Στα σχολεία αναμενεται να γυρίσουν οι μαθητές Λυκείου την μεθεπόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews αλλά με υποχρεωτικά self test μία φορά την εβδομάδα για μαθητές και καθηγητές.

Στα θρανία αναμένεται να γυρίσουν οι μαθητές Λυκείου τη Δευτέρα 12 Απριλίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες. Τα self test θα είναι υποχρεωτικά για καθηγητές και μαθητές μία φορά την εβδομάδα ενώ θα είναι και το «διαβατήριό» για την επιστροφή τους στο σχολείο.

Το απόγευμα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, με έκτακτη ενημέρωση θα αναφερθεί στον τρόπο που θα χορηγούνται τα συγκεκριμένα τεστ σε γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς. Το σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς των μαθητών αλλά και οι εκπαιδευτικοί είναι ότι, εφόσον προμηθευτούν το self test την προσεχή Τετάρτη, θα πρέπει να αναμείνουν για να το κάνουν μέχρι την Κυριακή έτσι ώστε, σε περίπτωση που είναι αρνητικό, η επάνοδό τους στο σχολείο να είναι ομαλή και χωρίς κίνδυνο.

sxoleia418

Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί θα χορηγούν τα self test μία φορά την εβδομάδα σε γονείς μαθητών ή σε εκπαιδευτικούς αλλά θα πρέπει να διευκρινηστεί πως αυτό θα αποδεικνύεται στο φαρμακείο.

Μακρή: Θα ανοίξουν πρώτα τα Λύκεια

Το άνοιγμα των Λυκείων πρώτα και μετά των Γυμνασίων προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Η δική μας πρωτοβουλία είναι να επανέλθουμε ταυτόχρονα σε όλες τις βαθμίδες, στην δια ζώσης εκπαίδευση. Όμως επειδή φαίνεται ότι αυτό θα γίνει σταδιακά, θα γίνει με προτεραιότητα στα Λύκεια και μετά στα Γυμνάσια και αργότερα στα υπόλοιπα σχολεία. Πρώτα θα ανοίξουν τα Λύκεια», τόνισε η κυρία Μακρή.

Ερωτώμενη για τα self test είπε ότι «εκτός από την υποχρέωση αυτοεξέτασης των παιδιών, που θα διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες τι και πως θα γίνεται, έχει θεσπιστεί η αυτοεξέταση και για τους καθηγητές και για το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων».

sxoleia859

Εκτός από τα self test θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη χρήση μάσκας και αποστάσεων, ενώ θα συνεχιστούν οι προαυλισμοί σε διαφορετικές ώρες και χώρους και η χρήση διαφορετικών εισόδων σε όποια σχολεία είναι εφικτό, σύμφωνα με την κυρία Μακρή.

Αναφορικά με τη παράταση του σχολικού έτους, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε παράταση του σχολικού έτους, το έχει πει και η Υπουργός Παιδείας. Εάν παραταθεί, δεν θα είναι για περισσότερο από δύο εβδομάδες, όμως δεν θα μειωθούν οι διακοπές του Πάσχα».

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, είπε ότι το βράδυ της Πέμπτης λήγει η διορία για δήλωση ενδιαφέροντος, που είχε αρχίσει φτάνοντας σε «ποσοστό 30% και συνεχίζεται με αυξητικό ρυθμό».

Πηγή: dikaioloigtika.gr