλήψεις, συμβάσεις εργασίας, απογραφή στο ΙΚΑ). Ο ΚΟΔ είναι καθόλα νόμιμος Σύλλογος έχοντας στο ενεργητικό του 10 καθ’ όλα ασφαλισμένους υπαλλήλους και προπονητές. Δυστυχώς όμως αναπαράχθηκε θέμα περί ανασφάλιστης εργασίας, χωρίς επιβεβαίωση, λανθασμένα. Για να μην αναφερθώ στο facebook που εκεί γραφτήκαν τα χίλια μύρια αλλά δεν το θεωρούμε αξιόπιστο μέσο γιατί ο καθένας χωρίς κανέναν έλεγχο μπορεί να γράφει να κρίνει και να λέει οτιδήποτε. Με βάση τις συστάσεις του επιθεωρητή εργασίας προβήκαμε στην άμεση συμμόρφωση προχωρώντας στην αποπεράτωση των εργασιών.

Είναι σαφές ότι το Κολυμβητήριο της πόλης μας είναι παλιό και χρήζει ολικής ανακαίνισης, λειτουργεί με προσωρινή άδεια λειτουργίας από το 2012, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες από τον Δήμο Δράμας και η επιδιόρθωση τυχόν προβλημάτων. Ευελπιστούμε αυτή να ήταν η τελευταία παράταση και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία λειτουργιάς του να έχει λυθεί με αίσιο τέλος η περιπέτεια του κολυμβητηρίου της πόλης μας που από το 2012 μέχρι και σήμερα απασχολεί τον ΚΟΔ και όλους εμάς που ασχολούμαστε, αγαπάμε και στηρίζουμε το δικαίωμα όλων των παιδιών και πολιτών της Δράμας να έχουν ένα κατάλληλο, ασφαλές και σύγχρονων προδιαγραφών κολυμβητήριο.

Επιπλέον φέτος ο Σύλλογος μας γιορτάζει τα 20 χρόνια κολυμβητικών αγώνων Αγίας Βαρβάρας, αγώνες που διοργανώνουμε κάθε χρόνο με μεγάλη αγάπη και η φετινή διοργάνωση είναι επετειακού χαρακτήρα για εμάς και θέλαμε η φετινοί αγώνες να είναι μια πραγματική γιορτή.

Αυτά που αναπαράχθηκαν από τον τύπο και το facebook κατάφεραν να αμαυρώσουν αυτή την εκδήλωση γιατί έχουμε αρκετές ακυρώσεις συμμετοχών από τις ομάδες που θα έρχονταν στην πόλη μας για τους αγώνες με ότι αυτό συνεπάγεται για την Δράμα. Τους ευχαριστούμε πολύ».

 

«Όλοι οι πολιτικοί φορείς της Δράμας να είναι αρωγοί στην προσπάθεια λειτουργίας του Κολυμβητηρίου»

 

Ο Γραμματέας του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας κ. Τοπχαναλής δήλωσε: «Πρωταρχικό μέλημα του Δ.Σ. του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας, από την αρχή του συμβάντος, ήταν πόσο γρήγορα και με ασφάλεια θα ανοίξει το Δημοτικό Κολυμβητήριο για τα μέλη και τους πολίτες της Δράμας.

Έτσι λοιπόν σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα με τον Δήμαρχο κύριο Μαμσάκο καθορίστηκαν οι διαδικασίες που θα οδηγούσαν στο άνοιγμα του κολυμβητηρίου. Σε αυτές τις διαδικασίες τόσο ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος όσο και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ.Καψιμάλης στάθηκαν δίπλα μας.

Μετά λύπης όμως διαπιστώσαμε ότι η προσπάθεια του Κολυμβητικού υπήρξε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, τροφοδοτώντας με ανακρίβειες τον Τύπο. Αυτό είχε αρνητικό αντίκτυπο στην χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης των απαιτούμενων εργασιών.

Θα παρακαλούσαμε πολύ τον σεβασμό, έμπρακτα, από τους πολιτικούς φορείς στο κοινωνικό και αθλητικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος εδώ και 38 χρόνια, με την αμέριστη συμπαράσταση των εκατοντάδων γονέων και μελών του Συλλόγου μας.

Σύντομα ο Κ.Ο.Δ. θα είναι σε θέση να παραθέσει, στους πολίτες της Δράμας, συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν την προοπτική ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου για την πόλη μας.

