ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΜΠΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ – ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΔΩΡΕΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Γ.Σ. ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ

 

 

  • Γ. Μπύρος: Παίρνω τα λάθη μου, αποποιούμαι την «κληρονομιά» – Από τα πρόθυρα του τοπικού στα σκαλοπάτια της Super League 1
  • Απαραίτητη η εγγραφή πάνω από 100 μελών – μετόχων για αποφυγή φορολόγησης
  • Μεταβατική διοικητικά και μετοχικά η χρονιά – Στο αγωνιστικό η άνετη παραμονή ο υπέρτατος στόχος

 

Λ κύβος ερρίφθη με τον πιο επίσημο τρόπο, την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Δόξα, όπου εκεί ο Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Γιάννης Μπύρος ήταν ξεκάθαρος ότι τελεί υπό αναχώρηση και ξεκινούν οι διαδικασίες για την δωρεάν παραχώρηση εκ μέρους του στα μέλη του Ερασιτέχνη των μετοχών που κατέχει.

Στη δήλωση της τοποθέτησής του ο κ. Μπύρος ήταν ξεκάθαρος, «φεύγω, παίρνω τα λάθη που μου καταλογίζετε» και τα περιέγραψε γλαφυρά, ότι όταν ήρθε η ομάδα για 40.000 ευρώ ήταν στα πρόθυρα του τοπικού και τώρα έχει άδεια Super League 1, δεν χρωστά ούτε σεντς και ανήκει στη Super League 2, έχει το γήπεδο άδεια σκέπαστρου και ήδη υπάρχει ο προϋπολογισμός της αγωνιστικής χρονιάς 2019-2020 ύψους 1.050.000 ευρώ. «Αποποιούμαι την κληρονομιά που μου αναλογεί για τη Δόξα», είπε ο κ. Μπύρος, ο καθένας και τις ευθύνες του, πρόσθεσε.

Στη Συνέλευση λέχθηκε από φοροτεχνικό ότι χρειάζονται πάνω από 100 μέλη για να μην προκύπτει φόρος, μιας και μετά τη διαγραφή ζημιών 1,2 εκ. ευρώ, το μετοχικό κεφάλαιο είναι 600.000 ευρώ.

Και τώρα τι, ποιος, πώς, είναι τα ερωτήματα των φιλάθλων και σίγουρα μπαίνουμε σε μια διαδικασία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, να μεταβιβάζεται μια ΠΑΕ δωρεάν στα μέλη.