Όπως έγινε γνωστό σήμερα Τετάρτη 30/6, από την προσεχή Παρασκευή 2 Ιουλίου θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση ο συνοριακός σταθμός της Εξοχής. Επίσης από αύριο Πέμπτη 1 Ιουλίου θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση οι παρακάτω χερσαίες πύλες εισόδου: Προμαχώνας, Εύζωνοι, Νίκη, Δοϊράνη, Καστανιές, Κήποι, Ορμένιο, Νυμφαία, Κρυσταλλοπηγή και Κακαβιά, Σημειώνεται πως το Μαυρομάτι έως τις 7/7 θα λειτουργεί με την υπάρχουσα κατάσταση (ωράριο 08:00 έως 16:00) και όριο εισόδου 250 άτομα.

Σε σχετική ανακοίνωση η κ. Μαρία Αντωνίου, επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε: “Τηρούμε στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες για την προστασία όλων μας και είναι υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε έως ότου ολοκληρωθεί η επιχείρηση Ελευθερία».

Για το άνοιγμα της συνοριακής διέλευσης στην Εξοχή είχαν ασκηθεί πιέσεις από πλευράς αυτοδιοίκησης και της Ελλάδας, αλλά και της Βουλγαρίας. Σχετικό περιεχόμενο είχε άλλωστε και η κοινή σύσκεψη που διοργανώθηκε στη Δράμα με τη συμμετοχή Ελλήνων και Βούλγαρων αυτοδιοικητικών, μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου (Περισσότερα ΕΔΩ).