Η παρουσία μας σήμερα αφορά την ενημέρωση για το άνοιγμα του Κολυμβητηρίου. Μετά τις επετειακές εκδηλώσεις των αγώνων της Αγίας Βαρβάρας, θα είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω ενημέρωση. Επίσης θα ανακοινωθεί άμεσα η ημερομηνία και ο χώρος διεξαγωγής ανοικτής ενημέρωσης προς τους γονείς και τα μέλη του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας.

Τελειώνοντας θα παρακαλούσα όλους τους πολιτικούς φορείς της Δράμας να είναι αρωγοί στην προσπάθεια λειτουργίας του Κολυμβητηρίου και να μην παραμείνει σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης».

 

«Στη 2η θέση πανελλαδικά ο Κολυμβητικός σε επίλεκτους αθλητές»

 

Τέλος, ο Έφορος της προ-αγωνιστικής κ. Μπανιώτης Χρήστος, μιλώντας στα Μ.Μ.Ε, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Σύλλογο: «Το αθλητικό μας σωματείο, με ιστορία 38 χρόνων, έχει έντονη παρουσία στα δρώμενα της πόλης και επιτελεί διττό ρόλο:

Πρώτος του ρόλος και σημαντικότερος είναι ο κοινωνικός. Σε αυτή ακριβώς την ενότητα θα αναφέρω εμφατικά την δυναμικότητα του Συλλόγου σε παιδιά, 650 σε αριθμό και σε ενήλικες 180 σε αριθμό. Η Δράμα διεκδικεί τα πρωτεία πανελλαδικά σε κολυμβητική κουλτούρα. Αυτό διαπιστώνεται από τον μεγάλο αριθμό των ενεργών μελών και φίλων του συλλόγου, ο οποίος επηρεάζει άμεσα και έμμεσα ένα σύνολο περίπου 3.500 χιλιάδων πολιτών της Δράμας. Υπάρχει έμφυτη σε κάθε Δραμινή οικογένεια, η αναγκαιότητα, η πρώτη αθλητική εμπειρία του παιδιού τους να είναι στο Κολυμβητήριο με τον Κολυμβητικό Όμιλο Δράμας. Αυτό έχει συμβάλει στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό πνιγμού κάποιου Δραμινού πολίτη.

Ο δεύτερος ρόλος του συλλόγου είναι ο αθλητικός. Ναι είμαστε μια δυναμική ομάδα, με έντονη παρουσία στα αθλητικά δρώμενα τόσο της περιφέρειας μας όσο και πανελλαδικά. Κυρίες και κύριοι την ίδια ημερομηνία που στα έντυπα μέσα της πόλης κυριαρχούσε το θέμα του κλεισίματος του κολυμβητηρίου, δημοσιεύτηκε Δελτίο Τύπου που ανέφερε την επιτυχία του συλλόγου μας, με παρουσία αθλήτριας του Κ.Ο.Δ. στην προεθνική ομάδα και ταυτόχρονα την ανακοίνωση από την ομοσπονδία των 15 αθλητών της ομάδας μας, ως επίλεκτους αθλητές, που αποτελεί προθάλαμο της προεθνικής. Το γεγονός αυτό καθιστά το Σύλλογο στη 2η θέση πανελλαδικά σε επίλεκτους αθλητές.

Κυρίες και κύριοι, δώστε μια ευκαιρία στα παιδιά του Κολυμβητικού και όχι μόνο να εκπληρώσουν τα όνειρα τους. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε, ο καθένας από τη δική του πλευρά, να βρεθεί μια εναλλακτική που θα δώσει προοπτικές στα κολυμβητικά δρώμενα της πόλης.

Αγαπητοί μέσα από εσάς, μιας και είστε οι κύριοι φορείς μετάδοσης πληροφοριών για την πόλη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς και τα μέλη του Συλλόγου για την στήριξή τους προς το Δ.Σ. και παρακαλώ μεταφέρετε την εξής πρόσκληση μας:

Σήμερα ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας καλεί τους γονείς και τα μέλη του συλλόγου να επισκεφτούν το Κολυμβητήριο μας και τους αθλητές μας, από την εκμάθηση έως τους αθλητές της αγωνιστικής να συμμετάσχουν στην επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας καθώς επίσης και όλους μαζί στις επετειακές εκδηλώσεις των 20ων κολυμβητικών αγώνων της Αγίας Βαρβάρας».