ΑΡΘΡΟ

Του Captain Νικόλαου Κ. Μεταξά

ATPL

AIRLINE PILOT

B737NG AIRBUS 320

 

Είναι η τρίτη επιστολή προς το Διευθυντήριο Διοίκησης και εκπροσώπησης της πόλης και του Νομού της Δράμας, αυτήν την φορά στον κ. Πατακάκη Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, ο οποίος εκλέχτηκε με τον συνδυασμό του Γ. Παυλίδη ο όποιος δεν είναι πλέον εν ζωή και ο συνδυασμός αυτός υποστηρίχτηκε από την ΝΔ.

Σας παραθέτω ένα μενού διαφθοράς που ζει και βασιλεύει στο Δημόσιο και σε όλους τους βαθμούς Διοίκησης του Κράτους. Πρωταθλητές τις διαφθοράς Δήμοι και Περιφέρειες που μαζί με την παραοικονομία φορτώνουν την ελληνική οικονομία με το δυσθεώρητο ποσό των 71 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα αποκαλυπτικά συμπεράσματα εκδήλωσης με τίτλο «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Διαφάνεια».

Zει και βασιλεύει –και με την Αριστερά στην κυβέρνηση- η διαφθορά στο Δημόσιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου. Πρωταθλητές παραμένουν Αυτοδιοίκηση, δημόσια νοσοκομεία και οικονομικές υπηρεσίες.

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΚ!

-Εφοριακός συνελήφθη για εμπόριο κοκαΐνης. Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε να κατέχει παράνομα και πυροβόλα όπλα.

-Διαχειρίστρια κεντρικής δημόσιας υπηρεσίας υπεξαίρεσε διάφορα ποσά από το ταμείο τη

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις η ποινή ήταν παύση έξι μηνών!

Στις περιπτώσεις που ακολουθούν, όλοι οι επίορκοι τιμωρήθηκαν από τα πειθαρχικά συμβούλια, με παύση από την Υπηρεσία για ένα χρόνο! Δηλαδή και έμειναν σπίτι τους, και η απώλεια εισοδήματος δεν ξεπέρασε για καθένα τα 40.000 ευρώ. Μιλάμε δηλαδή, για… ποινές-χάδι

Αναλυτικότερα…

-Υπάλληλος μεγάλης περιφέρειας που ήταν υπεύθυνη για την είσπραξη εισφορών από δημότες, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αθλητικά προγράμματα, εισέπραξε συνολικά 356.000 ευρώ. Μόνο που ξέχασε να τα καταθέσει στα ταμεία της υπηρεσίας της και τα έβαλε στην τσέπη της!

-Ελεγκτής σε οικονομική υπηρεσία απέκρυψε από τη φορολογική του δήλωση οικογενειακά εισοδήματα, συνολικού ύψους 1.500.000 ευρώ. Άλλος συνάδελφός του έκανε το ίδιο, αλλά για 350.000 ευρώ.

-Νοσηλευτής επί δυο χρόνια απουσίαζε συνολικά από την υπηρεσία του… 200 μέρες, χρησιμοποιώντας πλαστό έγγραφο εξετάσεων από το ίδιο το νοσοκομείο που εργαζόταν.

-Εκπαιδευτικός εμφάνισε πλαστό διδακτορικό, με αποτέλεσμα επί δέκα χρόνια να λάβει αύξηση αποδοχών από το επίδομα διδακτορικού τίτλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Διαφάνειας- η Ελλάδα τη διετία 2015-16, κατρακύλησε 11 θέσεις στον παγκόσμιο δείκτη διαφθοράς. Και βρέθηκε στην τελευταία θέση στην Ενωμένη Ευρώπη. Πιάσαμε λοιπόν πάτο, αν και ο Αλέξης Τσίπρας, το Δεκέμβριο του 2014, ως αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαβεβαίωνε πως «θα τελειώσει το καθεστώς της φαυλότητας, της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Landing to reality. Προσγείωση στην πραγματικότητα.

Όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχει μια γενικώς ατιμωρησία η οποία επεκτείνεται κατόπιν πιέσεως από τους κατά τόπους Τοπικούς Άρχοντες οι οποίοι το παίζουν σε διπλό ταμπλό, αφενός της ικανοποίησης της πελατείας τους και αφετέρου στην συγκράτηση ψήφων. Γνωρίζετε καλά το πόσο δουλεύει το τοπικό δημόσιο και το πόσο εξυπηρετικό είναι, εσείς κάνατε κάτι επί αυτού; Ερωτώ ως πολίτης που όταν το επισκεφτώ βλέπω αυτά που βλέπει όλος ο Δραμινος λαός, αδιαφορία, μήνας έχει εννιά και πάντα μούτρα.

Κ. Αντιπεριφερειάρχα τους τελευταίους μήνες είστε σε σχεδόν καθημερινή βάση σχολιασμών τόσο περί των κάποιων αποφάσεων που έχετε πάρει και έχουν καταλήξει στην Δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος και το/τα οποία εκκρεμούν, όσο δε και με την απραξία η οποία σας διακρίνει στο χρόνο άσκησης των καθηκόντων σας ως Αντιπεριφερειάρχης. Εάν δε προσθέσουμε και την διαμάχη – επίθεση από τον πολιτικά ομοϊδεάτη σας κ. Κυριαζίδη η οποία έχει πάρει διαστάσεις κατινισμού. Πράγμα το οποίο, πιστέψτε με, δεν ενδιαφέρει κανέναν μέσα στην πόλη έκτος ελαχίστων. Βλέπω ότι τσιμπήσατε το δόλωμα και δημοσιεύετε προσωπικά σας στοιχειά όπως το Ποινικό σας Μητρώο, το οποίο δεν ενδιαφέρει κανέναν εάν είναι λευκό ή μαυρισμένο. Αυτό που ενδιαφέρει και που αποτελεί την ουσία περί του ότι εκλεχτήκατε είναι το τι έργο επιτελέσατε και το τι θα πράξετε στο μέλλον. Αυτό είναι το σημαντικό και σας προτρέπω και εσείς με την σειρά σας να ζητήσετε από τον κ. Κυριαζίδη το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων του να δούμε που κυμαίνεται και που παίζει μπάλα.

Παρόλα αυτά που ακούονται ένθεν και ένθεν, εγώ δεν θα ασχοληθώ, παρότι ακούγονται πολλά στην Δράμα, με την ιδιωτική σας ζωή, η οποία αφενός δεν με ενδιαφέρει και από την άλλη είστε ελεύθερος άνθρωπος και στην ιδιωτική σας ζωή μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, αλλά και να την περιφρουρείτε από μόνος σας.

Γνωρίζετε ότι με το να δίνετε καθημερινά δικαιώματα και τροφή στις παρακείμενες πολιτικές κλίκες φταίτε εσείς και νομίζω η συνειδητή απερισκεψία σας. Να σας δώσω ένα γεγονός που δηλώνει μη ορθή σκέψη και άκρατο κομματισμό στοιχείο που το εκδηλώσατε με την αντικατάσταση ενός εκ των υποψηφίων στον τότε συνδυασμό της Ν.Δ., με το αίτημα ότι εσείς είστε περισσότερο Νεοδημοκράτης από τον άλλον. Όπως επίσης και το γεγονός ότι στείλατε τον γιο σας δίχως κανένα θεσμικό ρόλο σαν αντιπρόσωπο της Π.Ε. Δράμας στις Βρυξέλλες στην παρουσίαση ενώπιων Δημάρχων της κ. Σπυράκη, Ευρωβουλευτού της Ν.Δ.. Σας παραθέτω τα γραφόμενα από δυο εφημερίδες που περιγράφουν το γεγονός.

