«Ο ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου με πρώτο τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Στέφανο εγκαρδίως συγχαίρουν τον νέο Μητροπολίτη Δράμας θεοφιλέστατο κ. Δωρόθεο Πάπαρη, πού επάξια εξελέγη από την σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ποιμενάρχης της ιστορικής και μαρτυρικής, ομόρου και εντός της ιδίας Διοικητικής Περιφερείας, εκκλησίας της Δράμας, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.

Αδιάλειπτος και ισχυρός ο σύνδεσμος της αγάπης με τον συντοπίτη μας νεοεκλεγέντα Επίσκοπο αλλά και με τον καθοδηγητή και ποδηγέτη του Σεβ. Μητροπολίτη Γουμενίσσης κ. Δημήτριο, ο οποίος πραγματοποίησε τα πρώτα βήματα της ιερατικής του διακονίας στην τοπική μας Εκκλησία, δημιουργώντας στην πόλη της Καβάλας τον κύκλο των πνευματικών του τέκνων και μετέπειτα συνεργατών του, χειροτονούμενος Διάκονος και Πρεσβύτερος με το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φιλίππων κυρό Προκόπιο.

Ευχόμαστε όλοι στον νέο Καβαλιώτη Μητροπολίτη να έχει καλή και ευλογημένη ποιμαντορία για το αγαθό και την σωτηρία του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού της γειτονικής μας Ιεράς Μητροπόλεως και με την δύναμη του Θεού να αναδειχθεί γνήσιος συνεχιστής τού έργου του μακαριστού μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου πού για 17 χρόνια προσέφερε μεγάλο εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο».