Σε στήριξη στους πληγέντες της πανδημίας με αναστολή πληρωμών για δάνεια ύψους 6 δισ. ευρώ σε περίπου 90.000 δανειολήπτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ώστε να ξεπεράσουν προσωρινές δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας προχώρησε η doValue Greece.

Αυτό ανέφεραν σε επικοινωνία με τους εργαζόμενους της εταιρείας, ο εκτελεστικός πρόεδρος Θεόδωρος Καλαντώνης και ο διευθύνων σύμβουλος Τάσος Πανούσης, με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας της εταιρίας στη χώρα μας.

  • Τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας είπαν ότι σε εφαρμογή των κρατικών προγραμμάτων στήριξης, 26.000 πελάτες της doValue εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Γέφυρα Ι, για δάνεια σχεδόν 2 δισ. ευρώ.
  • Το ύψος της επιδότησης μέχρι σήμερα για τα δάνεια αυτά αγγίζει τα 45 εκ. ευρώ, ενώ άλλοι 20.000 πελάτες έχουν αιτηθεί την ένταξή τους στο πρόγραμμα Γέφυρα ΙΙ για δάνεια πάνω από 2,5 δισ. ευρώ.

«Στηρίξαμε τους συνεργάσιμους δανειολήπτες με ρυθμίσεις, πολλές από τις οποίες περιλάμβαναν άφεση χρέους.
Μέσα στο 2020 ρυθμίστηκαν 45.000 δάνεια ύψους σχεδόν 3 δισ. ευρώ, ενώ μέσα στο 1ο πεντάμηνο του 2021 ρυθμίστηκαν άλλα 25.000 δάνεια ύψους 1,7 δισ. ευρώ, συνολικά για σχεδόν 70.000 πελάτες. Δηλαδή στη διετία της κρίσης Covid-19 ρυθμίσθηκαν σχεδόν 5 δισ. ευρώ» αναφέρουν οι κύριοι Καλαντώνης και Πανούσης.

Ειδικά για το δανειακό χαρτοφυλάκιο της Eurobank, η doValue σχεδίασε, διαπραγματεύτηκε και υλοποίησε συμφωνίες, σε εξατομικευμένη βάση, ώστε να «θεραπευθούν» και να καταστούν και πάλι εξυπηρετούμενα, δάνεια ύψους άνω των 600 εκατ. ευρώ, ανέφεραν επίσης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες στους εργαζόμενους της εταιρείας για την καθοριστική συνεισφορά τους.

Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της doValue Greece Τάσος Πανούσης είναι και πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Δανείων, έχοντας αναλάβει, εκ του ρόλου του, την θεσμική επικοινωνία με αρμόδιους φορείς, την Τράπεζα της Ελλάδος κλπ συμβάλλοντας ουσιαστικά στη εκπόνηση και εφαρμογή του πτωχευτικού νόμου. Όπως έχει επισημάνει ο κ. Πανούσης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε πρόεδρος ο ρόλος των συγκεκριμένων εταιρειών είναι να βρίσκουν λύσεις για τα δάνεια που διαχειρίζονται προς όφελος όλων των εμπλεκομένων και λαμβάνοντας πάντα υπόψη και κοινωνικά κριτήρια.

Πηγή: ertnews.gr