«Δυο εφημερίδες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έφεραν στην επιφάνεια το θέμα της παρουσίας του γιού του Αντιπεριφεριαρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, στις Βρυξέλλες, σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη στις Βρυξέλλες το τριήμερο 29-31 Μαρτίου 2015, με προσκεκλημένους δημάρχους και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης απ’ όλη την Ελλάδα».

«Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των εφημερίδων “Ενημέρωση” Δράμας και της εφημερίδας “Ξυράφι” της Καβάλας και της Δράμας, ο κ. Αντώνης Πατακάκης, γιος του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, φέρεται να εκπροσώπησε την Περιφέρεια Δράμας στην εκδήλωση στις Βρυξέλλες, χωρίς βεβαία να έχει κάποιο θεσμικό ρόλο στην Π.Ε. Δράμας… εκτός βέβαια από την ιδιότητα του γιου του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη.

Το συμπέρασμα προφανές …

“Το να είσαι γιος του Αντιπεριφεριαρχη Δράμας τελικά είναι μεγάλο πλεονέκτημα”».

Εάν με ρωτούσε ο οποιασδήποτε τι θα έχω να πω για εσάς θα έλεγα ότι λάμπετε δια της απραξίας σας, το εάν θεωρείτε έργο σας το ότι πρωτοστατήσατε στην μεταφορά της Αστυνομίας στο δημόσιο κτήριο επί της Χρυσοβέργη θα σας πω ότι αυτό δεν είναι αφενός έργο, αλλά μια εσωτερική εξυπηρέτηση, αλλά και μια ρελάνς έναντι του αντιπάλου σας συνδικαλιστή κ. Κυριαζίδη, ο όποιος δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα επί τόσα χρόνια, αλλά και οι προηγούμενοι που ασχοληθήκαν με το θέμα μιας και χτυπούσαν σε λάθος πόρτες και σε λάθος ανθρώπους. Μου αρέσει δε που εκθειάζετε και τους σπόνσορες που συνέδραμαν με χρηματικά ποσά και υλικά αναλώσιμα δηλώνοντας τα καλά και νομοταγή παιδιά της πόλης, από την μια, αλλά από την άλλη μεριά αμφιβάλλω 100% ότι λογιστικά αφαίρεσαν την συνδρομή τους από τους φόρους που θα έπρεπε να πληρώσουν στο Κράτος.

Καλό θα είναι πριν μιλήσετε να διαβάσετε περί το τι σημαίνω να είσαι ευεργέτης, ποιοι ήταν αυτοί και τι προσέφεραν στο Κράτος και έπειτα να μιλάτε περί δωρητών με το αζημίωτο, οι οποίοι κάνουν λεζάντα με ξένα και οφειλόμενα χρήματα.

Prosciutto di Parma nella faccia—Προσιούτο της Πάρμας στο πρόσωπο

Το εάν ένας Αντιπεριφερειάρχης που εκλέχτηκε 18/05/2014 και στις επαναληπτικές της 25/05/2014 εκλέγεται για να κάνει μεσιτείες και διευκολύνσεις και διευθετήσεις διαγωνισμών με αναθέσεις, είτε με καθαρούς διαγωνισμούς και ίσως με όχι καθαρούς τρόπους τότε και ο πολίτικος του ορίζοντας είναι μικρός, αλλά και το πολίτικο του μέλλον επίσης μικρό.

Προσπαθώ με δίκαιο τρόπο να βρω το εάν και τι κάνατε σε αυτά τα χρόνια που είστε στο τοπικό τιμόνι Διοίκησης και δυσκολεύομαι, να πω διότι ευαγγελιζόσασταν πολλά και εξαπολύατε μύδρους έναντι της τότε εκλεγείσας παράταξης που πρόσκειτο στο Πα.Σο.Κ.. Με το πού εκλέχτηκε ο δικός σας συνδυασμός που πήγαν τα έργα, οι υποσχέσεις ,και οι οραματισμοί; Θα μου πείτε και εσείς την ιδία καραμέλα που πιπιλίζουν άπαντες «ότι δεν υπάρχουν λεφτά ή δεν μας δίνουν λεφτά».

