Ο Βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Δ. Μπλούχος την περασμένη εβδομάδα είχε συνάντηση με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας, τον Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Φλώρο. Η συνάντηση έγινε σε κλίμα χαράς και περηφάνιας, ενώ η συζήτηση περιεστράφη γύρω από:

  • τα Εθνικά μας θέματα,
  • την σύνολη προσπάθεια που γίνεται για την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεών μας ώστε να μεγιστοποιηθεί η αποτρεπτική μας ισχύς,
  • την πολυεπίπεδη ουσιαστική και αποτελεσματική εμπλοκή των Δυνάμεών μας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας,
  • τις Μονάδες του Στρατού Ξηράς που εδρεύουν στην Περιφέρειά μας.

Ο κ. Μπλούχος κατόπιν, προέβη στην εξής δήλωση: «Συχνά μιλώντας για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να αναφερόμαστε στον κόσμο με αρχαία ρητά, των οποίων την έννοια αγνοούμε. Στην συνάντησή μου με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, το «εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης», της Ιλιάδος, απέκτησε την απόλυτη εννοιολογική του κάλυψη: Ένας είναι ο καλύτερος οιωνός. Ν’ αγωνιζόμαστε για την πατρίδα. Η ρήση αυτή έχει λαμπρή θέση στη ζωή μας, ώστε καμία δειλία και κανένας σκεπτικισμός, να μην μας εμποδίσει σε κρίσιμες στιγμές να αποφασίσουμε θαρρετά και να διακινδυνέψουμε τα πάντα γι’ αυτήν. Διότι πατρίδα είναι κάθε σημείο της επικράτειας, αλλά και κάθε πρόσωπο που ζει σ’ αυτήν. Στο πρόσωπο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ βρήκα όλη αυτήν την χαρά, και την υπερηφάνεια που κρύβει η έννοια πατρίδα. Και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό!»