Δήλωση ανεξαρτητοποίησης προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας κ. Κωνσταντίνο Μπαϊρακτάρη κατέθεσε, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταμάτης Ρεμόντης, ο οποίος είχε εκλεγεί τον Μάιο του 2014 με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα».

Στη δήλωση ανεξαρτητοποίησης, η οποία κοινοποιείται στο Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Ρεμόντης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «προσπάθησα να ανταποκριθώ στις ανάγκες των συμπολιτών μου αλλά δυστυχώς πολλές φορές έβρισκα τείχος με αποτέλεσμα να μην μπορώ να λειτουργήσω τις υπηρεσίες και όχι μόνο». Σε άλλο σημείο, επισημαίνει: «Στο καθημερινό αγώνα για λύσεις προβλημάτων και ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας αντιμετώπισα την διαρκή απαξίωση του ρόλου μου από τον Δήμαρχο Δράμας».

Παράλληλα, ο κ. Ρεμόντης ζητάει την άμεση απαλλαγή από τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί, δηλαδή αυτά του Εντεταλμένου Συμβούλου Καθαριότητας και Πρασίνου, καθώς και Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη ανεξαρτητοποίηση Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Δράμας κατά την τρέχουσα περίοδο, καθώς είχαν προηγηθεί οι κ.κ. Νίκος Ηλιάδης (εκλεγμένος με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα») και Λευτέρης Χρυσοχοΐδης (εκλεγμένος με την παράταξη «πόλη+ζωή»).