Let’s go to the next step – πάμε στο επόμενο θέμα.

Μας και η υπόθεση Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού έχει καταντήσει ένα σήριαλ ντροπής, επί χρόνια και δικών σας Κυβερνήσεων, ακόμη από τότε που σαν φέρελπις δημότης Νευροκοπίου ελεγχτήκατε Δήμαρχος και δεν κάνατε τίποτε παρότι γεωγραφικά ήταν στα όριά σας. Απολύτως το λένε άπαντες στο Νευροκόπι, αλλά και στο θέμα του Βουνού Φαλακρού και εκεί μια αποτυχία. Και να που το θέμα σας βρίσκει ξανά ως Αντιπεριφερειάρχη και δεν ξέρω το εάν έχει λυθεί. Εύχομαι να έχετε κάνει κάτι και σας ερωτώ. Τι ζητά το Φαλακρό για να λειτουργήσει ως Χιονοδρομικό Κέντρο; Τι είναι το δύσκολο το οποίο έχουν λύσει τα όμορα χιονοδρομικά τόσο εντός Ελλάδος όσο και στο εξωτερικό; Και τέλος τι ήταν τόσο ανέφικτο ώστε αυτή η ιστορία να τραβήξει κάποια χρόνια εις βάρος όλου του Νομού;

Εύχομαι τα λεγόμενά σας περί φετινής λειτουργίας του να είναι αληθινά και θα σας συμβούλευα, παρότι δεν είμαι λάτρης του σκι, αλλά μου αρέσει να περπατώ και να επισκέπτομαι χιονοδρομικά κέντρα ως απλός επισκέπτης, εάν λέγω ο χειμώνας είναι ήπιος και δεν πέσει χιόνι, έχετε μεριμνήσει ή αυτοί που έχουν αναλάβει την λειτουργία του να υπάρχει στις πίστες δυνατότητα τεχνητού χιονιού έτσι ώστε να γίνει προσέλευση τουριστών κατά την χειμερινή περίοδο;

Ειλικρινά χωρίς να γνωρίζουμε ο καθένας πολίτης το τι συνέβαινε σε αυτό το όμορφο χειμερινό κέντρο και γιατί δεν λειτουργούσε και γράφτηκαν τόσο από τον Τοπικό τύπο όσο και από τον Πανελλήνιο ότι παιχτήκαν μεγάλα παιχνίδια εις βάρος τόσο του Νομού όπως και του Φαλακρού. Εσείς μας λέτε ότι λύθηκε το θέμα και ότι θα λειτουργήσει φέτος και όλα είναι υπό τάξη και αρμονία, αλλά περιμένω να δω και κατά δεύτερο να ακούσω όλες οι προηγούμενες αποτυχίες και διαφθορές που συντελέστηκαν δεν έχουν υπαιτίους και ενόχους;

Ένα ακόμη σήριαλ η σύνδεσης της πόλης με την Εγνατία καλά κρατεί και επί των ημερών σας και σε μια των πολλών οχλήσεων ο νυν Υπουργός κ. Σπίρτζης σας είπε ότι είστε ανέτοιμοι δίχως αποφάσεις και μελέτες και ότι δεν υπάρχει φάκελος για όλο το θέμα. Εγώ σαν πολίτης δεν με ενδιαφέρει το ποιος πολίτικος από εσάς λέγει αλήθεια αλλά από το αποτέλεσμα. Και το μόνο που διαφαίνεται είναι κατά κράτος αποκαρδιωτικό.

Σίγουρα θα φταίει η πρώτη φορά Αριστερά και όχι η επί 50 χρόνια Δεξιά και Πα.Σο.Κ.. Αυτές οι Κυβερνήσεις που θιασώτης είστε εσείς κατέστρεψαν την χώρα σπέρνοντας ανέμους και θερίζοντας θύελλες. Νομίζω ότι ο κομματισμός δεν έχει καμιά θέση όταν εκλέγετε κάποιος για να προσφέρει στον τόπο του ειδάλλως προς τι η εκλογή κ. Αντιπεριφερειάρχα; Εκτός και αν θέλετε να είστε «ομοίως ομοίου αεί πελάζει», κατά το αρχαίο δόγμα.

