Για κίνηση απίστευτης αλαζονείας κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός

Στο Κοινοβούλιο φέρνει την υπόθεση του «τραπεζώματος» του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για κίνηση απίστευτης αλαζονείας, που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση.

Ο πρώην Πρωθυπουργός με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας, και άρα αναμένεται να συζητηθεί σχετικά άμεσα, θέλει να φέρει τον Κυρ. Μητσοτάκη στην Ολομέλεια στην λεγόμενη «Ωρα του Πρωθυπουργού» για να κονταροκτυπηθούν, καθώς ή δη τον καταγγέλλει για την παραβίαση των μέτρων περιορισμού για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

«Κίνηση απίστευτης αλαζονείας»

Ο Αλ. Τσίπρας στην επίκαιρη ερώτησή του υπογραμμίζει ότι η συμμετοχή του πρωθυπουργού στο γεύμα του βουλευτή της ΝΔ, με συμμετοχή δεκάδων στελεχών και φίλων του κυβερνώντος κόμματος και της κυβέρνησης, αποτελεί «κίνηση απίστευτης αλαζονείας, η οποία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ερωτά τον Πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, εάν «θεωρεί ότι η συμπεριφορά του συνάδει με τα μέτρα περιορισμών που έχει ανακοινώσει ο ίδιος και η κυβέρνηση του», «τι έχει να πει στους επαγγελματίες της εστίασης οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση», καθώς και «τι έχει να πει στους πολίτες οι οποίοι, ορθώς τηρούν τα μέτρα περιορισμών και για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και υπό την απειλή προστίμων».

 

Αναλυτικά η ερώτηση

Αναλυτικά η ερώτηση του Αλ. Τσίπρα με Θέμα: «Παραβίαση των μέτρων περιορισμού για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη»

Ενώ η χώρα βρίσκεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας, η ελληνική οικονομία καταρρέει και η κυβέρνηση ανακοίνωσε, πριν λίγες ημέρες, αυστηρότερα μέτρα περιορισμών για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6μμ έως τις 9πμ και την εστίαση κλειστή εδώ και 4 ολόκληρους μήνες, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ικαρία ο κος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στο γεύμα που οργάνωσε στο σπίτι του ο βουλευτής της ΝΔ κος Στεφανάδης, με συμμετοχή δεκάδων στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, σε μια κίνηση απίστευτης αλαζονείας, η οποία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

1. Θεωρεί ότι η συμπεριφορά του συνάδει με τα μέτρα περιορισμών που έχει ανακοινώσει ο ίδιος και η κυβέρνηση του;

2. Τι έχει να πει στους επαγγελματίες της εστίασης οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση; Θεωρεί ότι μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα τους με τα ίδια «μέτρα» που τήρησε ο ίδιος και οι συνδαιτημόνες του στο γεύμα της Ικαρίας;

3. Τι έχει να πει στους πολίτες οι οποίοι, ορθώς τηρούν τα μέτρα περιορισμών και για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και υπό την απειλή προστίμων;

Πηγή: tovima.gr