Ο ΠΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Σε ανάρτησή του για το νομοσχέδιο που αφορά τις λαϊκές αγορές, ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης ανέφερε τα εξής:

Τις επόμενες μέρες έρχεται προς ψήφιση στην Βουλή νομοσχέδιο που αφορά τις λαϊκές αγορές.

Με το ν/σ αυτό:

1. Αλλάζει η φυσιογνωμία των λαϊκών αγορών, αντιστρατεύεται τον κοινωνικό χαρακτήρα τους και υπονομεύει τη δυνατότητα των πραγματικών παραγωγών να διαθέτουν απευθείας και χωρίς μεσάζοντες, τα προϊόντα τους στον καταναλωτή.

2. Οδηγεί στην εξόντωση τους παραγωγούς, προωθεί την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων, πολύ μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και τη δημιουργία περιορισμένων ολιγοπωλίων.

3. Θεσμοθετεί την πλειοδοσία για τις θέσεις που θα παραχωρούνται στις λαϊκές αγορές ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα σε μεγάλες εταιρείες σούπερ μάρκετ.

4. Δίνει την δυνατότητα σε ετεροεπαγγελματίες που απλώς δηλώνουν ότι κατέχουν αγροτική εκμετάλλευση, ακόμα και να μην καλλιεργούν οι ίδιοι, να διεκδικούν άδειες λαϊκής με υψηλότερα μόρια από παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές.

5. Βάζει το αδιανόητο κριτήριο της πρόσθετης μοριοδότησης για τους κατόχους πτυχίου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν και μαζί με τους παραγωγούς και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών θα μας βρουν κι εμάς μπροστά τους.

Η στήριξη των λαϊκών αγορών και διατήρηση του λαϊκού χαρακτήρα τους είναι αδιαπραγμάτευτη.