Όμοροι Νομοί κερδίζουν διεκδικώντας μεγάλα έργα, βλέπε Καβάλα, θα περάσει και σιδηροδρομική γραμμή, βλέπε Σέρρες ανάπτυξη, ΤΕΙ, βιομηχανίες, βλέπε Ξάνθη, Στρατός, Πανεπιστήμια κτπ. Έχουμε καταντήσει ουραγοί εκτός και εάν δεν το έχετε καταλάβει.

Δυστυχώς δεν σώζουν ούτε οι ζεϊμπεκιές, ούτε το προφίλ του λαϊκού, ούτε του θρησκευόμενου. Να σας πω ότι το ακολουθούν στο Νόμο και άλλοι μνηστήρες παρελθόντων ετών αλλά και του ενεστώτα χρόνου και πηγαίνουν το κατά που πέφτει ιερουργώντας ο Μητροπολίτης Δράμας. Είμαι πολύ περίεργος να ακούσω το τι σκέπτεται. Όπως επίσης ούτε και οι μαγκιές. Θα θυμηθώ ένα γεγονός που προκάλεσε και τότε εν έτη 1980 αλγεινή εντύπωση για το άτομό σας.

Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ, Κυβέρνηση Ν.Δ., Πρωθυπουργός Γ. Ράλλης, Υπουργός Οικονομικών Αθανάσιος Κανελλόπουλος, εν έτη 1980, ο περίφημος κοντός με την γραβάτα από το τραγούδι της Ρίτας Σακελαρίου «Είναι γάτα, είναι γάτα ο κοντός με την γραβάτα», γύρω στις 9 η ώρα βραδύ, εμφανίζεστε με την 500αρα Μερσεντές και απαγάγετε τον Υπουργό, ο όποιος έπρεπε να δει και ετέρους τοπικούς παράγοντες. Το υπόλοιπο της ιστορίας το γνωρίζετε και το τι επακολούθησε. Το λάθος σας το επανέλαβε έτερος της παράταξής σας απαγάγοντας τον τότε αρχηγό της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη και αφήνοντας σύξυλους περί τα 1000 άτομα που είχαν πληρώσει εισιτήριο 5000 δραχμές για να καλύψουν την εκδήλωση. Γιατί σας το αναφέρω το γεγονός; Για έναν και σημαντικό λόγο, ότι από τότε που είχατε επιθυμία να πολιτευτείτε το κόμμα της Ν.Δ. μεταλλάχτηκε πολλαπλώς και δεν εκπροσωπεί τα μάλλα αλλά και ούτε είναι η Ν.Δ. του Αειμνήστου Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, του Γ. Ράλλη, του Ευάγγελου Αβέρωφ, την οποία γνώριζε η οικογένειά μου και εγώ ως ΟΝΝΕΔίτης. Αυτήν την μεταλλαγμένη Ν.Δ. σας την χάρισα εδώ και πολλά χρόνια και να την χαίρεστε, και να μην τα βάζετε με την εκάστοτε μη προς εσάς πολιτική Κυβέρνηση, αλλά να σκύψετε, να σηκώσετε μανίκια να αφήσετε τις δημόσιες σχέσεις τα πολλά και ανέξοδα λογία και να δουλέψετε μιας και αμείβεστε πλουσιοπάροχα.

Εάν εσύ και οι έτεροι Τοπικοί Πολιτικοί Καππαδόκες δεν είστε ικανοί να κάνετε έργα σοβαρά και διαχρονικά να πάτε στα σπίτια σας τέλεια και παύλα.

Ci che se capisci et bene – Αυτός που καταλαβαίνει κάτι είναι θετικό.